Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, ThePerkins napisał:

No sorry , w moich stronach nie ma najbliższego sąsiada za lasem, tylko za płotem, jeżeli to jest dla Ciebie miasto to i chyba z wzajemnością mogę Ci współczuć ;) . Jeśli udało Ci się kupić ziemi w dobrych pieniądzach to się ciesz, ale nie każdy ma takie możliwości ( bo np. mieszka w "mieście xD" ).

Baju baju będziem w raju 😁 pAnie miastowy

Opublikowano
2 godziny temu, krzychu121 napisał:

Jeszcze zależy  z jakiej ceny ta podwyżka. Rospuda za luty przecież też zrobiła podwyżkę. 

zmartwię cię bo w kwietniu znowu podwyżka i jest już ponoć 2 zl litr..🤷‍♂️ 

tak więc daleko co niektórym 😜

Opublikowano
5 godzin temu, ubogiwladek napisał:

Jak narazie to wypłaty z końskich nie dostali jeszcze. Zawsze na 20-stego była. Jedzie ktoś na to walne 28 kwietnia co ma być? 

Ciekawe kiedy dadzą???

Opublikowano
5 godzin temu, ubogiwladek napisał:

Jak narazie to wypłaty z końskich nie dostali jeszcze. Zawsze na 20-stego była. Jedzie ktoś na to walne 28 kwietnia co ma być? 

Ciekawe kiedy będzie wypłata??

Opublikowano

Po co te kłótnie? Prawda jest taka że lepsza cena za mleko to dobrobyt całej społeczności od mleczarza po różne firmy do lokalnych właścicieli gruntów także nie ma co dymić bo jak przyjdzie bieda to wszyscy odczujemy.

• Like 3
Opublikowano

Święta racja. Tylko dodaj, że to działa w obie strony. Niech mleczarze przestaną się zachowywać jak święte krowy. Jeden podgryza o zazdrości tych co nie dali rady w branży, a drugi o wypizdowiu z pijaczkami.

Na ok 150 domów we wsi 90% gospodarzy. Są tacy, którzy kupują, są tacy, którzy sprzedają i są tacy co tak samo beczą, że nie mogą kupić. 

Opublikowano

Widać to zwłaszcza teraz na przykładzie firm produkujących pasze. Prąd zjechał o ponad złotówkę do dołu, paliwa w cenie netto koło 2 zł w dół , gaz potaniał to poziomów z przed wojny, komponenty ciągną z Ukrainy po cenie z przed wojny i zobaczyłeś gdzieś ceny 1200-1400 zł za dobrą pelnoporcjowke? Doszliśmy do takich absurdów że rolnikom za rzepak oferują 2000 zł a hodowcom sprzedawali śrutę rzepakową po 2100 zł. A na Ukrainie zakupy robili pewnie po 1500 zł albo i taniej. Chyba rolnicy musieliby całkiem zaprzestać zakupów żeby te firmy wróciły do normalnych marży. 

• Like 7
Opublikowano

@pedro2, Nie będę się z Tobą sprzeczał bo szkoda czasu, widzę tylko że do podgryzania pierwszy startujesz nie znając innej okolicy poza swoją, no chyba że jesteś gośc i po 100tyś/ha (V klasy)  rzucasz ;) . Zresztą już z branżą nie masz nic wspólnego oprócz handlu jałówkami więc Twój zamęt nie jest potrzebny :).

2 godziny temu, pedro2 napisał:

pAnie miastowy

Jak już się do kogoś zwracasz to możesz normlanie bez uszczypliwości, kultura osobista tego wymaga :) .  No chyba że...

• Like 5
Opublikowano
58 minut temu, ThePerkins napisał:

@pedro2, Nie będę się z Tobą sprzeczał bo szkoda czasu, widzę tylko że do podgryzania pierwszy startujesz nie znając innej okolicy poza swoją, no chyba że jesteś gośc i po 100tyś/ha (V klasy)  rzucasz ;) . Zresztą już z branżą nie masz nic wspólnego oprócz handlu jałówkami więc Twój zamęt nie jest potrzebny :).

Jak już się do kogoś zwracasz to możesz normlanie bez uszczypliwości, kultura osobista tego wymaga :) .  No chyba że...

58 minut temu, ThePerkins napisał:

Czy ja ciebie zaczepiłem? Czy tyś się do mnie dokleił, że na pijackim zadupiu mieszkam? Wiadomo, że przyleciałeś w obronie swojego przychlasta z grupy adoracji lizania po jajkach. Nie moja sprawa.

Nie ty mi będziesz mówił gdzie co mogę pisać. Leć do yacentego powiedz niech mi da zakaz. Albo kolegę z kółka poproś bo podobno szczeka po to żeby lecieć zaraz na makowca... 

59 minut temu, ThePerkins napisał:

Czy to aby nie ty zwróciłeś się do mnie jako do mieszkańca pijackiego zadupia? 🤔 Jak mam w takim razie cię szanować chłopie zastanów się. 

Lubicie się głaskać po glowkach, a jak ktoś prawdę dosadnie napisze to troll i zakaz pisania 😁

• Haha 1
Opublikowano

Zorzy nie widział ,tylko zobaczył trzy cielaki  hasające po podwórku .  Lajzy psy nie zaszczekały ,lecz nie pozwoliły im wyjśc  dalej jak kilka metrów. W sumie może i dobrze .

Opublikowano

Vodz a ile ty masz krów myślałem że sporo

Sierpc ogólnie jak Titanic jeszcze gra muzyka choć w Rypinie grała do samego końca 

A Mario dyrygent nieprzeciętny

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v