Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, krzychu121 napisał:

Rozmawiałem ze znajomym i też miał niby zamrożona cenę a również dostał podwyżkę 100 %. Tak myślę że tym osobom co energia nie wzrosła zużywają jej poprostu bardzo mało i starcza jeszcze im limitu. 

Oj pisowcy stracą dużo głosów przez ten nieuczciwy wyzysk za prąd. Cała Europa do dołu a u nas do góry. Chyba coś im się nieźle popier.olilo z tymi cenami w spółkach skarbu państwa. Na energi nas dym.ja, na paliwie nas dym.ja , na nawozach nas dym.ja , na żywności i,,0,'' stawce VAT nas dym.ja. o czymś zapomniałem? 

My akurat zużywamy ok  2000 kwh miesięcznie więc nie jest to mało 

Edytowane przez konradek88
Opublikowano
43 minuty temu, MariuszDe napisał:

3000?to jest dla gospodarstw co mają kilka krów i parę ha ziemi.

Śrutownik do zboża, czasami oświetlenie dla cielaków jak sie obrządza w nocy i energia dla domu. Razem 6500kwh na rok. Nie wspomne już o oborze z krowami gdzie idzie 3000kwh na miesiąc. Co mi da to zamrozenie? smiech na sali

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, Rolniik122 napisał:

Śrutownik do zboża, czasami oświetlenie dla cielaków jak sie obrządza w nocy i energia dla domu. Razem 6500kwh na rok. Nie wspomne już o oborze z krowami gdzie idzie 3000kwh na miesiąc. Co mi da to zamrozenie? smiech na sali

Dokładnie tym bardziej że niby do 2000kwh zamrozenie jest u wszystkich czyli chodzi tylko o 1000kwh😂

• Thanks 1
Opublikowano

U mnie z zapowiadanych 18 nie spadło nic. I jak człowiek ma się nie wk***iac jak przez całą Polskę idzie już kolejny front który niektóre miejsca zalewa a przed moja okolica się rozmywa i nie spada nic. W ch.j za***iście. Jeszcze niech tylko z mlekpolu przyślą obniżkę 20-30 groszy . W tym roku będzie wielu kończyć gospodarzenie w mojej okolicy. Oby się tylko nie kończyło to tragicznie 

• Like 3
Opublikowano
Mistrz18 napisał:

7 godzin temu, Kierownik napisał:

jebac pisowkie k**wy :)

Ty chyba w szepietowie pod drzewami zasnął 

Po prostu nienawidzę tych kryminalistów. dla mnie jeśli ktoś naprawdę na nich glosujeto jest bardzo mocno ograniczony umysłowo, wręcz powiedziałbym że ma niepelnosprawnosc umysłową. Z takimi ludźmi nie rozmawiam na Facebooku usuwam ze znajomych bo się ich brzydze

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Confused 2
Opublikowano
42 minuty temu, Kierownik napisał:

Po prostu nienawidzę tych kryminalistów. dla mnie jeśli ktoś naprawdę na nich glosujeto jest bardzo mocno ograniczony umysłowo, wręcz powiedziałbym że ma niepelnosprawnosc umysłową. Z takimi ludźmi nie rozmawiam na Facebooku usuwam ze znajomych bo się ich brzydze

Dodalbym jeszcze do tej listy ludzi którzy głosują na po, trzecia drogę i lewicę 

• Like 3
Opublikowano
48 minut temu, Kierownik napisał:

Jeśli wiesz o jakimś przestępstwie Twoim obowiązkiem jest to zgłosić odpowiednim służbom a jeśli bezpodstawnie kogoś pomawiasz Ty jesteś kryminalisto.

• Sad 1
Opublikowano
7 minut temu, Soltys85 napisał:

Jeśli wiesz o jakimś przestępstwie Twoim obowiązkiem jest to zgłosić odpowiednim służbom a jeśli bezpodstawnie kogoś pomawiasz Ty jesteś kryminalisto.

A np sztuczne zawyżanie cen paliw i nawozów nieadekwatne do sytuacji rynkowej . A np wpuszczenie trutki z Ukrainy z której jemy mąkę . Naszym obowiązkiem jest przebadać kazdy transport zboża  to tu by było narażanie ludzi na utratę zdrowia i życia przez dopuszczenie do obrotu trutki pszenicy . A np zniszczenie stadnin koni i sztuczne licytacje koni z owych hodowli przez spółki państwowe . A np zatrudnienia ludzi w spółkach bez kompetencji i wykształcenia wymaganego do takiej roli a co za tym idzie narażenie spółki na utratę zysków upadek lub tp . Oj można by tych kryminalistów wsadzić na długo.  Myślę że jak tylko wyjdzie że nie mają większości to tak będą drżeć niektórzy z Polski za granicę że aż kurzyć się będzie za nimi 

• Like 2
Opublikowano
28 minut temu, krzychu121 napisał:

