Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
58 minut temu, Rolniik122 napisał:

Chyba nie. 2 lata temu orientowałem się w cenach to fendt katana + 2 odwozy po 35m do 5km 380zł/ha . Ubijanie po mojej stronie. 

Coś źle musiałeś zrozumieć. Jak za przyczepę dwa lata temu wołali 250-300 zł do której jest potrzebny tylko jeden ciągnik a tu za 380 zł /ha sieczkarnia i dwie przyczepy to nie możliwe. Sama sieczkarnia to może i  tak. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, krzychu121 napisał:

Coś źle musiałeś zrozumieć. Jak za przyczepę dwa lata temu wołali 250-300 zł do której jest potrzebny tylko jeden ciągnik a tu za 380 zł /ha sieczkarnia i dwie przyczepy to nie możliwe. Sama sieczkarnia to może i  tak. 

Z tego co wiem to wtedy firma rozkręcała się w kierunku usług to możliwe, że wykonywali robotę biorąc pieniądze tylko na koszty, nie ukrywam bo to była dobra propozycja (zwabili klienta). Nie wiem jakie ceny teraz by zaproponowali. Teraz biore pod uwagę jedynie ciągnik z samozbierającą, bo mam sporo czasu na ubijanie materiału gdy on się ładuje.

Edytowane przez Rolniik122
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rolniik122 napisał:

Chyba nie. 2 lata temu orientowałem się w cenach to fendt katana + 2 odwozy po 35m do 5km 380zł/ha . Ubijanie po mojej stronie. 

Nie od ha tylko od przyczepy nazbieranej sieczkarnia mordo, a bywa jak fest Trawa że 2 takie przyczepy za ha bedą

Ps ceny mleka podawajcie

Edytowane przez Mistrz18
Opublikowano
47 minut temu, Mistrz18 napisał:

Nie od ha tylko od przyczepy nazbieranej sieczkarnia mordo, a bywa jak fest Trawa że 2 takie przyczepy za ha bedą

Ps ceny mleka podawajcie

Słyszałem dziś od znajomego że Łowicz ma płacić 1,5 dla dużego a mniejsi będą dojć po 1 zł. 🤩 Czy to prawda? 🤩

Opublikowano
16 minut temu, michalcium napisał:

Mietek naganiaczu co Ty w canach mleka robisz?😝

A to co myślisz że nie ma krów??? 🤩 to się grubo mylisz 😂. A Żagania czemu nie byłem i nie będę. Dobrze że narazie u nas nie leci w dół cena 😂

Opublikowano
15 godzin temu, Bercik92 napisał:

Widzę że Pan ze Stawisk dużo miał litrów zdanego mleka.. 🤔😉

No Andrzej kozak, a będzie więcej bo obora na 500szt się budowała, nie wiem czy już nie idzie produkcja. Nie bez przyczyny na gminie dzierżawy większe zbiera

• Like 1
Opublikowano
Mieciu24 napisał:

Słyszałem dziś od znajomego że Łowicz ma płacić 1,5 dla dużego a mniejsi będą dojć po 1 zł. 🤩 Czy to prawda? 🤩

Ja nie Łowicz ale już cena za maj będzie mniejsza niż taka jaka według mnie jest odpowiednia za taką pracę... Powoli się myśleć o przyszłości odechciewa. Coraz więcej nie starych obór będzie stało pustych.😕😐

Opublikowano
6 minut temu, PolandOnion napisał:

Ja nie Łowicz ale już cena za maj będzie mniejsza niż taka jaka według mnie jest odpowiednia za taką pracę... Powoli się myśleć o przyszłości odechciewa. Coraz więcej nie starych obór będzie stało pustych.😕😐

A w nowych oborach będą niewolnicy 🤩 jak tak dalej pójdzie 🤩

Opublikowano

wszyscy jesteśmy niewolnikami ,sram. przed przepisami unijnymi ,i poddajemy się przepisom wymyślonym przez tych w garniturach oderwanych od rzeczywistości ,przecież ich wiedza too tylko cyfry ,a kurna mimo to my ze skulonymi ogonami musimy sluchać 

2 minuty temu, kris91 napisał:

Z uwagi, że cena mleka bierze się z produkcji mleka, a ta od krów, więc zadam Wam pytanie: Jaki preparat polecacie na muchy? 👀😉

Ale to chcesz je dokarmiać ,czy się pozbyć 😉             Preparatod stonki ,piwo ,miód .

Opublikowano
1 godzinę temu, robert1226 napisał:

Z takim rozumowaniem to już jesteś niewolnikiem sam siebie zniewoliłeś.

Może i jestem niewolnikiem ale swojego i kiedy chce to skończę. 😂🤩 A ty człowieku jesteś pewnie niewolnikiem ale Banku 😂 i zaraz będziesz pajacował po ulicach 🤣

Opublikowano
11 godzin temu, pedro2 napisał:

No Andrzej kozak, a będzie więcej bo obora na 500szt się budowała, nie wiem czy już nie idzie produkcja. Nie bez przyczyny na gminie dzierżawy większe zbiera

pedro a kto to ten trzeci na zdjęciu z pietruszynskim i kalinowskim na zdjęciu? bo kojarzę z widzenia 

Opublikowano
34 minuty temu, Mieciu24 napisał:

Może i jestem niewolnikiem ale swojego i kiedy chce to skończę. 😂🤩 A ty człowieku jesteś pewnie niewolnikiem ale Banku 😂 i zaraz będziesz pajacował po ulicach 🤣

Ty mietek z przeterminowanych tabletek za dużo ci się wydaje , nie ma nawet 1 zł długu także uspokój się i nie biadol o niewolnikach.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Skończysz jak Ci krowa pozwoli. 🤔

Edytowane przez Zibifarmer
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Dodi napisał:

Ryki za maj -10gr. Wyjdzie 1,8-1,9 zł netto. Za czerwiec prognozują kolejne - 10gr przy kilkunastu mln straty na dzień dzisiejszy.

Kilkunastu? 

Edytowane przez grzesiu
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v