Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
6 minut temu, Grzechooo napisał:

mam coś podobnego kupione na giełdzie za 5zł spisuje się idealnie

Ten typ ściągacza nie nadaje się do zastosowań które wykonuje. Nie radzi sobie też z pewnym typem przewodów. Jednak jego niewątpliwą zaletą jest to że nawet podłej jakości będzie działał dosyć dobrze. 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Ten typ ściągacza nie nadaje się do zastosowań które wykonuje. Nie radzi sobie też z pewnym typem przewodów. Jednak jego niewątpliwą zaletą jest to że nawet podłej jakości będzie działał dosyć dobrze. 

ja mam taki (typ, nie konkretnie egzemplarz), kupiłem w roku gdzieś 1992, wtedy kupe kasy kosztował, jeszcze do szkoły chodziłem, do tej pory działa :

https://allegro.pl/oferta/automatyczny-sciagacz-izolacji-bardzo-solidny-11823114741

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

ja mam taki

Najstarszy w domu pochodzi z przełomu 70/80 lat i jest produkcji polskiej. Ten który pokazałeś jest kopią tego co kupiłeś w latach 90. 

Opublikowano
hubertb napisał:

kupiłem go z czystej ciekawosci a działa parę lat, nawet znajomy elektryk był zdziwiony jak to działa.

Opublikowano
55 minut temu, hubertb napisał:

Stać na klasyka, stać na serwis. Ceny masz zbliżone do ASO. 

Nie do końca rozumiem pytanie. 

W jakich Markach najlepiej rozglądać się, biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, szwagier24 napisał:

W jakich Markach najlepiej rozglądać się, biorąc pod uwagę stosunek jakości do ceny. 

Zależy w czym np. nasadki king tony są spoko, ale grzechotki już nie. Wkrętaki też są z błota. Toptul ma np. świetne klucze płasko oczkowe bardzo wygodne. Jonesway chłopaki tu mówią że dość twardy. Beta ma wkrętaki w dobrej cenie i są jakościowo naprawdę ok. Szczypce kupuje z knipexa, haupy lub wihy. Prywatnie czaje na olx, trzeba mieć cierpliwość żeby coś dobrze kupić. Jest jeszcze facom expert ale dopiero zamówiłem nasadki wypowiem się jak popracują ze mną. 

Edytowane przez hubertb
Opublikowano
4 minuty temu, hubertb napisał:

Zależy w czym np. nasadki king tony są spoko, ale grzechotki już nie. Wkrętaki też są z błota. Toptul ma np. świetne klucze płasko oczkowe bardzo wygodne. Jonesway chłopaki tu mówią że dość twardy. Beta ma wkrętaki w dobrej cenie i są jakościowo naprawdę ok. Szczypce kupuje z knipexa, haupy lub wihy. Prywatnie czaje na olx, trzeba mieć cierpliwość żeby coś dobrze kupić. Jest jeszcze facom expert ale dopiero zamówiłem nasadki wypowiem się jak popracują ze mną. 

A grzechotkę taka,, na lata" to co byś polecił? 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, bratrolnika napisał:

A co powiecie o wkretakach Cimco?? Do tej pory nie miałem w rękach lepszych 

Nie ma serii dla mechaników. Ten specjalny do gniazd brat kupił używa już dłuższy czas i bardzo chwali:

WKRETAK PŁASKO-KRZYŻOWY IZOLACYJNY PZ2CIMCO 117752 (117752) • Cena, Opinie 11838306844 • Allegro.pl

Są jeszcze japońskie firmy, tu na forum zwrócono mi na nie uwagę np. Sunflag(wkrętaki) Fujiya(kleszcze)

20 minut temu, szwagier24 napisał:

A grzechotkę taka,, na lata" to co byś polecił? 

Jeśli do domu i nie zależy ci na małym skoku to jedną z takich do których są dostępne zestawy regeneracyjne czyli np. king tony. Jeśli zależy na skoku i ma dzień w dzień kręcić to weź lepiej Facom lub Hazet. 

Edytowane przez hubertb
  • Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, conny napisał:

Jeszcze Gedore

i stahlwille. W Polsce dostaniemy też ko-ken, usag, bahco. Reszta marek to nie słyszałem o sensownych dystrybutorach. 

2 minuty temu, konteno napisał:

2-3 x tyle co mechanicy no-name 

Cenić się im nikt nie zabrania. Na swoją markę się pracuje. 

Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Jakbyś zdążył przed @konteno

daleko po liquid coal  sie nie szwędam , banan nie ma , do Ciebie wiosną się pewnie kajtne , @Marecki2922 wydaje się być jeszcze blisko @AdeXZet jeszcze bliżej  i jakiś jeszcze inny chyba między Tykocinem a Krypnem/Knyszynem jest ale nicku nie pamiętam 

1 godzinę temu, mf362 napisał:

czasem nie ma co zrobić ze starym olejem . 

szkoda że miałem nabity do pełna bagażnik jak do Sandomierza się zapuściłem , jakbym miał namiary to bym ci to sprzątnął

57 minut temu, hubertb napisał:

Porównanie wielkości małej grzechotki facom kingtony Chińczyk 

66027F43-EABC-45E7-952A-98FE22C426C4.jpeg

to 1/4" czy 3/8" , ile zębów w mechanizmie każda z nich ma?

Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał:

@Belaruss820No u mnie jest stacja blisko to pracuje na zmiany kilka kobiet . Jeden facet ,, na utrzymaniu ruchu ,, jakieś awarię itp . Stacja moya 

U nas nie ma typowego podjazdowego bo vervy nie ma. Ale taki pseudo etat jest😀 Ja dodatkowo to od drobnych napraw jestem,a to trzeba opryskac zeby trawa nie rosla na kostce(bo reszta nie wie nawet jakim środkiem trzeba).Gdybym mial bliżej do roboty to i odsniezalbym ciagnikiem plac niz meczyc sie z odsniezarką. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Beczka to będzie ale jesienią bo wtedy wymiany wypadają 

to na dotychczasowy olej masz amatorów?

52 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Gdybym mial bliżej do roboty

no właśnie ile km ? 

Opublikowano
30 minut temu, hubertb napisał:

1/4 wszystkie. Facom 72zęby, king tony i chińczyk 24 zęby. 

Mam honitona zestaw i  1/4 ma 36 zębów .jej używam najczęściej z przejściówką na 3/8

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v