Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, katopo napisał:

Ogłoszenia na FB to chyba największa patologia bo mimo zgłoszeń to nic z tym nie robią. Za to na OLX jak się zgłosi i dobrze umotywuje to zazwyczaj usuwają ogłoszenie lub blokują konto.

Ile jest sprzedawców na olx a ile na FB to po pierwsze. A po drugie to zawsze jak zaczynasz rozmowę to wyskakuje regolka "uważaj na oszustwa ble ble ble..." Więc są kryci a jak kros myśli że znalazł okazję to się nabierze. Owszem zdarzają się tanie maszyny na FB ale z reguły sprzedają się w 10 min 

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Widzę że mimo wszystko chcesz stracić kasę, za wszelką cenę  

Okazji w internecie nie ma, zapamiętaj to sobie 

Nie oto chodzi , gdybym chciał stracić kasę to już bym stracił, bardziej chodzi mi o poruszenie tematu bo kuźwa jak ja nie zapłacę przysłowiowego grosz podatku to mnie znajdą i dojadą , a tu nic walą ludzi w tzw.biały dzień i wszystko gra, chodzi o to że ludzie się łapią na to i później siedzą cicho bo wstyd. Jest tak.a dość ciekawa ''starochińska'' przypowieść że łatwiej człowieka oszukać niż mu wytłumaczyć że został oszukany. Co do tych ogłoszeń to jestem bardzo świadomy tego na czym polegają tylko że ja dla sportu daję im nadzieję , ale zawsze na końcu konwersacji odpisuję im cytat klasyka ''wstawaj Andrzej zesrałeś się''

Opublikowano

Tu macie nie za tanio

Screenshot_20231209-214027~2_copy_432x725.png

14 godzin temu, kris7530 napisał:

ludzie się łapią na to i później siedzą cicho bo wstyd

Chyba już pisałem, jak chłopaki z pracy dzwonią do mnie i pytają, który to dom jakiś tam numer na jednej z wioch. No to im powiedziałem i pytam, co się dzieje. A oni, że jakieś auto zatrzymali i gadali z kierowcą, a ten, że jedzie kombajn obejrzeć, bo jest w ogłoszeniu pod tym numerem. Mówię im, że tam przecież domek jednorodzinny, a jedyny taki kombajn w okolicy jest pod innym adresem i to do tego koleś kupił niedawno, to napewno nie sprzedaje. Przysłali mi ogłoszenie, a tam dominator za 1/3ceny rynkowej wystawiony 🤦 mówię im, że tak się ludzi naciąga - wplac pan zaliczkę, a ja panu zarezerwuje, albo wplac pan zaliczkę, bo jestem akurat za granicą itd i się ludzie łapią. Potem z nimi rozmawiałem, to mówili, że koleś powiedział, że tak przy niedzieli chciał się przejechać sprawdzić czy to właśnie nie oszustwo - gdzieś ze 150 km w jedną stronę 🤦 tyle dobrze, że zaliczki od razu nie wpłacił, ale mógł choćby na street view sobie wrzucić ten adres, to by zobaczył, że nic tam nie ma.

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, daron64 napisał:

...., ale mógł choćby na street view sobie wrzucić ten adres, to by zobaczył, że nic tam nie ma.

street view mało aktualne,zdjęcia sprzed 10 lat. Patrzysz w google, puste pole, a wrzeczywistości zakład produkcyjny,który działa od dobrych 6 lat

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano
14 godzin temu, kris7530 napisał:

Nie oto chodzi , gdybym chciał stracić kasę to już bym stracił, bardziej chodzi mi o poruszenie tematu bo kuźwa jak ja nie zapłacę przysłowiowego grosz podatku to mnie znajdą i dojadą , a tu nic walą ludzi w tzw.biały dzień i wszystko gra, chodzi o to że ludzie się łapią na to i później siedzą cicho bo wstyd. Jest tak.a dość ciekawa ''starochińska'' przypowieść że łatwiej człowieka oszukać niż mu wytłumaczyć że został oszukany. Co do tych ogłoszeń to jestem bardzo świadomy tego na czym polegają tylko że ja dla sportu daję im nadzieję , ale zawsze na końcu konwersacji odpisuję im cytat klasyka ''wstawaj Andrzej zesrałeś się''

Znajomy gospodarz dostał smsa że ma niedopłate za paczke i trzeba wejść na link. Wszedł na link, z konta zwineli ponad 4 tys. Poszedł do banku odkręcać :) to go wyśmieli, powiedzieli żeby na policje nie szedł bo tylko pół dnia przesiedzi a i tak g... z tego będzie.

Opublikowano

https://www.facebook.com/marketplace/item/949014042973891/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A0bed0594-7a96-4aa8-ae95-83b56c57f2f4&__tn__=!%3AD

O właśnie za tym nie można nadążyć jak widzę to już do Rzeszowa dojechał. Bardziej o beczkę mi chodziło co tam w tle widać bo szukam ale i traktor by się przydał to bym od razu komplet przyciągną a tu zonk😠

Opublikowano
11 minut temu, kris7530 napisał:

https://www.facebook.com/marketplace/item/949014042973891/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A0bed0594-7a96-4aa8-ae95-83b56c57f2f4&__tn__=!%3AD

O właśnie za tym nie można nadążyć jak widzę to już do Rzeszowa dojechał. Bardziej o beczkę mi chodziło co tam w tle widać bo szukam ale i traktor by się przydał to bym od razu komplet przyciągną a tu zonk😠

Sam opis już wiele mówi... 

Opublikowano
bratrolnika napisał:

Widzę że mimo wszystko chcesz stracić kasę, za wszelką cenę  

Okazji w internecie nie ma, zapamiętaj to sobie 

że jeszcze w tych czasach się ktoś ma to nabiera

• Like 1
Opublikowano
19 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Cena nie nienormalna. Z połowę tego za taki stan to może i tak

A no cena jak to cena... Postoi z półtora roku to i stanieje 

Sam miałem dla syna kupić motorynkę. Stanęło na chińskim pocket bikeu, za 1000zł 

Ma elektryczny rozrusznik, jest o połowę lżejszy, a ceny części to w ogóle śmieszne są 

Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Szkoda że nie idealny do poprawek kosmetycznych...

Kurna z turem to trzeba by mi wołać ze 65 tys 

Jako dobry klient daje połowę.

I nie damy satysfakcji Ryśkowi z wstawienia linku.

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v