Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to główny traktor? Ja tam z dystansem do używek podchodze. Dwie dobre używki radialne będą kosztować pewnie niedużo mniej niż nowe diagonalne. U siebie w małym zetorku już dawno temu zmieniałem stare diagonalne i kupiłem nowe diagonalne, to w polu jednak robota bez porównania. Nie mówię, że są lepsze od uzywanych radialek, bo nie mam bezpośredniego porównania, ale nie jest to, moim zdaniem, takie zło, jak każdy je maluje.

• Like 3
Opublikowano

A jakiej masz firmy te opony? Na razie główny i lepiej żeby to były pewne opony. Te które były to mitasy tractor drive, diagonalne, prorektor jeszcze spory tylko jedna pęka wzdłuż protektora i dalej strach jeździć 

Opublikowano

Na początek to przejedź się na najbliższe wulkanizacje, może akurat mają jakieś używki? Zresztą jak pękła Ci jedna to kup jedna na szybko jaka się trafi blisko i tanio a potem szukaj tak jak wyżej radzą używanych radialek. Ja 2 lata temu szukałem 16,9/34 do 7245, w końcu zajechałem na najbliższą wulkanizacje a oni mają 480/70. Bieżnika tak może że 40% jest, ale wtedy kupiłem 2 szt z montażem za 600zl.

Opublikowano

Na szybko olx przerzuciłem, to bardziej trzeba liczyć tysiaka za sztukę, a i to nie ma co się nastawiać na dobry bieżnik - chyba że pojedyncza opona.

Mają rozmach.

Screenshot_20230409-063932_copy_432x960.png

Screenshot_20230409-064756_copy_432x960.png

@krilan06- w małym mam cultory, mają z 9-10 lat i narazie żadnych spękań itd, się ciągnik praktycznie nic nie robi

Opublikowano
7 godzin temu, KOSTEK12 napisał:

https://allegro.pl/oferta/halogen-lampa-robocza-led-szperacz-119w-10-30v-12705472912

warte to coś jako uzupełnienie do kombajnu, użytkuje je ktoś?

Poszukaj coś z grubą obudową, dużym radiatorem, te cienkie szybko się przepalają, polecam coś podobnego, dobrze świecą za nieduże pieniądze https://sklep.mizar.com.pl/lampa-robocza-halogen-led-48w-16x3w-12v-24v-p-36805.html

Opublikowano
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Chłopaki doradzcie coś, jakie opony do zetora o rozm. 16.9 - 28? Zaraz po świętach muszę pilnie nabyć 

Jak chcesz taka to za 100 po świętach możesz mieć ją w Tucholi 

IMG20230403141215.jpg

IMG20230403141242.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, krilan06 napisał:

A jakiej masz firmy te opony? Na razie główny i lepiej żeby to były pewne opony. Te które były to mitasy tractor drive, diagonalne, prorektor jeszcze spory tylko jedna pęka wzdłuż protektora i dalej strach jeździć 

Idz w radialki bo diagonalna to się nadaje tylko wtedy jak ciągnik idzie na handel. 

Szukaj na olxie a czasem można wyłapać w promocji. 

Opublikowano

Seha widziałem 16.9-28 to wydaje się resztą od kabata i petlasa jeśli chodzi o diagonale . Nowa o nowych. 1800 zł sztuka powinno się kupić. 

2 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Na początek to przejedź się na najbliższe wulkanizacje, może akurat mają jakieś używki? Zresztą jak pękła Ci jedna to kup jedna na szybko jaka się trafi blisko i tanio a potem szukaj tak jak wyżej radzą używanych radialek. Ja 2 lata temu szukałem 16,9/34 do 7245, w końcu zajechałem na najbliższą wulkanizacje a oni mają 480/70. Bieżnika tak może że 40% jest, ale wtedy kupiłem 2 szt z montażem za 600zl.

I do dziś chodzą te opony ?

Opublikowano
5 minut temu, stempos1980 napisał:

Kolega bral od niego Alliance do 255 tylko 14.9 to przez tel inna cena jak pojechał na miejsce to jeszcze urwał taniej jak przez tel.

Właśnie u niego brałem do Case cały komplet. 

Opublikowano
15 godzin temu, krilan06 napisał:

Chłopaki doradzcie coś, jakie opony do zetora o rozm. 16.9 - 28? Zaraz po świętach muszę pilnie nabyć 

radialki Kleber, jak mogą być szersze to i 480/70 możesz patrzeć, bo nawet w używce trochę tego jest

Opublikowano

Wuja przy stole natchnęło i chce na spółkę kupić rozrzutnik z talerzami żeby nim wozić głównie pomiot i wapno. Coś polecacie w normalnej kasie? Szukać czeskiego czy jakiegoś innego? A i z ciekawości czy Czesi jeszcze to produkują ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v