Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, Robkos75 napisał:

W czwartek pojechały  na abp Tykocin  hf  byki 19.0 klasa o, słabą mają cenę szkoda gadać.

Do 11 netto płaci mój odbiorca za ładne hfy

6 godzin temu, soltys48 napisał:

Toż na 99% wiadomo kto

Zgadza się 

Opublikowano

byki spadły juz 40gr przez tydzien, pod koniec tygodnia zydy wyjezdzaja na 1,5 miesiaca wiec pewnie jeszcze obniża...  mogłem sprzedać teraz załuje ale najstarsze 2 lata w grudniu to niech jeszcze rosna...

Opublikowano

Czemu tańsze? Toz żadnego powodu nie było.. a w d*pie z....

Opublikowano

Brak powodu to dla nich też dobry powód. 

Nauczyli się, że spekulacje i sterowanie rynkiem za pomocą najprostszej metody czyli wywoływanie paniki jest skuteczne i można zarobić. 

Świat z postępem idzie. 

Kiedyś handlarz handlarza gotów zagryźć, dzisiaj ręka w rękę. Tak się robi biznes.

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Czemu tańsze? Toz żadnego powodu nie było.. a w d*pie z....

powód jest. dostawy wróciły do normy, a wszyscy i tak dogadani 

Opublikowano

tania siła robocza. 

stara ue nie chce rzeźni.

wolą nawet wywieźć na uboj i pultusze do rozbioru przywieźć. 

mięso tak, ubojnie i cały ten syf im nie potrzebny 

Opublikowano (edytowane)

No tak w starej UE to meczety i wołowina potrzebna tu nadzieja że niby "ekologiczna" ale wyznawców trzeba wyżywić. Gorzej z nami bo u nas urządzili śmietnik...nie wiem skąd te narzekania na WBC

Screenshot_20230905-092034.png

Edytowane przez wojak1986
Poprawka
  • Haha 1
Opublikowano

jak ta kontrola jest zapowiedziana z wyprzedzeniem. 

kiedyś w szoku byłem, że taki wbc i klasy, bo nawet hfy białe miały r, posrednik też w szoku, ale to się wszystko powiązało z taką kontrolą tego dnia 🤭

Opublikowano (edytowane)

Krzyżował ktoś z Was czystorasowe krowy Hereford z Bykiem Charolaise .. ???Chce spróbować tego na następny sezon krycia .. gdzieś widziałem kiedyś że takie fajne białe miśki z tego wychodzą .. ktoś takie odsadki sprzedawał ..

Edytowane przez tomaszmab
Opublikowano
Mialem inseminowane 2 krowy HH bykiem Charolaise . Jak dla mnie to A duze cielaki sie rodzą. Porody nie byly samodzielne . Straty 50 %.
Mialem inseminowane 2 krowy HH bykiem Charolaise . Jak dla mnie to A duze cielaki sie rodzą. Porody nie byly samodzielne . Straty 50 %.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v