Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

niektórzy nigdy w życiu nie powinny mieć żadnej "władzy",  bo im odpierdala (połowica opowiadała, jak jej koleżanka z drogówki mówiła, jak jakiegoś dziadka kontrolowała i nie miała się o co przypierdolic, to kazała mu z szyby resztki starej naklejki z rejestracją zdrapywać, bo było niedokładnie zdrapane..). 

Widać bolca potrzebuje 😛 znaczy nie Twoja połowica

Opublikowano
22 minuty temu, GRZES1545 napisał:

No 1000 za transport liczy🧐

Wczoraj Damian wyceniał mi premium. Około 4500 za auto, a mam 100km do kopalni 

Opublikowano (edytowane)

W tamtym roku najkorzystniej premium wychodziło u carlosa z olx, 2800 wyszło, tylko u mnie ponad 70 km. Cena na olx taka sama, tylko teraz VAT i nie wiem jak transport teraz wychodzi

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
25 minut temu, jacor73 napisał:

W tamtym roku najkorzystniej premium wychodziło u carlosa z olx, 2800 wyszło, tylko u mnie ponad 70 km. Cena na olx taka sama, tylko teraz VAT i nie wiem jak transport teraz wychodzi

A kto to ten Carlos?

Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał:

A kto to ten Carlos?

Firma z Bydgoszczy, a transport wynajmują lokalnie. Muszą mieć spore rabaty, bo jednego roku kierowca co mi przywoził, prowadził własną firmę i też woził na własną rękę, w zeszłym roku zdzwoniłem do niego, to powiedział 300 więcej  niż u tego carlosa. Kierowca dostarcza WZ, fakturę przysyłają na emaila, płatność w ciągu dwóch tygodni.

https://www.olx.pl/d/oferta/wapno-nawozowe-magnezowe-radkowit-premium-faktura-na-doplaty-CID757-IDKpzdQ.html

Opublikowano
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Ja niestety mam ciągle z nimi styczność i to jest tragedia w 90% a oni jeszcze mają teraz możliwość zrobienia pozwolenia na broń w celach obrony koniecznej to będą dopiero cyrki... Ehhh

Rozmawialiśmy z jednym z dowódców (po normalnym wojsku na emeryturze i przyszedł dorobić do wot), to też był zalamany tym, co widzi. Mówił, że większość do zwykłego wojska by się nie dostała. Już pomijam ile tam jest dzieci, którym grot do kostek sięga. 

Hit był jak z jednej grupy chłopak (wszyscy co najmniej kilka msc już służyli) jeden się spóźnił. Dowódca tam na luzie do nich wszystkich podchodził, nie opierdalal jak coś źle zrobili itd, no ale do tego Młodego mówi:

Dowódca: Żołnierz!! Co się robi jak się spóźni?

Młody: (nieśmiało) Melduneeek??

Dowódca: No to słucham.

(Młody stanął przed dowódca i długa pauza)

Dowódca: Żołnierz!! Czego zapomniałeś? Jak się składa meldunek, czy stopni?

(Dłuższa pauza)

Młody: ...stopni..

(Dowódca kamienna mina, z grupy oczywiście śmiech i ktoś chciał się popisać i podpowiada: "sierżant")

Młody: Panie sierżancie!!..

(Wtedy to już my z kolegą nie wytrzymaliśmy i parsknelismy, a ich dowódca tylko spuścił głowę - miał młodszego chorążego...).

Żeby nie było - było też sporo osób takich ogarniętych, ale jednak całościowy obraz jakoś mocno optymizmem nie napawa. Do tego jeszcze zwykle wojsko z tego, co rozmawiamy z nimi czasem, to jest mega na wot wkurwione - ci dostają wszystko nowe, wszystko co najlepsze, a "zwykli" ochłapy. Nie wiem jak to powinno wyglądać, ale nie tak.

