Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może niewiedza. w papierach może tak ma..

a i koni ma za dużo...

Opublikowano
1 godzinę temu, migacz napisał:

Powiedzcie mi jakiś tani gruber do uprawy bezorkowo do 90km to w co patrzeć. Dojdzie mi może trochę piachu i się zastanawiam czy nie spróbować. Nie chcę wydawać majątku a chce żeby dobrze pomieszało. Jest coś takiego?

Ja robię lemken achat 70 i daje radę. 

IMG_20220915_105502.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

już tego typu dawno nie produkowali.

wiem, ale zdarzają się błędy w dokumentacji sprowadzanych..

Opublikowano

Szonuś nie będę się rozpisywał, ale komunikacja wpisuje na podstawie dostarczonych dokumentów...

no bywają dane trochę odbiegające od stanu faktycznego.

myślę że Tomek nie kłamie, a podał dane z DR.

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Szonuś nie będę się rozpisywał, ale komunikacja wpisuje na podstawie dostarczonych dokumentów...

no bywają dane trochę odbiegające od stanu faktycznego.

myślę że Tomek nie kłamie, a podał dane z DR.

Ten co wstawiłem linka, to nie był Tomka tylko z OLX

Opublikowano

o masz... sie nie przyjrzałem.

no ale myślę że dane z dowodu.

Opublikowano
2 godziny temu, Desperado napisał:

I po co tak kłamać z rokiem produkcji, jak pierwszy lepszy kumaty zaraz mu to w oczy wyrzyga.  Napisze sobie  jak 5211 i cyk cena podobna,   :D jak robi dużą różnicę.

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-5011-89-wspomaganie-nowe-opony-jak-5211-film-CID757-IDSQrXR.html?

Tu masz do kompletu następnego "ulepa". Ten nawet nie napisał "jak 7211"...

https://www.olx.pl/d/oferta/zetor-7211-super-stan-CID757-IDTUIdh.html

Opublikowano

bo chodzi o to że ludzie prawdopodobnie szukają najczęściej najpoplularniejszej serii 5211 czy 7211 i taki potencjalny klient wpisze w wyszukiwarkę 5211 to nie wyszuka mu 5011. Taki handlarski zabieg. Tak jak np ktoś sprzedaje np hurlimana który jest u nas egzotyką to często w tytule jest hurliman (nie case, zetor, nh, John Deere) tak żeby potencjalnemu klientowi wyświetlił się podczas wyszukiwania.

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, ZetorMisio napisał:

Patrząc na ceny fetorów to za ten rocznik chyba bardzo nie wywalona cena jak na fetoropodobne😁🤭

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał:

a masz już w którymś haki ? teoretycznie wypadało by 3kat ale jak masz już 2kat to z szukaniem kul i przekładaniem by nie było problemu jak byś 2kat założył....

Mam w 7245 i w Belarusie ale tam mam 2s ( lekka?)  Z przekładaniem kul raczej problemu nie będzie bo duży Zetor chodzi w innych grach jak pozostałe. 

Zresztą 2s i 2 ciężka ( zwykła) kule mają te same? 

Opublikowano
ZetorMisio napisał:

6 minut temu, slawek74 napisał:

a masz już w którymś haki ? teoretycznie wypadało by 3kat ale jak masz już 2kat to z szukaniem kul i przekładaniem by nie było problemu jak byś 2kat założył....

Mam w 7245 i w Belarusie ale tam mam 2s ( lekka?)  Z przekładaniem kul raczej problemu nie będzie bo duży Zetor chodzi w innych grach jak pozostałe. 

Zresztą 2s i 2 ciężka ( zwykła) kule mają te same? 

kule są te same po zewnętrznej stronie, z tym że hak kat 2 jest masywniejszy

Opublikowano
54 minuty temu, jahooo napisał:

Ja mam 2s w MTZ i tam więcej nie trzeba

Też tak uważam.

41 minut temu, Grzechooo napisał:

Ja w renacie 129km mam kat3

Kolega w MF jakimś 105 KM teża 3 kat. Jak tak patrzyłem dzisiaj w sklepie to między 2s a 2 ciężką jest taka sama różnica jak między 2 a 3 kat. A między 3 a 2s jest przepaść. Zamowie chyba jednak 3 kat.

Opublikowano (edytowane)

kat. 3 ma sens, kiedy i maszyny masz kat. 3. Jeżeli masz maszyny na kat. 2, to nie ma sensu pchać się w kat. 3 i kupować kule przejściowe z kat. 3 na kat. 2. Chyba że za dużo $$ w kieszeni ciąży :) moim zdaniem w takim wypadku lepiej dołożyć do "markowych" kat. 2 niż "no name" kat. 3

Edytowane przez MF675ursus
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v