Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Dnia 22.09.2023 o 22:48, wlamaj1 napisał:

Nie mają dostatecznych informacji żeby mnie o to zapytać, kiedyś coś podawałem ale to było dawno. Podałem nawet prawidłowe hasło, które zmieniłem dwa lata temu. "Cywilizowanymi" sposobami się raczej nie da. Może są jacyś "magicy" (niekoniecznie tutaj) z których usług można skorzystać, żeby rozwiązać taki problem....

piszesz z innego maila na pomoc google i będziesz im musiał zdjęcie dowodu wysłać 

Opublikowano

Musze do grubera 2m zrobic jakis wał. myślalem żeby zrobić mulczujacy. Ale grubera mam 4 belkowego i jest do tyłu na 2m wysuniety. A bedzie chodzil z Jumzem i sie boje że bedzie przod podnosić. jaka powinna być minimalna średnixa rury na wał i długośc zębów? Czy jakbym na razie zrobił jeden wał to zda to egzamin czy muszą być dwa żeby sie czyścily na wzajem bo tak to się oblepi?

Opublikowano
8 godzin temu, jedrus2020 napisał:

Musze do grubera 2m zrobic jakis wał. myślalem żeby zrobić mulczujacy. Ale grubera mam 4 belkowego i jest do tyłu na 2m wysuniety. A bedzie chodzil z Jumzem i sie boje że bedzie przod podnosić. jaka powinna być minimalna średnixa rury na wał i długośc zębów? Czy jakbym na razie zrobił jeden wał to zda to egzamin czy muszą być dwa żeby sie czyścily na wzajem bo tak to się oblepi?

Jumz daje radę z takim gruberem ? Pochwalisz się zdjęciami ? Myślę do swojego konia 75km coś kupić 

Opublikowano

Najlepiej pożycz od jakiegoś sąsiada i wtedy kupuj. Ja do mtz kupiłem agrolifta 2,2 to robiło ale komin się prostował teraz ten sam AL chodzi z renówką 120KM i w końcu robi piękną robotę lepiej żeby był zapas mocy i robić na odpowiednią głębokość z odpowiednią prędkością niż drapać po wierzchu.

Kuzyn zrobił grubera na 4 łapy na radełkach typu v&n, w tym roku z racji wieku pole oddał w dzierżawę to pewnie będzie sprzedawał. Lokalizacja lubelskie powiat zamojski.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Janeczko napisał:

Jumz daje radę z takim gruberem ? Pochwalisz się zdjęciami ? Myślę do swojego konia 75km coś kupić 

Takie coś. 9 łap na sercowkach. Robilem nim nawet 60. Ale tylko na 2 dawała rade. Jumz już lepiej. Tylko brak kół podporowych przeszkadza. Dlatego pomyślalem nad wałem. Ale boje się czy mi przodu nie będzie podrywało.spacer.pngspacer.pngspacer.png

20230907_180211.jpg

Edytowane przez jedrus2020
Opublikowano
2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

Takie coś. 9 łap na sercowkach. Robilem nim nawet 60. Ale tylko na 2 dawała rade. Jumz już lepiej. Tylko brak kół podporowych przeszkadza. Dlatego pomyślalem nad wałem. Ale boje się czy mi przodu nie będzie podrywało.spacer.pngspacer.pngspacer.png

20230907_180211.jpg

Jak chcesz to mam koła od mojego agregatu. Mi nie potrzebne.

2 godziny temu, jedrus2020 napisał:

20230907_180211.jpg

Jak chcesz to mam koła od mojego agregatu. Mi nie potrzebne.

Screenshot_2023-09-25-11-21-46-527_com.miui.videoplayer.jpg

Opublikowano

mam w rodzinie który handluje autami dostawczymi... na ototmoto ma sprzętu za 2 mln wystawione w kilkanascie lat od zera, Pewnie są tacy  co handlują sprzętem rolniczym i mają wystawione za 3-5mln...

Opublikowano

https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-ciecia-szlifowania-plytek-szkla-125mm-rs-14298492041

Ktoś używał? Mam do wstawienia kilka(naście) szyb do metalowych okien i one tak średnio trzymają wymiary. Da radę tym ciąć, a jak nie to chociaż poprawiać po szklarzu. Cięcie nożem szklarskim średnio mi idzie - pewnie to wina moich umiejętności, może kiepskiego noża (chociaż mam stare noże to powinny być nienajgorsze), słyszałem też, że stare szkło okienne ciężko się tnie...

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

Ogarnął pewnie usterki mniej wiecej i normalnie jak kazdy handlarz przy takiej maszynie ma zarobek 20tys.

myslisz ze cos w niej ogarniał ? 😂 to samo co i było to jest 

Opublikowano
9 godzin temu, radekz200 napisał:

myslisz ze cos w niej ogarniał ? 😂 to samo co i było to jest 

Jak bede miał chwile to podjade zerkne.

Za ile była wcześniej? Tam taki sprzedaje cwaniaczek, to go zapytam czy to ta sama?🤣

Opublikowano
42 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Jak bede miał chwile to podjade zerkne.

Za ile była wcześniej? Tam taki sprzedaje cwaniaczek, to go zapytam czy to ta sama?🤣

za 80 tys 😂 do sprzedania w biała piska 

Opublikowano
13 godzin temu, wlamaj1 napisał:

https://allegro.pl/oferta/tarcza-do-ciecia-szlifowania-plytek-szkla-125mm-rs-14298492041

Ktoś używał? Mam do wstawienia kilka(naście) szyb do metalowych okien i one tak średnio trzymają wymiary. Da radę tym ciąć, a jak nie to chociaż poprawiać po szklarzu. Cięcie nożem szklarskim średnio mi idzie - pewnie to wina moich umiejętności, może kiepskiego noża (chociaż mam stare noże to powinny być nienajgorsze), słyszałem też, że stare szkło okienne ciężko się tnie...

Stare szkło ciężko się tnie. Zarysujesz nożem, a i tak łamie się w innym miejscu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v