Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, bratrolnika napisał:

muzeum Polskie Drogi, Modliszewice koło Końskich, kojarzysz??? Warto jechać??

Osobiście nie byłem 

Ale na YTb jest kanał Motokronika i jest kilka filmików z oprowadzenia , to jest tam sporo pojazdów aut motocykli . 

10 godzin temu, bratrolnika napisał:

muzeum Polskie Drogi, Modliszewice koło Końskich, kojarzysz??? Warto jechać??

Jest jeszcze ciekawe miejsce Chlewiska

Woj mazowieckie . Pogranicze z świętokrzyskim .  Muzeum motoryzacji 

37 km od Modliszewic

Edytowane przez mf362
  • Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mf362 napisał:

Jest jeszcze ciekawe miejsce Chlewiska

W Chlewiskach już byłem, na powrocie z gór, chyba w zeszłym roku, fajne, bardzo fajne 

A do tych Modliszewic to się wybiorę którejś niedzieli 

• Like 1
Opublikowano

Trochę robót ziemno - budowlanych mi się szykuje na ten sezon i mam pytań parę.

- jaka jest "standardowa" szerokość łyżki w ładowarce teleskopowej? Z tego co widziałem na necie to od 2 do 2.5m większość - tak jest? Pytam, bo jeden budynek będzie szedł do przerobienia, ale niestety nie da się go zrobić w pełni otwartego i w jednym miejscu między pomieszczeniami zostanie zwężenie ~ 3m (przynajmniej tak budowlaniec oceniał wstępnie) i jestem ciekaw, czy taki przekaz wystarczy, żeby ładowarka sobie śmiało można było przejechać?

- jakiej grubości wylewkę wypadałoby dać na starą posadzkę (obora, chlew - spadki do kanałów) żeby ją wyrównać?

- rura drenażowa w otulinie (100) na odwodnienie podwórka, chce zasypać stare rowki - kłaść normalnie na glebę, czy wypadałoby obsypać/obłożyć żwirem/słoma?

- czy drenaż z takiej rury położony ~30cm pod ziemią, nie będzie z płytko?

Opublikowano (edytowane)

ten plug to sprawa z2020 r ciekawe jak sie zakonczyla ??  sadzil sie ze sprzedawca ?od prawie roku sie tu nie pokazuje..

film wstawil w 2022 -dziwna sprawa

Edytowane przez jacus
Opublikowano
2 godziny temu, jasiuhonda napisał:

Panowie potrzebuje kupic pile spalinowa do ciecia opalu. Co polecacie zeby nie stekalo w grubszym materiale? Zastanawiam sie nad husqvarna 365 ale nie wiem czy nie przeginam z moca?

353 wystarczy, będzie lżejsza i poręczniejsza, na olx zza wschodniej granicy można znaleźć za 2300-2500

Opublikowano
3 minuty temu, jasiuhonda napisał:

Zamowiona 365 ze wschodu. Mysle ze bedzie ok, widzialem takie pily w akcji i chwile ciąłem taką. Mocy nie brakuje i podobno malo awaryjne

Będziesz zadowolony bardzo mocna maszynka.

Żaden przemyt normalnie je przywożą, starsze Husqi, starsze Stihle, do wyboru do koloru na OLX

Opublikowano
13 godzin temu, Agrest napisał:

Dzięki za rozjaśnienie sprawy, teraz już wiem że jak brać to tylko 250. Coś się kiedyś przywlecze do chałupy. 

🍻

No bo gwarancja jest tylko na terenie danego kraju, np Ukrainy. Sprzęt przekracza granice, jest użytkowany po za jego granicami to gwarncja baj,baj

Opublikowano

Głupie pytanie.

Patrze na poziomice laserowe (takie tam do max3stowek) - nigdy w ręku czegoś takiego nie miałem. Jak to wyznacza poziom? Tzn widzę po zdjęciach, że laser pokazuje linie, ale w jaki sposób to ustala sobie, że jest - lub nie jest, w poziomie? Czy to jest "automat", że niezależnie od położenia urządzenia laser zawsze pokazuje poziom? No i czy w takich pieniądzach takie urządzenie jest wystarczająco do domowego użytku dokładne? 

Chodzi mi o wyznaczenie poziomu/spadku na dłuższym odcinku, dlatego zwykła odpada, a nie mam dostępu do niwelatora. Znajomy budowlaniec podpowiedział, żeby laserem sprawdzić - od słupka do słupka. Ale jak mam pożyczać, to mogę kupić i będzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v