Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, AdamRo napisał:

Normalna cena. Jeśli super byki to ze 30 groszy by dołożyć trzeba.

Adam dowalił do pieca teraz ... Zawsze tylko kto tyle daje itp a tu proszę ... Chyba towaru mało ... No i dobrze 

Opublikowano

Pierwszoligowy towar zawsze w cenie. Dziwiłem się jeśli ktoś podawał tu ceny złoty lub dwa wyższe za dziady nie byki.

27 minut temu, tomaszmab napisał:

Adam dowalił do pieca teraz ... Zawsze tylko kto tyle daje itp a tu proszę ... Chyba towaru mało ... No i dobrze 

2 minuty temu, Cybulek17 napisał:

14 netto to jest śmieszne minimum za nie

Zgadzam się.

• Like 1
Opublikowano

Pany jako że sezon pastwiskowy sie zbliża a ja chce puścić dwie jałówki które mają być na mamki na łąke to mam pytanie odnosnie ogrodzenia pastwiska do dyspozycji mam 1 ha łąki i pytanie jak to grodzić bo chciałbym to podzielić na chociaż dwie kwatery i zastanawiam się nad tymi białymi słupkami plastikowymi do pastucha a na rogach dajmy nato kołki grube i co jakiś kawałek kołek, nie bedą tego wywracać za często? Na noc bede je chciał zamykać we wiacie żeby pierony gdzie nie poszły po nocy 

Opublikowano
1 godzinę temu, pablo6234 napisał:

Witam, o co chodzi z przemieszczeniem przybyciem , jedne sztuki mają pasujące a drugie niepasujące , od jednego gospodarza wszystko... wszystkie w terminie przemieszczone

Też  tak miałem po tygodni pasowało  system nie przerobił jeszcze .

Opublikowano

ach te ich systemy ... tylko czekać na dopłaty po nowemu i będziemy latać po polu żeby zdjęcia kupy robić, a tu system kaput

na szkoleniu odr twierdził że chcą w 4 miejscach zdjęcia na hektar działki po zaaplikowaniu guano i po wymieszaniu guano, w tym roku u mnie poszło na areał 20 ha takie naturalne NPK i mi wychodzi że miałbym zrobić 160 zdjęć geotagowanych ... robi się przykro jak o tym pomyslę

• Like 1
  • Confused 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pablo6234 napisał:

Witam, o co chodzi z przemieszczeniem przybyciem , jedne sztuki mają pasujące a drugie niepasujące , od jednego gospodarza wszystko... wszystkie w terminie przemieszczone

Po trzech czterech dniach będzie ok .Ja tak miałem (błąd z numerem przewoźnika ,którego się nie wpisuje ). Cielaki od Tomka ?

• Thanks 1
Opublikowano

U was po tygodniu wszystko ok, a ja 10stycznia sprzedałem byki i do dnia dzisiejszego zdarzenie NIEPASUJĄCE 🤬 trzeba wieczorem e-mail napisać do ubojni aby zweryfikowali dane u siebie, bo dla mnie w ARiMR mówili że. Mojej strony jest wszystko ok

Opublikowano
1 godzinę temu, KarolaKarotka napisał:

ach te ich systemy ... tylko czekać na dopłaty po nowemu i będziemy latać po polu żeby zdjęcia kupy robić, a tu system kaput

na szkoleniu odr twierdził że chcą w 4 miejscach zdjęcia na hektar działki po zaaplikowaniu guano i po wymieszaniu guano, w tym roku u mnie poszło na areał 20 ha takie naturalne NPK i mi wychodzi że miałbym zrobić 160 zdjęć geotagowanych ... robi się przykro jak o tym pomyslę

A jak ktoś ma działki 30ha ? Mam latać po całej ? 

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

tak mówili, ja planowałam że będziemy nawozić mniej towaru na większa powierzchnię, to będzie jeszcze więcej zdjęć

Co oni wyprawiają z tymi rolnikami to  już w głowie się nie mieści  , traktują nas jak  jakiś obłąkanych aż się nie chce o tym wszystkim myśleć i  niema nic dziwnego że młodzi nie chcą zostawać na wiosce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v