Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To nie pierwszy raz. Jak jeszcze bawiłem się w odpajanie to trafiały się takie perełki. Co worek to inne mleko. Widocznie to u nich notoryczne i nie bardzo chcą coś z tym zrobić. Ja zgłaszałem do gościa od którego kupowałem, że jest nie heja, ale podobno wszystkim pasuje tylko ja mam pretensje.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Pcheella napisał:

Jaka cena po majówce? Coś góra/dół?

Się okaże za 3 dni.

49 minut temu, stonka15ak napisał:

Ta coś dygnie

👏👏👏 Tylko nie wiadomo w którą stronę.

Opublikowano
15 godzin temu, Mieciu24 napisał:

Witam pany rejestrował ktoś cielaki po urodzeniu przez tą nową aplikację? Za chorobę nie można. Może ktoś podpowie? 

Da się zarejestrować normalnie

Opublikowano

podobno ABP Pniewy dorzuca +40gr na WBC w okresie 4-5 maja, tylko po to aby mieli co bić w tych dniach i im nawieźli bydła (tylko kwestia czy do dotyczy tylko handlarzy co im wożą czy rolnikowi też się coś skapnie ;) )

Opublikowano
1 godzinę temu, MariuszDe napisał:

Da się zarejestrować normalnie

No ok ale nie można otworzyć tej strony ani wczoraj ani dziś a tu trzeba sprzedać cielaki puki są klienci. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v