Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Popatrzcie na ceny MF255 czy Ursusa 3512, gdzie za Zetora bym się na pewno nie zamienił, bo komfort w tym to w 60-tce mniej telepie.

No ceny 255 czy 3512 to już kompletny odlot.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

O której mówisz. Za tą pierwszą dałem śmieszne pieniądze ale koniec końców wyszło tyle że teraz jak by mi ktoś 30 dawał to bym się zastanowił. Ta ostatnia wyszła jeszcze na akceptowalnym poziomie. Za Zetora w takim stanie nie dał bym więcej niż 20-25 ale ceny są jak widać... 

Ciągnik pisałeś że 15, tur 10. Plus to co włożyłeś to o 30 się otarło

Opublikowano
12 minut temu, szymon09875 napisał:

Ciągnik pisałeś że 15, tur 10. Plus to co włożyłeś to o 30 się otarło

Coś ty 🙈 to co dołożyłem to już sobie wycofałem a jeszcze trochę gratów zostało. Koniec końców powinien cały zestaw wyjść 23-24 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Pany a może ktoś busa chce w miarę tanio. Trafić 2006r 1,9  znajomy sprzedaje za 8,5tys przejechane ponad 900tys, jeżdżący opłacony na 3 osoby . 

Silnik potrzebuje remontu bo trochę kopci.

Screenshot_20231210_174249_Facebook.jpg

Edytowane przez GRZES1545
Opublikowano
krilan06 napisał:

10 minut temu, FarmerDyzio napisał:

ma ktoś z was żmijkę do zboża z koszem na stałe u dołu i silnikiem też na dole ? Mam kilka pytań.

Ja mam

i jak to się sprawdza ? Ciężki jest drugi koniec gdzie jest wysyp ? górna krawędź kosza zasypowego jest na jakiej wysokości ? Mam obecnie Augustów z silnikiem na górze i na paskach to jest luks maszyna ale strasznie ciężka do przestawiania.

Opublikowano
21 minut temu, FarmerDyzio napisał:

i jak to się sprawdza ? Ciężki jest drugi koniec gdzie jest wysyp ? górna krawędź kosza zasypowego jest na jakiej wysokości ? Mam obecnie Augustów z silnikiem na górze i na paskach to jest luks maszyna ale strasznie ciężka do przestawiania.

W galerii mam przyczepę D 35 akurat postawioną przy koszu zasypowym to sobie luknij. Może dokładnie nie widać bo przykryty plandeką  ale zobrazujesz sobie na jakiej wysokości to jest mniej więcej. No trochę to waży ale jest na kółkach to staram się jak najmniej to dźwigać. Najgorsze wstawić drugi koniec do silosa, to dwóch chłopa potrzebne

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Miałem czerpalną z silnikiem u góry to masakra. Teraz używam z koszem i silnikiem na dole 8m. To wygoda. Przestawiam jak chce.

Edytowane przez 6465
  • Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, bratrolnika napisał:

Sam miałem dla syna kupić motorynkę. Stanęło na chińskim pocket bikeu, za 1000zł 

Ma elektryczny rozrusznik, jest o połowę lżejszy, a ceny części to w ogóle śmieszne są 

jaki pocket ma starter w prądzie ? 

Opublikowano
krilan06 napisał:

21 minut temu, FarmerDyzio napisał:

W galerii mam przyczepę D 35 akurat postawioną przy koszu zasypowym to sobie luknij. Może dokładnie nie widać bo przykryty plandeką  ale zobrazujesz sobie na jakiej wysokości to jest mniej więcej. No trochę to waży ale jest na kółkach to staram się jak najmniej to dźwigać. Najgorsze wstawić drugi koniec do silosa, to dwóch chłopa potrzebne

6465 napisał:

1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Miałem czerpalną z silnikiem u góry to masakra. Teraz używam z koszem i silnikiem na dole 8m. To wygoda. Przestawiam jak chce.

Widzę kul met robi te z silnikiem u dołu. Blacha 2mm ocynkowana to raczej bardzo ciężkie to nie powinno być. A przy koszu by się założyło kółka i by było łatwiej przestawiać. Jakie to są koszta żmijki 6m że średnica 150mm? U mnie nie podawałaby do silosu tylko do garaży gdzie sufit jest na wysokości 2.5m.

Opublikowano
3 godziny temu, mf362 napisał:

Słyszeli o tym że większość importowanych używanych traktorkow z Japonii jest nielegalnie ? Kupywane bez tabliczek homologacji. 

to podobnie jak z  "uzywanymi "mtz-a , "uzywanych "82 juz tylko zostaly pojedyncze sztuki w polsce , 

tysiace mialo byc nielegalnych -ale ucichlo.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v