Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
krzychu121 napisał:

21 minut temu, Bercik92 napisał:

To chyba dobrze wróży👍😉

Nie wiem czy dobrze. Serek homogenizowany z Piątnicy aby 20 gr droższy niż z rolmleczu w Biedronce a cena dla dostawcy przepaść 

Ceny w sklepie wszystkie są wysokie,market zachodni musi zarabiać.Kwestia ile marży ma na piatnicy a ile na rolmleczu....I tu pies pogrzebny.Cena sprzedaży nic nam nie powie,tu liczy się cena zakupu z mleczarni

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, dabrowskit napisał:

Mlekpol w Zambrowie pusty . wszystko idzie na bieżąco

Czyli za późno uruchomili ten skup. Powinno to zrobić wcześniej by zachamowac spadki cen, a nie się obudzili jak już cena spadła na 1.5...

Opublikowano

Z ciekawości myślałem żeby pójść do pracy na etat .. ale jak usłyszałem  jakie zarobki różne firmy oferują to stwierdziłem że szkoda mojego czasu i zdrowia na takie życie.. raczej zostaje z mlekiem 😎

• Haha 5
Opublikowano
5 godzin temu, Sean_Layton napisał:

Z ciekawości myślałem żeby pójść do pracy na etat .. ale jak usłyszałem  jakie zarobki różne firmy oferują to stwierdziłem że szkoda mojego czasu i zdrowia na takie życie.. raczej zostaje z mlekiem 😎

Podobno w zambrowskim mlekpolu płacą 3200zl na rękę na pakowaniu. Tak znajoma mi mówiła 

Opublikowano
6 godzin temu, Sean_Layton napisał:

Kierowniku, teraz tylko za pracę zdalne i siedzenie na d*pie dobrze płacą. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie spadły wam nagle wyniki w Rykach? Parę dni temu brali próbę i miałem tłuszcz 4.2. Dziś przyszło jakieś dodatkowe badanie (zawsze biorą raz w połowie miesiąca) i tłuszcz 3.5. Jak żyje nie miałem takich wyników.🤔

Edytowane przez Zibifarmer
Opublikowano
pawel121 napisał:

Mi się obiło o uszy że po nowym roku ma wjechać do Polski mleko z Wielkiej Brytanii 

taaa tylko tam już brakuje...lydzi do pracy przy tym i gdzie do tego transport 🙋‍♂️🤦‍♂️

Zibifarmer napisał:

Nie spadły wam nagle wyniki w Rykach? Parę dni temu brali próbę i miałem tłuszcz 4.2. Dziś przyszło jakieś dodatkowe badanie (zawsze biorą raz w połowie miesiąca) i tłuszcz 3.5. Jak żyje nie miałem takich wyników.🤔

no mi to w górę poszły...

pewnie babka śmietanę zbiera 🤔🤭

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, grzesiu napisał:

I co z tym uchem po tym obiciu?

Cały czas wjeżdża nie tylko mleko ale najwięcej śmietana.  

Ostatnio byłem w sklepie i masło od lumiko ładnie napisane dużymi literami WYPRODUKOWANO W POLSCE, ale już małymi napisali ZE ŚMIETANKI Z UE.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v