Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, daron64 napisał:

Ten swój złom wystawiałem na pary grupach na srajbuku i powiem Wam, że już się nie dziwię dla tych wszystkich handlarzy. Nie miałbym nerwów do tego

ja tam nie narzekam , przyszły wtyczki od ciebie , rozkręcam a tam w środku jeszcze etykietka papierowa siedzi ;)

IMG_20230131_162852.jpg

Dnia 12.03.2023 o 10:35, Leszy napisał:

Pewnie tak. Mój ojciec przeżywa jakiś kryzys egzystencjonalno-decyzyjny. Sprzedał trochę złomu i chce kupić trochę złomu. Bo będzie to remontował i "usprawniał". ;) 

widze że choruje na to samo co ja 🤦‍♂️

Opublikowano
55 minut temu, konteno napisał:

widze że choruje na to samo co ja 🤦‍♂️

Każdy sprzęt który kiedyś nabył, sam sprzedaje, i wymyśla co za to kupić... 

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

ja tam nie narzekam , przyszły wtyczki od ciebie , rozkręcam a tam w środku jeszcze etykietka papierowa siedzi ;)

IMG_20230131_162852.jpg

🤦‍♂️

Czyli rozumiem, że zadowolony?

Ja nie pisałem o ludziach tutaj na forum (choć właśnie mi przypomniałeś, że jeden pan stąd mi zdaje się nie zaplacil za dwie paczki, a to już jakiś czas temu jak wysyłałem - mniej więcej wtedy, co Tobie🤔🤔). Ale ja srajbuku to jakiś dramat - pytania jak od małych dzieci. 

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, michal8011 napisał:

Jak technicznie ideolo to dołożyć napęd i ma się mocny pewny ciągnik na lata.

Proszę Cię - powiedz, że sobie żartujesz w tej chwili. Wydać 50tys, do tego dołożyć min 20 tys + swoja praca, żeby mieć prawie 50 letni ani mocny, ani pewny ciągnik?  Litosci 🤦

Edytowane przez daron64
  • Like 4
Opublikowano
michal8011 napisał:

Lepiej w takiego inwestować niż do C-360 zakładać przedni napęd od robura, turbo i kabinę w wersji LUX 😁

lepiej już coś gotowego kupić z napędem a nie rzeźbić...

• Like 3
Opublikowano

Mam u siebie taką 80tke i tez kiedyś myślałem o dołożeniu napędu ale ani to tanie ani to pewne. Napęd drogi, roboty w uj, opony do wymiany i tak jakoś mi minęło.

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

tylko weż tu mapęd dołuż 🤦‍♂️ 20tys mało 🙆‍♂️

to trzeba z czegoś innego rzeźbić i dorabiać za grosze żeby taniej wyszło , szukać trupa zachodniego po pożarze lub ewentualnie z koparko ładowarki / mniejszej ładowarki teleskopowej ciężarówki z przodkiem żeby szerokością się zgrywało i kombinować z przystawką i przełożeniami 

skoro mosty z aut/ciężarówek lądują w 330/360 to i tam coś by dorzucił ale o oryginalnym podpięciu na sprzęgło eh i prowadzeniu wału z boku można zapomnieć choć to konstrukcyjnie za niski traktor by wał puścić pod misą olejową i przystawkę chyba nawet nie ma gdzie pod skrzynię wsadzic 

Opublikowano
3 minuty temu, konteno napisał:

to trzeba z czegoś innego rzeźbić i dorabiać za grosze żeby taniej wyszło , szukać trupa zachodniego po pożarze lub ewentualnie z koparko ładowarki / mniejszej ładowarki teleskopowej ciężarówki z przodkiem żeby szerokością się zgrywało i kombinować z przystawką i przełożeniami 

skoro mosty z aut/ciężarówek lądują w 330/360 to i tam coś by dorzucił ale o oryginalnym podpięciu na sprzęgło eh i prowadzeniu wału z boku można zapomnieć choć to konstrukcyjnie za niski traktor by wał puścić pod misą olejową i przystawkę chyba nawet nie ma gdzie pod skrzynię wsadzic 

Przód od koparki i ładowarki odpada. Za grosze nie założysz nic bo najtańszy sensowny most przedni kosztuje 7-8 tys. W sumie z felgami i oraz przeróbką wyjdzie spora kwota. 

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Przód od koparki i ładowarki odpada.

czemu ? niski mechanizm różnicowy i zwolnice planetarne przy kołach obowiązkowe , widziałem kiedyś w necie siuntkę na moście od stara to dyfer duży bo zwolnic przy kołach juz nie było

Opublikowano
4 minuty temu, konteno napisał:

czemu ? niski mechanizm różnicowy i zwolnice planetarne przy kołach obowiązkowe , widziałem kiedyś w necie siuntkę na moście od stara to dyfer duży bo zwolnic przy kołach juz nie było

Szerokość nie ta. 

Opublikowano

@hubertb są różne modele /producenci i rozstaw kół , coś by dobrał na pewno , nie wszystko kreci się w tej branży wokół dużych maszyn choć pewnie części z demontażu z tych małych jest jak na lekarstwo 

Opublikowano
3 godziny temu, daron64 napisał:

Proszę Cię - powiedz, że sobie żartujesz w tej chwili. Wydać 50tys, do tego dołożyć min 20 tys + swoja praca, żeby mieć prawie 50 letni ani mocny, ani pewny ciągnik?  Litosci 🤦

Żartowałem, lepszy Case IH, Deutz lub inny Renault 😂

Opublikowano
1 minutę temu, konteno napisał:

@hubertb są różne modele /producenci i rozstaw kół , coś by dobrał na pewno , nie wszystko kreci się w tej branży wokół dużych maszyn choć pewnie części z demontażu z tych małych jest jak na lekarstwo 

Typowy most małej koparki jest rozstawem ni w pizde ni w oko dla ciągnika rolniczego. Do tego seria ciężka ma ciekawe przełożenie na most i wał z boku mostu. Generalnie dobranie czegoś tańszego niż most oryginalny jest prawie nie możliwe. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, michal8011 napisał:

Żartowałem, lepszy Case IH, Deutz lub inny Renault 😂

Teraz to już nie wiem kiedy żartujesz..chce wierzyć, że poprzedni post to był żart.

Aleeeee jak uważasz, że to odpowiednia kwota, to mojego 8145, 12lat młodszy, z przodu nowe opony, tył z 30-40%, nowy orbitrol, nowe lagi z hakami, na silniku ciśnienie 4, siedzenie gramerra mechaniczne, ledy wesem, nowy aku centry, rozrusznik po regeneracji (+drugi Magnetona), nowy alternator Magnetona, nowa pompa wody, chłodnica po regeneracji, skrzynia po remoncie (części korurs, łożyska fag/koyo/ntn, brak zolwia-zajaca - wstawione nowe walki zamiast niego), nowa mikro pompka, nowa tarcza sprzęgłową, jedna zwolnica tył po remoncie - uszczelnienia i łożyska, sprzęgło kłowe, jedna zwolnica przód po remoncie - za te 70 może bym Ci sprzedał, jakbyś dobrze zagadał 😅

Edytowane przez daron64
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v