Dodalbym jeszcze do tej listy ludzi którzy głosują na po, trzecia drogę i lewicę 

Też się zastanawiam nad konferencją. Ideolo mi nie leży ale ja tu nie widzę innego wyjścia. O ile wybiorę się do urn

• Like 5
Opublikowano

Tak tak..będą tak uciekać jak poprzednia władza. Oni sobie krzywdy nie zrobią nie ważne z jakiej partii by byli. Przypomnijcie sobie jak chcieli senatora ,,kogucika'' posadzić rządzący to opozycja stanęła za nim murem żeby immunitetu mu nie zabrali. Dopóki ludzie nie zrozumieją że to wszystko to jedna klika i te ich programy to jedna wielka ściema i gra to nic się w tym kraju nie zmieni 

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
ThePerkins napisał:

Będziecie zakładać panele przy takich wzrostach?. Mam już ofertę tylko podpisać na 10kw + magazyn i sam już nie wiem ... 

zależy jakie masz zużycie ale z doświadczenia montuje tyle na ile pozwala ci moc przyłączeniowa bo 10kw przy 25 krowach plus młodzież to zdecydowanie za mało

Opublikowano
15 godzin temu, krzychu121 napisał:

Jak dobrze pamiętam to po nowym roku jacyś użytkownicy o tym pisali i dlatego nie składałem 

Jak to w koncu z tym przerzuceniem na inna tatyfe jest? 

Opublikowano
13 minut temu, RusiL napisał:

zależy jakie masz zużycie ale z doświadczenia montuje tyle na ile pozwala ci moc przyłączeniowa bo 10kw przy 25 krowach plus młodzież to zdecydowanie za mało

10 mało ?

Opublikowano
Kierownik napisał:

Mistrz18 napisał:

7 godzin temu, Kierownik napisał:

jebac pisowkie k**wy :)

Ty chyba w szepietowie pod drzewami zasnął 

To już jest chore żeby z ludźmi, znajomymi, rodzina się kłócić o politykę 🙆 A Kaczyniak i Tusek się cieszą z takich imbecyli. Mój sąsiad jest wpatrzony w Tuska jak w obrazek i co mam z nim nie gadać bo ja Tuska nie lubię ? Pogada sobie jaki to Donald zajebisty a mi to jednym uchem wpada innym wypada i tyle.

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
19 minut temu, alfa napisał:

A np sztuczne zawyżanie cen paliw i nawozów nieadekwatne do sytuacji rynkowej . A np wpuszczenie trutki z Ukrainy z której jemy mąkę . Naszym obowiązkiem jest przebadać kazdy transport zboża  to tu by było narażanie ludzi na utratę zdrowia i życia przez dopuszczenie do obrotu trutki pszenicy . A np zniszczenie stadnin koni i sztuczne licytacje koni z owych hodowli przez spółki państwowe . A np zatrudnienia ludzi w spółkach bez kompetencji i wykształcenia wymaganego do takiej roli a co za tym idzie narażenie spółki na utratę zysków upadek lub tp . Oj można by tych kryminalistów wsadzić na długo.  Myślę że jak tylko wyjdzie że nie mają większości to tak będą drżeć niektórzy z Polski za granicę że aż kurzyć się będzie za nimi 

Jw zgłoś to do prokuratury lub lepiej do tsue, nikogo nie bronie ale i nikt nie jest święty. Paliwo w cenie mleka do nawozów dopłaca do zboża też i jeszcze źle.  

Koni nie będę komentował bo już nie było czego chyba wyciągnąć a kumatorstwo? Było od wieków i będzie dalej sam byś wujka zatrudnił. 

Trochę ironizuje ale głównie taka jest prawda.

Opublikowano
4 minuty temu, RusiL napisał:

A czy ty myślisz że jak na walisz paneli to za prąd nie będziesz płacić? Zobaczysz jak sieć będzie przyjmować twój prąd jak kilku sąsiadów ma fotowoltaikę i niskie zużycie w okresie największej produkcji falownik będzie co rusz się rozłączać. Tu fajnym rozwiązaniem są moduły które zał. np. grzałki kiedy napięcie w sieci osiągnie wartość gdy falownik się rozłączy. Ponadto już masz ujemne ceny skupowanego prądu w godzinach największej produkcji. Ja przy prawie 70 szt wszystkiego mam 10kw i jestembardzo zadowolony. Falownik mi się nie rozłącza bo mam dużą konsumpcję i niższe rachunki na jeszcze starych zasadach. Bo to było celem instalacji paneli żeby obniżyć rachunki a nie ich w ogule nie płacić bo tak się nie da. Co do banków energii to też nie jest rewelacja. Bo jak nie ma słońca to akumulatory są doładowywane z sieci inaczej szybko szlag je trafi. Teraz trzeba dobrze przemyśleć montaż paneli pv tzn. na pewno nie kierunek południowy a np. Wschód-zachód kiedy to mamy największe zużycie na gospodarstwach ewentualne nadwyżki można w możliwych pieniądzach odsprzedać. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v