Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, kizak napisał:

Jeszcze ma silnik 😉 . Sześćdziesiątka jest najcichsza chyba bez kabiny . Jak założyliśmy ,, skośny atak '' ,i przejechałem się bez kabiny ,ale to było cichutkie9_9

bo słaba kabina robi za rezonator

Opublikowano
7 minut temu, superfarmer02 napisał:

Raczej mi nie powie bo nigdy w tym przybytku nie pracował 

U was były ? 

Znajomy co mieszka 500 m od byłego PGR do dziś ma części do ursusa/bizona i starów.

328 z części złożyli... 

Opublikowano
2 minuty temu, szymon09875 napisał:

U was były ? 

Znajomy co mieszka 500 m od byłego PGR do dziś ma części do ursusa/bizona i starów.

328 z części złożyli... 

Nie tylko on.

U nas ci co pracowali w Ursusie to w domu składali ciągniki😁

• Like 2
Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał:

zimą też 🤔

Chyba że wieje ale mało co jeżdżę zimą, tyle co po placu odśnieżanie czy coś. Wiadomo droga z większą prędkością to wieje , pasowało by zamknąć. Kabina szczelna to i ciepło się robi szybko. 

Opublikowano
11 godzin temu, mf362 napisał:

Ja cały rok jeżdżę z otwartymi lewymi drzwiami . Nie wyobrażam sobie jazdy z zamykanymi  

Najczęściej człek zapomina o  ,,szyberdachu'' ,otwartych drzwiach ,kogucie ,czy lusterkach . Przy pracy z ładowaczem,jeszcze i o tłumiku by wspomniał . To się łamie po gałęziach ,czy wjazdach .

Opublikowano
Dnia 5.12.2023 o 10:58, kizak napisał:

Sprzedaje i 30 krów ,wiecie jakie są po pogrzebie ceny maszyn ,jak umrze właściciel kawaler ,a siostra co ma tydzień by to opier.... i spokojnie  z chajsem wyjechać . Tam idzie hurtowo aby się pozbyc . Nim sąsiad się kapnie  ,dzień po pogrzebie już handlarze lawetami wywożą . W tydzień jest wszystko zamiecione ,a sąsiad by dał i więcej ,ale nikt nie może dowiedzieć co za ile poszło  ,więc sąsiedzi nic nie kupią .. Kurna normalnie spęd handlarzy 

Witam, kolego kizak masz może jakąś wiedzę na temat tej beczki czy tylko tak '' domniemasz''

Opublikowano
22 minuty temu, mf362 napisał:

U mnie raz się zdarzyło wjechać do garażu tyłem z otwartym szyberdachem trochę się przekrzywil ale do uratowania . Dobrze że nie przodem 

U mnie w jednym otwiera się do góry z tyłu ,w drugim z przodu . To w tym co z przodu ,to przy spotkaniu z gałęzią jak podważy  gałąż to wypina się z siłowników   ,ale przy spotkaniu z wjazdem jeszcze nie doświadczyłem ,ale już miło by nie było . No raz oparłem się o pewnie centymetr ,ale to jakoś przeżyło ,następne centymetry by zrobiły swoje.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, kris7530 napisał:

Ok. może ktoś z kolegów na forum coś wie o tej beczce , ja mam 740 km a dodzwonić się nie można

https://www.olx.pl/d/oferta/meprozet-5000l-woz-asenizacyjny-beczka-beczkowoz-CID757-IDXwb2Z.html

Zdjęcia są pożyczone z allegro: https://archiwum.allegro.pl/oferta/meprozet-5000l-woz-asenizacyjny-beczka-beczkowoz-i7680882386.html

Teraz jeszcze zaniżona cena. Nie można się dodzwonić a podejrzewam że może sprawnie odpisywać. Konto na OLX od listopada 2023.

Dodaj sobie wszystko i wyjdzie że to wielka okazja ale stracić kasę.

Edytowane przez katopo
  • Like 1
Opublikowano

Dzięki za zainteresowanie , tak też sobie myślałem , na faceboku już kilka traktorów chciałem kupić jeden był z Lublina zetor za 30 koła ,gościo niby pisał że już zarezerwowany, no to sobie pomyślałem ''zobaczymy'' napisałem mu że bardzo mi zależy na kupnie i mogę zrobić przelew natychmiastowy , to mi numer konta wysłał i napisał że jak zaksięguje zaliczkę to mi wyśle nr tel do kontaktu , odpisałem że za godzinę mogę być z kasą i zabiorę traktor , no i za godzinę był ale ten sam zetor już do sprzedania w Warszawie z ceną powiększoną o VAT. W ten podobny sposób w moich marzeniach miałem już kilka koparek , ursusa 1634 w stanie idealnym za 30 koła który jest na fejsie ale nie można za nim nadążyć tak pierdzielony zmienia lokalizację. Zgłaszałem te ogłoszenia ale oni nie widzą nic złego w tym procederze. 

• Haha 2
Opublikowano

Ogłoszenia na FB to chyba największa patologia bo mimo zgłoszeń to nic z tym nie robią. Za to na OLX jak się zgłosi i dobrze umotywuje to zazwyczaj usuwają ogłoszenie lub blokują konto.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v