Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przy tych cenach stali, nawet na złomie, może z 1000 mniej udało by się to ogarnąć. robiłem kiedyś różne rozdrabniacze, jeśli chcesz kupić tanio, to musisz się liczyć że w obecnych czasach taniej kupujesz używke do remontu albo nawe bylejakie. Czasem zdażają się okazje że wyłapiesz coś fajnego używanego za małe pieniądze, ale musisz obserwować ogłoszenia i marketplace

Opublikowano
Dnia 2.09.2023 o 22:55, jasiuhonda napisał:

A ile to duzo? Bys mieszkal bliżej to bym przyjechal rozsiac 😁

A ile to duzo? Bys mieszkal bliżej to bym przyjechal rozsiac 😁

to ile liczysz ,bym miał na łąki max dojazd 1km 2 tiry pod kluczborkiem 

Opublikowano

Szwagroei w sadowniczym farmtracku ukręcił się rewers. 

Kawałek drutu. Teoretycznie prosta sprawa tylko tak wykombinowali że trzeba pruć ciągnik, zdejmować kabinę . 

Rozpiąłem mu rewers, gość złapał elektrodą na tyle ile się dało, poskręcałem i wyregulowałem. Może do końca sezonu wytrzyma. Ale projektował to debil

Opublikowano

Żaden debil tylko właśnie o to teraz chodzi. Od maszyn roliczych po samochody a konczac ma maszynach przemysłowych. Chodzi o to żeby kupić czesci i do tego wezwać od nich serwis. Albo kupić nową maszynę.

• Like 1
Opublikowano

Nie, nie w tym wypadku. Jakbyś zobaczył jak to wygląda, jak nieprzemyślane prowadzenie pręta od rewersu...

Opublikowano (edytowane)

Tak wygląda "składanie z klocków". Silnik od jednego, skrzynia od drugiego, hydraulika trzeci, na to kabina i woila, mamy produkt do sprzedaży. A że nie do końca przemyślane... Cóż, cena i "markowe" podzespoły mają to zrekompensować 

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

Debil to zamontował filtr kabinowy w fordzie. Żeby wymienić trzeba odkręcić pedał gazu a dostęp taki że przemilcze.

Wydaje mi się że każdy producent czy samochodu czy ciągnika ma lepsze i gorsze rozwiązania 

Opublikowano

Tak samo myślałem o filtrze kabinowym w berlingo II - dostęp tragiczny i praktycznie nie idzie go włożyć prawidłowo (dwa wkłady), ale wystarczy odkręcić schowek (5 - 8 wkrętów, może pięć minut roboty) i dostęp jest już dobry. Nie wszyscy mechanicy o tym wiedzą albo wiedzą i nie chce im się demontować schowka i nowy filtr jest pozaginany i przepuszcza niefiltrowane powietrze...

Opublikowano
13 godzin temu, Janeczko napisał:

Debil to zamontował filtr kabinowy w fordzie. Żeby wymienić trzeba odkręcić pedał gazu a dostęp taki że przemilcze.

Wydaje mi się że każdy producent czy samochodu czy ciągnika ma lepsze i gorsze rozwiązania 

niedawno takiego nabylem i widac ze pasowalo by wymienic-szyby paruja, latwo nie jest obejrzalem na yt filmik.. jaki debil to wymyslil ?? 

Opublikowano
Dnia 5.09.2023 o 21:09, jacus napisał:

niedawno takiego nabylem i widac ze pasowalo by wymienic-szyby paruja, latwo nie jest obejrzalem na yt filmik.. jaki debil to wymyslil ?? 

Pełno jest takich debilnych rozwiązań- żarówki w niektórych autach albo np akumulator podtrzymujący w mercedesie.

Opublikowano
Janeczko napisał:

Szukam dobrej termicznej bielizny na niskie temperatury jakaś markę polecacie? Bo przeglądam army world i w sumie nie wiem na co patrzeć 

ach ta nowoczesność... kiedyś to się nazywało kalesony, a dzisiaj bielizna termiczna🤣

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v