Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, FarmerDyzio napisał:

Wiem że Ty nie masz takich problemów bo wszystko od razu wydajesz. Najwięcej to chyba za dzierżawy się płaci? Zresztą z Tobą nawet na ten temat nie rozmawiam. BobTy poza krowim zadem świata nie widzisz i nie rozumiesz ze można żyć inaczej 

Tylko z ciekawości, nie dla kłótni...a Ty co widzisz?

3 minuty temu, slawek74 napisał:

a ty to kto że tak się tu rządzisz ?

co ci się nie podoba?

Cichy wielbiciel...😄

Opublikowano

Wiem że można żyć inaczej. Nie wstawać całe życie rano do dojenia/wieczorem to samo. Codziennie zasuwać w oborze. Ja ogólnie szanuje krowiarzy. Ale jakoś na tego  ,,najmądrzejszego,, głupka mam uczulenie 

Żeby trzymać te krowy to naprawdę trEba być zawziętym. Zwłaszcza że często jest to rodzinna charowka od rana do nocy, bez uroplu, bez świat, bez niedzieli. 

• Like 6
Opublikowano

Wiem że jest weekend,ale czy nie ma tu jakiegoś moderatora? Ceny mleka a ci tam wyżej od 2 czy 3 stron robią burdel jak w innych tematach. Wypad z tego tematu do pogody czy gdzie tam chcie. !!!! @yacenty naczelniku może przyślesz tu któregoś swojego pomagiera????  

Odnośnie ceny mleka to w Miechowie przy 3,5 białko 1,79. A przy białku 3,1 koledze wyszło 1,55

Opublikowano
4 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Wiem że można żyć inaczej. Nie wstawać całe życie rano do dojenia/wieczorem to samo. Codziennie zasuwać w oborze. Ja ogólnie szanuje krowiarzy. Ale jakoś na tego  ,,najmądrzejszego,, głupka mam uczulenie 

Żeby trzymać te krowy to naprawdę trEba być zawziętym. Zwłaszcza że często jest to rodzinna charowka od rana do nocy, bez uroplu, bez świat, bez niedzieli. 

Znam gościa. Zapewniam że nie żyje tylko krowami. Ma czas i na inne inszosci.

I nie musi czekać na to co pisda

Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

ale jednak za krowami tęsknisz bo ciągle tu przyłazisz i zaczepek szukasz i orywatne wycieczki do mojej osoby?

Opublikowano

To Ty się do mnie przyczepiłeś nie ja do Ciebie. Tak interesuje się bo nie tak dawno sam w tym siedziałem. 

2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Znam gościa. Zapewniam że nie żyje tylko krowami. Ma czas i na inne inszosci.

I nie musi czekać na to co pisda

Myślisz że ja dostaje coś od pisu ? A czym jeszcze żyje? Na jakie inne inszości? Piwo wypić po dojeniu ? 

Opublikowano
3 minuty temu, FarmerDyzio napisał:

Myślisz że ja dostaje coś od pisu ? A czym jeszcze żyje? Na jakie inne inszości? Piwo wypić po dojeniu

Nie.

Tak ogólnie. Ja szanuję ludzi którzy nie tylko liczą tylko na wyciąganą rękę. 

Dlatego szanuję Sławka. A że ma i wady....no nawet ja je mam...🤭 

Dobra...bo zaśmiecamy temat.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PolandOnion napisał:

Ty chorągiewko na temat PiSu to się nie odzywaj bo sam głosowałeś. Kolejny przemądrzały 50+

lepiej w błędzie nie trwać. Wielu się dało nabrać...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, radekz200 napisał:

kurła i do nas już doszła ziemia po 120 tys 😂

To pchaj kupców za rzekę do mnie. W końcu się wyswobodzę 😁

U nas dopiero po 70. A wg fanatyków dzierżaw miały ugory leżeć za darmo 😉

5 godzin temu, DanielFarmer napisał:

niestety....poszło o włos nade mną zresztą tak jak i chwile temu....a Wiem że tam było 20l+.....

Oj było, siostra była w Stawiskach to musiała się zatrzymać bo ściana deszczu. 

Edytowane przez pedro2
Opublikowano
11 godzin temu, robert1226 napisał:

Ty wogule potrafisz czytać czy gdzieś napisałem że słaby lokal pisze ze nie prosta rzecz kupić taki lokal w dobrym miejscu bo tak jak w każdej branży jest już obsada i ciężko nowemuw to wejść. 

Chyba normalne że jak będziesz kupować to nie weźmiesz pierwszego lepszego. @komizmo spokojnie idzie wyczaic za 2 mln z najemca że stopa zwrotu na czysto 8 procent . Można kupić i te 160 tys na czysto jest . Umowa musi zawierać wzrost czynszu o inflację i można sobie żyć . Kiedyś było gorzej bo lokal był tani ale i najemca mało płacił i umowy były średnie.  

Opublikowano

2mln to proszą za dom na obrzeżach miasta, za taką cenę to raczej 50metrowa klitka w centrum za którą raczej Ci nikt takiego czynszu nie zapłaci niestety to było by zbyt piękne 

Opublikowano (edytowane)

Masz np tu https://sprzedajemy.pl/lokal-z-najemca-zabka-umowa-na-10-lat-rentownosc-7-5-nett-warszawa-2-1b8e55-nr67292257 ja nie mówię o lokalach gdzie Zaraz byście chcieli żeby Carrefour był bo wtedy kilka baniek trzeba wyłożyć . Jest bardzo dużo ofert tylko trzeba mieć głowę na karku i w porę zobaczyć i można zdobyć nawet perełkę powyżej 12 procent zwrotu. Nieraz odnoszę wrażenie że rolnik w Polsce to musi tylko krowy doić . Bo to nie możliwe że można tak bo to nie da rady bo jak to zrobić a jak już u kogoś zobaczy  że ktoś ma i zarabia i kupił to znaczy że złodziej albo dali mu albo z Kaczyńskim po kuzynstwie. Trzeba próbować sobie w życiu robić lżej i kombinować bo jak nie to wszyscy się obudzą na emeryturze trzymając dojki w ręku .  Tu tylko kilka ofert na szybko a jest tego pełno 

Screenshot_20230723-113303.png

Screenshot_20230723-113236.png

Screenshot_20230723-112638.png

Screenshot_20230723-112623.png

Screenshot_20230723-112812.png

Edytowane przez alfa
  • Like 1
Opublikowano

Chyba to zbyt fajne by było do końca prawdziwe, z tych 12procent na pewno coś odpadnie , podatek, może jakieś opłaty po stronie właściciela aż tak w to się nie zagłębiałem. To tak bierzesz 2mln krechy na 10procent na tam pewnie wyjdzie z 12lat to i powinno  2procent zostać tak w teorii i z drugiej strony kto by sprzedawał taka "dojną krowę" zawsze są wyjątki ale jednak daje to do myślenia 

Opublikowano
4 minuty temu, Mateusz1q napisał:

Nie do podrobienia jesteś Sławek, 

Big milk jest tylko jeden 😜

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez Pawel197890
      Mam pytanie czy można siac żyto hybrydowe rok po centrali i ile kg na hektar 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v