Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

Kiedyś już tu był wstawiony taki pług. Wtedy chyba był u jakiegoś handlarza koło Zbuczyna. 

To są pewnie pługi na Anglię robione😉

nie koło tylko z samego Zbuczyna...

• Thanks 1
Opublikowano
25 minut temu, slawek74 napisał:

nie koło tylko z samego Zbuczyna...

Wiedziałem że dzwonią,tylko nie wiedziałem gdzie. 

A te lewe pługi mają jakieś specjalne zastosowanie? Czy tylko po to żeby gorzej było orać? Pewnie też z częściami jest wesoło do niego?

26 minut temu, Baks00 napisał:

Ten Zbuczyn to nie zle zagłębie handlarzy,

Tam na co drugim podwórku jakiś handelek się odbywa.🤦

Opublikowano
3 godziny temu, kizak napisał:

,a temat że diagonalne tylko dlatego że diagonalne bardziej się ,,kopią ;; to już mnie dobija. Poparrz na gumę i bieżnik ,bo wątpię by błoto rozumiało że radialka je atakuje .  

O czym ty mówisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Czy tylko po to żeby gorzej było orać? Pewnie też z częściami jest wesoło do niego?

A jak obrotowymi orają to mus być gorzej?

Części to jak do obrotowego. 

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

A co za różnica, na którą stronę rzuca Ci pług? 🤔

Niby nie ma 

Ja się przyznam mam kiepski lewoskręt, jakoś człowiek się na prawo nauczył 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ujowo tak jechać lewą stroną w bruździe 

Tak samo jak obrotowym. ☝️

Opublikowano
6 minut temu, PRIMO napisał:

Tak samo jak obrotowym. ☝️

Nigdy nie orałem obrotowym 🤷

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

najlepiej to by pół dnia normalnym, a pół dnia tym lewym orać, to by szyja nie bolała od patrzenia przez jedno ramię🙃

Lub bogatsza wersja pług czołowy🤔

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Nigdy nie orałem obrotowym 🤷

A ja tak. 😛

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 godziny temu, bartek1992 napisał:

Ujowo tak jechać lewą stroną w bruździe 

a jak obrotówka orzesz to raz tak raz tak

bratrolnika napisał:

najlepiej to by pół dnia normalnym, a pół dnia tym lewym orać, to by szyja nie bolała od patrzenia przez jedno ramię🙃

dokladnie

• Like 1
Opublikowano

Czy jest ktoś z miejscowości Podlodów (woj. Lubelskie)? Mam tam na oku oponę Mitas 16.9 r28 i namawiam gościa żeby mi to wysłał ale nie mam pewności czy stan opony zgodny z opisem. Ile może kosztować taka przesyłka (500km)?

Opublikowano
16 minut temu, krilan06 napisał:

Czy jest ktoś z miejscowości Podlodów (woj. Lubelskie)? Mam tam na oku oponę Mitas 16.9 r28 i namawiam gościa żeby mi to wysłał ale nie mam pewności czy stan opony zgodny z opisem. Ile może kosztować taka przesyłka (500km)?

Wrzuć na clicktrans, może ktoś zgarnie po drodze

Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

Chcę kupić nową kosiarkę spalinowa do trawy. Lepiej sthill Husqvarna czy coś marketowego?

Ja w 2018 kupiłem Stige . 

Kosiarki Sthil to tak naprawdę viking w innych barwach. 

Husqvarna bardzo drogie są. 

Opublikowano (edytowane)

Witam. Panowie może doradzicie, mam na zbyciu opryskiwacz sadowniczy który stał nieużywany w garażu 20 lat. Co z nim zrobić? wystawić na sprzedaż? czy ''zutylizować''.

IMG_20230411_152436.jpg

Edytowane przez Helio
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v