(Emotka wstawiła się przez przypadek i oczywiście na operze nie mogę jej usuną :/) 

😧

Opublikowano
7 godzin temu, witejus napisał:

Ja miałem do czynienia na drodze z młodymi i były to przemiłe chłopaki, a mieli za co mnie łupnąć po kieszeni i nie jest to sarkazm a szczera prawda

To aby nie  było  tak  słodko  mojej starej    wmówili że  ma inny bieżnik na  każdej  oponie   z  przodu  i  zabrali dowód  że  stali niedaleko  to pojechałem  do nich młode  szczyle  widać że  pracowali na  wynik na  moje  wyjaśnienia  że  bieżniki  są takie  same  nastąpiła  jakaś  pomyłka   ,  powiedzieli że  zamieniłem  koło  na chacie   a poza  tym  skoro  żona zgodziła się i podpisała  mandat  to  nie  ma o   czym  dyskutować ,  psiarnia zawsze  będzie  psiarnią .

Opublikowano
26 minut temu, Agrest napisał:

Ile teraz transport liczy sobie z kilometra?

Teraz to nie wiem, odpuściłem chwilowo, czekam na rozwój sytuacji

W tamtym roku 29.12 transport kosztował 520 zł za 78 km w jedną stronę

Opublikowano (edytowane)

Liczysz na zniżki?

Napisałem do niego. Jutro mi wyceni. Jutro też przedstawiciel ma mi wycenić choć nie wiem czy kupować.  Wziąłby ze 2-3 auta, ale wywieje mi bo sucho i mroźno. Polać wodą nie będzie jak

Edytowane przez Agrest
Opublikowano

ja tez czasami zartuje ze robota za damo ,biore tylko za dojazd-ile wzaic ad babci za zaoranie 1 ara w ogrodku ??

daron-u nas wlasnie sklep z alkoholem zglosili na stonie zagrozen i temu tam policja czesto zajezdzala, stali za budynkiem i pijakow odstraszali i  radarem pare zlotych zarobili.

piekna prosta a w srodku szkola i 40, tylko rowerzysci i ciagniki przestrzegaly..

piekny widok- jada za mna ,wyprzedzaja i hamulce, kurna pusty jechalem wiec zdolalem wyhamowac, jeden wyskakuje i przez row i zywoplot pijakow goni 😂. dostali po 50 a jeden sie stawial wiec 100 .

Opublikowano

Potwierdzam Wot-y to nieporozumienie.Mialem styczność z nimi w trakcie obrony wschodniej granicy i strach były chodzić obok nich bo niewiadomo czy cię nie postrzela więc później bez podpiętych magazynków chodzili.

Opublikowano
43 minuty temu, Pablos_1970 napisał:

To aby nie  było  tak  słodko  mojej starej    wmówili że  ma inny bieżnik na  każdej  oponie   z  przodu  i  zabrali dowód  że  stali niedaleko  to pojechałem  do nich młode  szczyle  widać że  pracowali na  wynik na  moje  wyjaśnienia  że  bieżniki  są takie  same  nastąpiła  jakaś  pomyłka   ,  powiedzieli że  zamieniłem  koło  na chacie   a poza  tym  skoro  żona zgodziła się i podpisała  mandat  to  nie  ma o   czym  dyskutować ,  psiarnia zawsze  będzie  psiarnią .

Obejrzyjcie sobie na youtube kanał sierżant bagieta on był w policji a teraz sie wypowiada na ten temat.

Ostatnio oglądałem odcinek to policja kandydatów szuka nawet przez olx takie mają braki.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, artek27 napisał:

Obejrzyjcie sobie na youtube kanał sierżant bagieta on był w policji a teraz sie wypowiada na ten temat.

Ostatnio oglądałem odcinek to policja kandydatów szuka nawet przez olx takie mają braki.

Chyba sierżant parówa. Jak był psem to bronił kolegów. Coś tam naodpierdalał to uciekł do cywila żeby uniknąć odpowiedzialności a teraz eksperta udaje po kilku latach bycia krawężnikiem. 

Zero wiarygodności.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Chyba sierżant parówa. Jak był psem to bronił kolegów. Coś tam naodpierdalał to uciekł do cywila żeby uniknąć odpowiedzialności a teraz eksperta udaje po kilku latach bycia krawężnikiem. 

Zero wiarygodności.

Nie tylko on uciekł. Znam kilka osób co było w policji i przez te maseczki i te wytyczne co pis kazał dawać mandaty tez zrezygnowalo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v