Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 godzin temu, tomaszmab napisał:

Mieszanka SIM x hf na grubej kości to chyba takie średnie te sztuki a nawet można powiedzieć że słabe

Nie powiedzial bym bo ma powyzej 700 kg. Ja mam krowy mix sim hf. Dwie jalowki mieszanka sima z limuzakiem a jedna sima z hf bo miala byc na krowe ale że ficocha od malego i nie dało sie jej ułożyć to niestety ale idzie na sprzedaż. Po sprzedaniu wstawie fotki z przodu i z tyłu to sam ocenisz. Ale jak żaden handlarz nie miał zastrzeżeń co do stanu to złe nie są 😀

• Like 1
Opublikowano
22 godziny temu, kewin123 napisał:

Ile masz jałówek i w jakiej wadze może jakieś foto też mam do sprzedania tak myślę około połowy sierpnia 40 sztuk. Do  chudy123

Jakie masz jałówki?

6szt. waga 600-700kg

• Like 2
Opublikowano

Moje podobnej budowy ale max 550-600kg, w ogóle gabarytu nie łapią, nie wiem dlaczego. Gdzie byczki na tej samej paszy - nbc - lekko 100kg więcej i kilka miesięcy młodsze.

Opublikowano
22 minuty temu, raven18 napisał:

Moje podobnej budowy ale max 550-600kg, w ogóle gabarytu nie łapią, nie wiem dlaczego. Gdzie byczki na tej samej paszy - nbc - lekko 100kg więcej i kilka miesięcy młodsze.

Białko = masa

Opublikowano

lm toto zazwyczaj skrzaty w czystej rasie. gabarytu na tym nie ma .

Opublikowano

W czwartek sprzedałem do Kulwickiego 5 byków średnia waga 620kg, 2szt. powyżej 2 lat, 3szt. poniżej po 10netto oraz Krowę 450kg za 6netto i krowę 650kg po 8netto. Szału nie ma, mogło być lepiej ale ubojnie nie chcą więcej dać pośrednikowi a towaru nie ma. O co tu biega?

Opublikowano

weszliśmy w najdroższą produkcję od lat. 

redukcja stad na Podlasiu duża. 

kukuruszka metr i wiecha, ziarko bardzo bez szału, trawy o połowę mniej i wszyscy z darmozjadami uciekają. 

a i dwa zestawy z Litwy teraz miałem pełne. 

Opublikowano

ja tych dzieci z yutuba nie oglądam. 

tylko widzę ile jest niedorostow do kupienia i to w ciekawym groszu, ale się trzeba mocno zastanowić, bo i zbyt na bele fajny. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, JarekBazydlo napisał:

U nas kukurydza na pniu juz po 7-10tys i kupujących nie brakuje... Sam sprzedaje 4.5ha po 7.5tys i to facet sam przyjechal i pytal czy nie chce sprzedać

Jaki region Polski ?

Na ziarno będzie zbierał ?

Edytowane przez tomek9514
No tak
Opublikowano

W ogóle się nie opłaca, przy tej cenie to nawet gnój trzeba oddać. Ja dalej trzymam jałówki i liczę na cud bo przy tych spadkach to mało co zostaje i tak naprawdę 2 lata chodzić za darmo przy nich? :) 

Ktoś siał/sieje poplon w bele? Kupiłem grykę i mam zamiar siać z owsem, 60kg gryka + 60kg owies na 4 klasie, co myślicie o takiej mieszance?

Opublikowano
1 minutę temu, raven18 napisał:

W ogóle się nie opłaca, przy tej cenie to nawet gnój trzeba oddać. Ja dalej trzymam jałówki i liczę na cud bo przy tych spadkach to mało co zostaje i tak naprawdę 2 lata chodzić za darmo przy nich? :) 

Ktoś siał/sieje poplon w bele? Kupiłem grykę i mam zamiar siać z owsem, 60kg gryka + 60kg owies na 4 klasie, co myślicie o takiej mieszance?

Abyś zdążył przed przymrozkiem 

Dodawałem jeszcze wykę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v