Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, szymon09875 napisał:

Mam 2.8 na bocznym. C385 bez problemu ze stabilnością z tym że opona szeroka i na szerokim rozstawie felgi. 

Mocy nie brakuje, lecz jak trawa gęsta to już 3 nie pojadę 2 na spokojnie się jeździ. 

https://www.olx.pl/d/oferta/nowy-maxus-200-km-ciagnik-rolniczy-4x4-CID757-IDUoJA9.html

Ciekawe jak z częściami do tego chińczyka 🤔

Zapomniałeś.soe pochwalić że z 255 latała 🤭🙆

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Zapomniałeś.soe pochwalić że z 255 latała 🤭🙆

A no i z 7 km droga jechałem 🤭🤭

9 godzin temu, jackasss napisał:

Kurczę no nie wiem sam, 2.8 byłaby idealna, ale nie ma tych kosiarek za dużo, a obserwuję temat już dłuższy czas.

3.2 myślę że też uciagniesz 

Opublikowano
Dnia 7.05.2023 o 14:10, vat napisał:

Metali np. rur grubościennych

WRaczkach są dwa ,na jednym prawie nic nie ma ,czasem coś tam można wybrać, na drugi ten spory ,tam zwożą złom samochodami z innych złomów i ,,klockują'' . Ostatni raz na nim byłem z 10 lat wstecz ,gdyż już wtedy było ,że od nich złomu nie kupisz . Na plac wpuścili cię jak przyjechałeś ze swoim złomem. I wtedy była zamiana 2 kilo twojego za 1 kilogram jak coś znajdziesz . Pomimo że mam 5 kilometrów to tam nie zaglądam ,bo z 500 kilogramami swego złomu szału nie zrobię . A do tego małego dosyć często . ,,Perełki'' on odkłada . [chociaż przed Tymi podwyżkami miał kontener pogiętego na wymiar drutu zbrojeniowego . Coś tam z 200 kilo wybrałem ,a trzeba było wziąc go całego ,no w zeszłum roku by się odkuł . A po innych dawno nie zaglądałem to nie wiem

33 minuty temu, szymon09875 napisał:

3.2 myślę że też uciagniesz 

C 360      2,5 m zwykłą ,skosiłem kawałek 4 ha . Ten traktor w koszeniu z nią naprawdę  problemu nie miał . Szła jak wściekła . Problem pojawiał się wtedy ,gdy na podniesionej do jazdy ,bujnęło na prawy bok ,człek miał wrażenie że traktor położy ,pomimo że koła porozszeżałem.    Jedziesz ,[,o ile jedziesz]  na siodle i na siodełku😐

• Like 2
Opublikowano
11 godzin temu, slawek74 napisał:

ładna bestia...

Dla mnie najładniejsza seria ciągników ever :)

10 godzin temu, jacor73 napisał:

Fend fendem, ale 500 tys za 20 letni odmalowany ciągnik, to "trochę" za dużo. A swoją drogą, to ciekawe jak wyglądał przed tym wizualnym tuningiem, a w te 5000 godzin, to raczej nie ma co wierzyć

W takie godziny, w tej wielkości ciągniku, raczej nikt nie uwierzy. 

W ogóle jestem ciekaw czy jest popyt na takie ciągniki 🤔 tzn ponad 200koni to już raczej na duże gospodarstwo, ale czy takie gospodarstwo bawi się w 20letnie używki?

Z tego co widzę po okolicy, to nawet 100 hektarowcy mają świeższe ciągniki. A najwieksi mają najczęściej duże od nowości i wymieniają na kolejne nowe. Chyba jeden tylko gospodarz - kilkaset ha, ma używki duże. Ale to z tego co widziałem to np johny starsze, ale kilka MF takich dużo młodszych.

Opublikowano

wiesz jak sie poznaje ktore traktory sa najlepsze -to te ktore pierwsi wlascicele najpozniej sprzedaja a najgorsze-te ktore najwczesniej..czyli sie zgadza.

ogarek spod suwalk jest -napisalem posta tutaj wiec zaraz sie zjawi i moze doradzic w sprawie zlomow.

Opublikowano

Pany - ile u Was atestacja opryskiwacza? 

Odr miał organizować kogoś, ale strasznie się z tym ociąga i dzwonił wczoraj facet z jakiejś prywatnej firmy, że dziś będzie na terenie, czy byłbym zainteresowany. Krzyknął 200zl. Dużo? Mało? Normalnie? Podejrzewam, że żadnej kalibracji nie będzie, tylko ogólne ogledziny

Opublikowano
Przed chwilą, daron64 napisał:

Pany - ile u Was atestacja opryskiwacza? 

Odr miał organizować kogoś, ale strasznie się z tym ociąga i dzwonił wczoraj facet z jakiejś prywatnej firmy, że dziś będzie na terenie, czy byłbym zainteresowany. Krzyknął 200zl. Dużo? Mało? Normalnie? Podejrzewam, że żadnej kalibracji nie będzie, tylko ogólne ogledziny

Decyduj się a nie namyślaj. 

Zważywszy że ceny prawie wszystkiego do góry to cena akceptowalna. 

Papierek ważniejszy od stanu technicznego. 😁

Opublikowano

Opryskiwacz zwykły 12m. Jak do starego przyjeżdżał kiedyś taki dziadek, to chyba nawet na oczy go nie widział. Ten, co wczoraj dzwonił, to chyba szczelność chce zobaczyć, bo mówił żeby był podpięty do ciągnika i trochę woda zalany

Opublikowano

Przyjechał dziadek - sprawdzał powiedziałbym, że dość solidnie. Oglądał opryskiwacz, przyczepił się, że osłony jednej nie ma, że w jednym miejscu ciecz leci na wąż, dwa razy odpalałem, sprawdzał czy równo leci, czy po zamknięciu nie cieknie. Podstawiał rynienki na cześć żeby sprawdzić czy w miarę równomiernie jest. Jestem w szoku. Chyba pierwsza tak solidna atestacja 😅

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v