Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, Rolniik122 napisał:

Sławek z okazji podwyżki jedziesz po nowy traktor? Tam słyszałem że koło ryk nowy punkt z fyndem sie otworzył.

tafiły otworzyły tam oddział specjalnie dla sławka? to za październik nowy fendt a za listopad fliegl 😛

Opublikowano
55 minut temu, radekz200 napisał:

tafiły otworzyły tam oddział specjalnie dla sławka? to za październik nowy fendt a za listopad fliegl 😛

A jak, sławek nie będzie sie pier**lił. On będzie jak dostawcy do piątnicy, nowy fynt i figiel w zestawie wzięty bo sam ciągnik to tak pusto na podwórku będzie.

Opublikowano

Panowie pytanie. Chcę kupić deeping dla krów i proszę o opinię. Zależy mi na dobrym deeping który dobrze zabezpieczy strzyki przez bakteriami i dobrze nawilży żeby nie trzeba było dodatkowo stosować masci nawilżających,żeby dobrze się je myło przed udojem. No i np taki płyn 10 litrów na ile czasu gdzieś starcza??? Prezyzyjniej powiem ze u mnie w ciągłym doju zawsze jest ok 40 sztuk. Z góry dziękuję za pomoc 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

we wtorek byłem w mleczarni... widzisz co Ci załatwiłem 😛

Dziś byłem w firmowym

No i właśnie widziałem coś załatwił 

Masło o 1zł do góry 

Dziękuję 

Tyko kto to teraz kupi 

Opublikowano
Karol6130 napisał:

3 godziny temu, slawek74 napisał:

we wtorek byłem w mleczarni... widzisz co Ci załatwiłem 😛

Dziś byłem w firmowym

Masło o 1zł do góry 

Dziękuję 

Tyko kto to teraz kupi 

wiesz jak by była cena z grudnia zeszłego roku to ja za masło mogę i po 15zeta płacić...

Opublikowano
1 godzinę temu, konradek88 napisał:

Panowie pytanie. Chcę kupić deeping dla krów i proszę o opinię. Zależy mi na dobrym deeping który dobrze zabezpieczy strzyki przez bakteriami i dobrze nawilży żeby nie trzeba było dodatkowo stosować masci nawilżających,żeby dobrze się je myło przed udojem. No i np taki płyn 10 litrów na ile czasu gdzieś starcza??? Prezyzyjniej powiem ze u mnie w ciągłym doju zawsze jest ok 40 sztuk. Z góry dziękuję za pomoc 

Biorę z kersii baniaka 200 litry jodowy. Starcza na jakieś 3-4 miesiące, udój na robocie. 50 sztuk, średnio 3 udoje na dobe.

• Thanks 1
Opublikowano
Karol6130 napisał:

15 minut temu, slawek74 napisał:

wiesz jak by była cena z grudnia zeszłego roku to ja za masło mogę i po 15zeta płacić...

A twoja mama za 13 i 14 to co se kupi 

Masło z Ryk czy z promocji 

tyle co ona zużywa to się o nią nie martw...

FarmerDyzio napisał:

slawek74 napisał:

ile teraz próby ze słoika w łukowie kosztują ? a litry to się zgadzają?

a co zastanawiasz się czy swojemu kierowcy za dużo nie płacisz ?

często widzę samochody z łukowa i wiem co tam jest... miałem propozycjię bycia ,,paserem,, i zaraz współpraca się skończyła z tym zakładem tam jak nie dzielisz się z kierowcą to on się z tobą nie dzieli tylko bierze ile mu pasuje... a ten gad tam jeszcze pracuje...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Dziś byłem w firmowym

Masło o 1zł do góry 

Dziękuję 

Tyko kto to teraz kupi 

Jest po 6zl? W garwolinie to w sumie wcale nie opuścili ceny i cały czas jest minimum 6zl czy nawet więcej. 

Ostatnio w marketach coraz mniej promocji na masła z tego co widzę.  Ogólnie markety mają kiepska dla nas politykę cenowa w naszym kraju. Przyzwyczajają ludzi do regularnych promocji a później jak ich nie ma to nie biorą wcale. 

Edytowane przez Zibifarmer
Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Karol6130 napisał:

Teraz 5.5 wcześniej było po 4.5

Ostatnio jak byłem to było 5zl ale masła brak. 

Masło w marketach po 5-6zl to było jeszcze przed inflacja. 

Teraz było zwyczajnie za tanio. Nic nie staniało tak jak produkty mleczne. Było taniej niż przed inflacja. To nie jest normalna sytuacja bo koszty są znacznie wyższe niż były parę lat temu 

Edytowane przez Zibifarmer
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v