Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
8 godzin temu, igor10246 napisał:

ja ogarnąłem to grubym śrubokrętem rozwarłem i przez przebić młotkiem, przerabiałem ten temat  

Jakoś podołałem. Przydałby się mniejsze dłonie. Podeszły mi jedne szczypce, rozwarlem na tyle żeby podłożyć śrubokręt i tak jak mówisz - młotkiem podbiłem i jak już kawałek wyszedł to poszło. Gorzej bedziemgi zalozyc

Opublikowano
malaczarna napisał:

28 minut temu, konteno napisał:

ale zwykłe czy z grzechotką i do jakiego rozmiaru miałby być? lewarek to skametu fajny jest ale też pewnie poza budżetem a co do wyrzynarki to z autopsji moge polecić coś czego nie mam 

raczej niekoniecznie markowe no i pewnie nietypowe rozmiary typu 16,18 20 23 25 będą zbędne 

Zwykle te płaskie żeby się nie wyginały. Bosha wiertarkę dostał w zeszłym roku. Raz na ruski rok użyta 

jak ma bosha wiertarkę to i wyrzynarkę kup mu też bosha klucze to może parksaids z lidla a podnośnik nie wiem czy musi być nowy bo ja bym poszukał uzywki takiej 12t z PRL

daron64 napisał:

8 godzin temu, igor10246 napisał:

ja ogarnąłem to grubym śrubokrętem rozwarłem i przez przebić młotkiem, przerabiałem ten temat  

Jakoś podołałem. Przydałby się mniejsze dłonie. Podeszły mi jedne szczypce, rozwarlem na tyle żeby podłożyć śrubokręt i tak jak mówisz - młotkiem podbiłem i jak już kawałek wyszedł to poszło. Gorzej bedziemgi zalozyc

może do małych szczypc dospawac do rączek jakieś dłuższe pręty żeby założyć

Opublikowano

Wie ktoś z was może ile kosztuje wykopanie studni do podlewania? Na razie leci z wodociągu ale może by się opłacało cały kawałek puścić i nawadniać bo teraz część z ziemniakami nie nawadniana i słabo im idzie po tym przymrozku.

Opublikowano
31 minut temu, mf362 napisał:

Tak bo dziwny teren dużo żółtej ziemi , żwiru potem . Głęboko trzeba było ryć. 

Nasza stara studnia ma 75 m ale to było 30/40 lat temu ..

U mnie od 240 do 380 .

Wszystko zależy od rodzaju odwiertu

Opublikowano
7 minut temu, stempos1980 napisał:

U mnie od 240 do 380 .

Wszystko zależy od rodzaju odwiertu

Magdy kuzyn będzie mi na czasie robił 3szt dogadane po 200/m 

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Aż tak głęboko woda ? 

Około 250-300zl za  metr chcą 

Na NA DOŁKU dychę na gotowo sobie zażyczył 

Opublikowano
34 minuty temu, soltys48 napisał:

Magdy kuzyn będzie mi na czasie robił 3szt dogadane po 200/m 

Na NA DOŁKU dychę na gotowo sobie zażyczył 

Mi wiercił rok temu. Wody jest opór, 8m słup ma. Ostatnio wybrałem jakieś 8-9tys na raz to w starej studni nawet poziom nie spadł. Z tym że według map to podemna właśnie bardzo duże pokłady są. 

Opublikowano
2 minuty temu, jedrus2020 napisał:

Dostane gdzieś taką słupice? Ma 50cm długości otwor pod śrube m16. Ewentualnie jakbym kupił oryginalną słupice to czy uda mi się normalną wiertarką wywiercić otwór czy trzeba piłować frezem

20230610_172412.jpg

Trzeba szukać 🤔

Opublikowano
8 godzin temu, jedrus2020 napisał:

no szukam. Ale zaczynam miec obawy czy do żniw znajde. A da rade w tym samemu wiercić?

kilka lat wstecz ,w prasie welgerce coś tam wierciłem ,i te ,,złote'' wiertła nie szly . Podjechałem i kupilem w,, częściach'' ,jakieś tytanowe czy coś . Powiedziałem że mam upierdliwego ,klyenta'' ,i to mi podali ,kolor jakby normalnych wiertel ,w metal szło ąż się chciało patrzeć ,a cena wtedy za ,,8'' coś 40 zl 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v