Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Po co mleczarnie mają przyjmować nowych dostawców jak mleko przerzutowe po te 1.5 zł a nowemu dostawcy trzeba zapłacić ponad 2 zł . Będzie susza albo ludzie zaczną likwidować wtedy mleczarnie będą szukać nowych dostawców albo coś drgnie z cenami produktów . 

Powiedz to prezesom mlekowity, polmleku czy mlekpolu po co brać dostawców czy nowe zakłady przejmować jak można tanio kupić surowiec. Liczy się ego i wielkość 

• Like 1
Opublikowano
12 godzin temu, cikenos napisał:

Jak garwolin?

Za maj tak jak za kwiecien . 

Co do dokladnej ceny to srednia pewnie wychodzi ale widzialem u kolegi fv ze mial 1.39zl za kwiecien. 

• Sad 1
Opublikowano
50 minut temu, MaloSypiam napisał:

Około 2,20 brutto powinno mi wyjść 

Przy jakiej ilości 🤔

Przy 18 tyś litrów za czerwiec ok 1,85 powinno być 

Za Maj 2 zeta 

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

Przy jakiej ilości 🤔

Przy 18 tyś litrów za czerwiec ok 1,85 powinno być 

Za Maj 2 zeta 

Ja jestem konskie polmlek ale płaci już polmlek. Ilości 4500l, za kwiecień 2,36 brutto było, za maj bez zmian a za czerwiec - 15 SMS dostałem. 

Opublikowano
38 minut temu, oniak napisał:

Za maj tak jak za kwiecien . 

Co do dokladnej ceny to srednia pewnie wychodzi ale widzialem u kolegi fv ze mial 1.39zl za kwiecien. 

To chyba do zlewni oddaje 

Opublikowano
39 minut temu, MaloSypiam napisał:

Ja jestem konskie polmlek ale płaci już polmlek. Ilości 4500l, za kwiecień 2,36 brutto było, za maj bez zmian a za czerwiec - 15 SMS dostałem. 

za pół roku se na was odbija 😛

• Like 1
Opublikowano

Nie dawno był kierowca po mleko, rozmawialiśmy i powiedział że w lipcu będzie kolejne 40 groszy obniżki. Mają zejść na 1.50-1.60 max. 

9 godzin temu, alfa napisał:

Nie próbuj bo nikt nie przyjmuje no chyba że mlekovita 

Szczerze mówiąc bałbym się nawet zaryzykować takiego posunięcia, chyba że ustalimy z Ojcem że koniec bycia parobkiem to wtedy już jeden ciul 

Opublikowano
34 minuty temu, Marcin133 napisał:

Polmlek jest wredny z cena na zachętę podchodzi jak kawaler do panny a później jak dostanie swoje....

Marcin a u ciebie coś lepiej niż u mnie czy jeden uj 

Jeszcze udziału mi jogo nie wypłaciło także mogę wrócić do jogomlekpolu 

Opublikowano
9 minut temu, konradek88 napisał:

Nie dawno był kierowca po mleko, rozmawialiśmy i powiedział że w lipcu będzie kolejne 40 groszy obniżki. Mają zejść na 1.50-1.60 max. 

Szczerze mówiąc bałbym się nawet zaryzykować takiego posunięcia, chyba że ustalimy z Ojcem że koniec bycia parobkiem to wtedy już jeden ciul 

W jakiej mleczarni? Polmlek? 

Opublikowano
2 godziny temu, greg1985 napisał:

Po co mleczarnie mają przyjmować nowych dostawców jak mleko przerzutowe po te 1.5 zł a nowemu dostawcy trzeba zapłacić ponad 2 zł . Będzie susza albo ludzie zaczną likwidować wtedy mleczarnie będą szukać nowych dostawców albo coś drgnie z cenami produktów . 

A po co rolasy dostawiają co raz to więcej sztuk próbując wyrównać sobie wypłatę po obniżkach? Tu logiki się nie doszukuj 

• Like 2
Opublikowano

Dokładnie. Jak jest cena to każdy aby więcej krow i ziemi tylko dobrać.  Jak cena  jebnie to każdy by chciał żeby prezesi sobie wypłaty obniżali i pracownikom. Zawsze były górki i dołki. Czy to krowy świnie kurczaki. 

Dokładnie. Jak jest cena to każdy aby więcej krow i ziemi tylko dobrać.  Jak cena  jebnie to każdy by chciał żeby prezesi sobie wypłaty obniżali i pracownikom. Zawsze były górki i dołki. Czy to krowy świnie kurczaki. 

Opublikowano
51 minut temu, konradek88 napisał:

Jaka mleczarnia ? 

Bo w Mlekpolu są widełki jeszcze czyli zawsze premie można zabrać 😡😡

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v