Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie może ktoś o kosiarce Claas disco 260 na sprzedaż w wmiarę dobrym stanie? Najlepiej kuj-pom lub bliskie okolice.

Ktoś oglądał którąś z olx?

Najlepiej bez kondycjonera.

Ewentualnie coś innego podobnego?

Opublikowano
21 godzin temu, krilan06 napisał:

Kolega wziął to na program, postawił w stodole i powiedział że starym będzie siał. Wykonanie, spawy masakra, jeszcze gdzieś cały róg uszkodzili to trochę poprostowali i farbę jakąś inną rzucili

też myślałem rozsiewacz na program jakiś, ale i tak jakiś Polski bo Amazonka najmniej penie z 25k i inne sensowne też, więc chyba lepiej jakąś używkę zagraniczną.

Opublikowano
13 godzin temu, maroko napisał:

Wie może ktoś o kosiarce Claas disco 260 na sprzedaż w wmiarę dobrym stanie? Najlepiej kuj-pom lub bliskie okolice.

Ktoś oglądał którąś z olx?

Najlepiej bez kondycjonera.

Ewentualnie coś innego podobnego?

z claasem nie miałem styczności jeśli chodzi o kosiarkę, ale pewnie znajdzie się coś ciekawego, np pottinger czy nawet samasz, chociaż te starsze modele to mówią że to loteria, że niby po 15tym jakość była już wszystko ok jak na zachodzie      

3 godziny temu, tytanowyJanusz napisał:

Jak by co to 18tys za taką pierdółke 

IMG_20230517_161349_HDR.jpg

kurde, fajnie by było mieć takiego szkraba do tunelu 

Opublikowano

Polskie maszyny jeszcze niestety długo nie dorównają jakością tym zachodnim sprzed kilkunastu lat. Trochę się zgapiłem bo wcześniej trzeba było szukać a teraz nic sensownego w tej szerokości nie widzę. 

Ciągnik niby 86 km ale mam 3 ha okropnych gór na jednej działce i nic szerszego jak 2,6 nie chcę a właśnie sporo szerszych jest.

Opublikowano

jakość polskich cały czas rośnie, i myślę że odzwierciedlają to słupki sprzedaży na zachodzie, a co do górek to ja bym wyrównał jak się da a szerokości  to masz choćby kuhna 2,4m gmd na okrągłych dyskach którego  katuje już 3 lata i bezawaryjnie skosił u mnie i na usługach ok 200ha, w sęsie bezawaryjnie, spawana rama była ale to przez moją nieuwagę a nie słaby materiał, a i tak po sezonie będę sprzedawał bo wleci nowy samasz 2,6m lub 3m, 

Opublikowano

No dobra nie będę się spierał odnośnie tej jakości ale wiem swoje ;) 

Jest jeszcze opcja żeby dołożyć przedniego tuza do NH T5.85 i kupić coś właśnie na przód. Ten tuz i tak by się przydał do wału w przyszłości i pewnie do czegoś tam jeszcze. Tylko nie miałem styczności z kosiarkami frontalnymi ;) i nie wiem jak to wygląda w kwestii choćby gniecenia pokosu kołami itp.

Opublikowano
9 minut temu, maroko napisał:

Jest jeszcze opcja żeby dołożyć przedniego tuza do NH T5.85 i kupić coś właśnie na przód. Ten tuz i tak by się przydał do wału w przyszłości i pewnie do czegoś tam jeszcze. Tylko nie miałem styczności z kosiarkami frontalnymi ;) i nie wiem jak to wygląda w kwestii choćby gniecenia pokosu kołami itp.

ja od soboty montuje u siebie w ihc 955 tuz i wom z zuidberga, kosiłem z przednią u znajomego, to zupełnie inna praca, kosiarki przednie mają talerze lub bębny do zwężania pokosu, z tymi nowymi końmi to bym uważał, bo też inaczej to projektowane, ale myślę że 2 razy 2,4m by pociągło, i właśnie taki zestaw ciąga znajomy JD 2450 z produ krone 2,4 z tyłu kuhn 2,4, a u siebie z tyłu 2,4 kuhn, i z przodu będzie co najmniej 2,8, żeby nie gnieść przy zakrętach, a ciągnik ma 2,25m   

Opublikowano
41 minut temu, maroko napisał:

Ojj  bo zamordujesz tego ciuholanda jak małe dzieci kota.

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, krilan06 napisał:

Możecie coś podpowiedzieć jaką kosiarkę bijakową kupić (nową) tak na szerokość c 330/c360?

Max 155 cm szerokości i jeszcze bym się pokusił o regulowaną tylną klapę pod ciapka

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, igor10246 napisał:

ja od soboty montuje u siebie w ihc 955 tuz i wom z zuidberga, kosiłem z przednią u znajomego, to zupełnie inna praca, kosiarki przednie mają talerze lub bębny do zwężania pokosu, z tymi nowymi końmi to bym uważał, bo też inaczej to projektowane, ale myślę że 2 razy 2,4m by pociągło, i właśnie taki zestaw ciąga znajomy JD 2450 z produ krone 2,4 z tyłu kuhn 2,4, a u siebie z tyłu 2,4 kuhn, i z przodu będzie co najmniej 2,8, żeby nie gnieść przy zakrętach, a ciągnik ma 2,25m   

Od nas miał dwie kosiarki przód i tył do new Hollanda td 5050 to w gorące dni temperatura dochodziła pod czerwone . Ta boczna miała może 2.10m max. Ale trawy gęste twarde . 

Opublikowano
1 minutę temu, krilan06 napisał:

A jeżeli pod c 360 to 175cm nie będzie lepsza? 

Wszystko zależy od kosiarki.

Sąsiad ma bijakowa 155z Warki to nh70 kicy ma co robić ale ona waży prawie 700 kilo.

Sam wał nożowy ma 20 cm średnicy i jest pełny nie rura

Jeżeli chcesz czasem ciapka zapiąć to 155 max

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v