Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Muszą kombinować żeby zaciekawić ludzi tym szrotem z zachodu , a najlepiej na początku ceną 🙂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Pokaż jakieś zdjęcia

Jak pisałem pracuje 3 dni w tygodniu, przywiezienie belki słomy, belki kiszonki i raz w tygodniu 15 min przy oborniku. hamulce sprawne, elektryka sprawna ( do poprawy przednie lampy bo są stłuczone. Pali ładnie do -10st, wałek kręci podnośnik podnosi. biegi nie wyskakują. Z wad to pasuje wymieniić regulator obrotów przy pompie bo jak się zagrzeje to przyśpiesza silnik i pompę smarowania silnika bo nie wymieniana z 15 lat  i na zimnym jest 6 a na ciepłym 1. Nie kopci i nie dymi. Tur ma około 5 lat jest prosty nie spawany.Nie zależy mi na sprzedaży bo tyle co on pracuje to jest wystarczający ale trzymać go tylko do takiej pracy to też bez sensu.

393128077_273371541895945_1719645054403407939_n.jpg

393806267_1776337179466458_7115090253102950370_n.jpg

387324369_1058427672022277_2434424080880189534_n.jpg

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
daron64 napisał:

11 godzin temu, Pomorzanin1222 napisał:

Kurde ty to mieszkasz na końcu świata

Phiii - za obrazę - ceny + 1k na sztuce 😅

Jakbym Cię zawiózł pokazał parę wiosek jeszcze dalej niż ja mieszkam, to byś dopiero koniec świata zobaczył.

10 godzin temu, Agrest napisał:

Odnośnie fendta.

Ciekawe ile remont skrzyni.

Teoretycznie i 50 można włożyć względem sprawnych egzemplarzy

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-fendt-farmer-311-CID757-IDXvfag.html

Tylko czy te 50 starczy. Opis na tyle lakoniczny, że może to być wszystko. 

Jak kiedyś będę miał czas to muszę przyjechać mam coś na oku niedaleko ciebie

Opublikowano
2 godziny temu, Michał88 napisał:

Jak pisałem pracuje 3 dni w tygodniu, przywiezienie belki słomy, belki kiszonki i raz w tygodniu 15 min przy oborniku. hamulce sprawne, elektryka sprawna ( do poprawy przednie lampy bo są stłuczone. Pali ładnie do -10st, wałek kręci podnośnik podnosi. biegi nie wyskakują. Z wad to pasuje wymieniić regulator obrotów przy pompie bo jak się zagrzeje to przyśpiesza silnik i pompę smarowania silnika bo nie wymieniana z 15 lat  i na zimnym jest 6 a na ciepłym 1. Nie kopci i nie dymi. Tur ma około 5 lat jest prosty nie spawany.Nie zależy mi na sprzedaży bo tyle co on pracuje to jest wystarczający ale trzymać go tylko do takiej pracy to też bez sensu.

393128077_273371541895945_1719645054403407939_n.jpg

393806267_1776337179466458_7115090253102950370_n.jpg

387324369_1058427672022277_2434424080880189534_n.jpg

Ile z turem?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

A za samego tura? 2 lata temu nowy Olimet kosztował 10 tyś.

Samego tura nie handluje bo to jedyna rzecz jaka trzyma tego ursusa w gospodarstwie.  10 tyś to było jak ja kupowałem  w 2018 roku plus ta niby łyżka z plasteliny za 1500zł.

Edytowane przez Michał88
Opublikowano
10 minut temu, Michał88 napisał:

10 tyś to było jak ja kupowałem  w 2018 roku plus ta niby łyżka z plasteliny za 1500zł.

W marcu 2021 jak brałem Belarusa to za tego tura dałem 10400 zl z montażem. A ich osprzętu nie chciałem bo strasznie lipnie wyglądał. 

Opublikowano
Michał88 napisał:

1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

A za samego tura? 2 lata temu nowy Olimet kosztował 10 tyś.

Samego tura nie handluje bo to jedyna rzecz jaka trzyma tego ursusa w gospodarstwie.  10 tyś to było jak ja kupowałem  w 2018 roku plus ta niby łyżka z plasteliny za 1500zł.

dobrze pali w mrozy taki traktor?

Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

nie kupuj, może ta przyszła co jej ciągle szukasz będzie już miała, to bez sensu dublować

Daruś dlaczego jesteś uszczypliwy względem mojej osoby?

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

dobrze pali w mrozy taki traktor?

Kupiłem mu nowy rozrusznik z przekładnią, dwa akumulatory 12V i mocny alternator. instalacja na 12V , do - 10 odpala bez problemu, układ zalany płynem a ciągnik nie garażowany. Kiedyś kombinowałem z 24V i przełącznikiem 12-24 ale te przełączniki słabej jakości teraz robią. 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, slawek74 napisał:

ja nie szukam tylko jak by coś się przyzwoitego trafiło...

W Łecznowoli ma ich sporo. Cena chyba sprora u niego ale ma raczej dobre ciagniki

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
29 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Daruś dlaczego jesteś uszczypliwy względem mojej osoby?

to nie była uszczypliwość a jedynie żart

a jako że uznaję że lepiej żartować niż się smucić to tak właśnie wyszło

• Like 1
Opublikowano

Doraźnie szukam jakiejś taniej mma połatać to i owo bo moja przyszła będzie mieć dobrego miga, to co się będę kosztował

A te tanie przyłbice w zestawie warte coś, czy szkoda oczu? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Kowalsky30 napisał:

Doraźnie szukam jakiejś taniej mma połatać to i owo bo moja przyszła będzie mieć dobrego miga, to co się będę kosztował

A te tanie przyłbice w zestawie warte coś, czy szkoda oczu? 

Odnośnie przyłbicy to 11 miesięcy temu dostałem taką średnią jakościowo. Obecnie jak spawam to słabo przyciemnia, chyba lepiej dołożyć i kupić bardziej profesjonalną.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v