Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Właśnie przez a w zasadzie dzięki kontroli trochę pojechało wcześniej 

27 minut temu, pedro2 napisał:

Ale odjebali burdel. Bydlaki sprzedane początkiem stycznia dalej na stanie. 👍 Dobra zmiana. Ciekaw jestem kto za to beknie

Jak kto?  Ten co kiedyś będzie miał kontrolę 

Opublikowano
41 minut temu, pedro2 napisał:

Ale odjebali burdel. Bydlaki sprzedane początkiem stycznia dalej na stanie. 👍 Dobra zmiana. Ciekaw jestem kto za to beknie

Papierowe zgłoszenie przemieszczania można jeszcze robić w ARiMR ?

Opublikowano
8 minut temu, Cybulek17 napisał:

Tak odchodzimy,  że wszyscy u nas wrócili do tradycyjnych przemieszczeń 

Teraz w biurach agencji na kilka miesięcy wrócimy do stanu przed IRZ. Na pewno będą zadowoleni od liczby petentów 

Opublikowano

Nic Ci nie pomogą. Kupę uprawnień odebrano pracownikom BP

1 minutę temu, karol091193 napisał:

I w systemie jeszcze nie ma wprowadzonych zmian. Jutro będę w agencji to się trzeba upomnieć 

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

zapisz w albo wydrukuj sobie zgłoszenie sprzedazy i tyle , 

Opublikowano
43 minuty temu, Karol6130 napisał:

Można, teraz nawet wskazane 

Ale teraz jakieś nowe są te druczki,?

44 minuty temu, soltys48 napisał:

Marcinek a czytać umiesz?

Post nad Twoim pisałem....

A ja popisałem na poprzedniej stronie , i nie widziałem 😉

Opublikowano
1 godzinę temu, Cybulek17 napisał:

Wiadomo,  że mało kto ma czas i warunki na takie zabawy , ale warto przeważać kontrolnie i wiedzieć czy lepiej czekać czy sprzedać bo więcej zjedzą niż przyrosną 

I jakie twoje spostrzezenia przy takich 22-24 miesiace? Albo np. Takich 700kg+ ? Robisz kontrolne wazenia? Np. Osiagasz 1.5kg przyrostu i kiedy przyrosty spadaja, albo pobor paszy mocno rosnie? Wiadomo, ze wiecznie rosnac nie beda i taki byk 24msc 800kg musialby miec ponad 1050kg przy 30msc jakby nadal 1.5kg przybieral...

Opublikowano
42 minuty temu, Cybulek17 napisał:

Tak odchodzimy,  że wszyscy u nas wrócili do tradycyjnych przemieszczeń 

Wersja papierowa i papierowe zgłoszenia a nawet Fv ze sprzedaży dały tyle że kontrola była po paru latach i nic nie wyjaśniła 

Kupujący wpisywał u siebie datę uboju 

Dzień, dwa po zakupie 

Pracownik ARiMR stwierdził że w książce mogę sobie wpisać to co chce a Fv to po 10 latach już nie ważna 

I ja swoje, ubojnia swoje, i ciągłe podpowiedzi że lepiej napisać oświadczenie i kary nie będzie 

I tak jeździliśmy na zmianę z właścicielem ubojni

A najlepsze jak stwierdził że Fv nie jego, i on to odemnie ni kupił 

Dopisywałem sobie nr kolczyka na fv

No i tak se jeździliśmy aż wkońcu do mnie wysłali weterynarie żeby spisać zwierzęta co są na stanie 

Za tydzień weterynaria zamknęła ubojnie na miesiąc 

Jak ruszył na Fv były nr kolczyka 

Ale wtedy lekarz z IR zadowolony nie był z tych poczynań ARiMR 

Opublikowano
33 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ale teraz jakieś nowe są te druczki,?

A ja popisałem na poprzedniej stronie , i nie widziałem 😉

Teraz jest tak,że wszystko drogą elektroniczną 

Ale 

Jeżeli masz jeszcze druki na półce  to będą przyjmować,ale żadnych nowych nie pobierzesz 

Opublikowano
24 minuty temu, nikolas29 napisał:

Byk do 13 krowa do 10 max Piotrków trybunalski 

To krowa nie źle a tak mnie straszyli w innym temacie

12 minut temu, Baks00 napisał:

Teraz jest tak,że wszystko drogą elektroniczną 

Ale 

Jeżeli masz jeszcze druki na półce  to będą przyjmować,ale żadnych nowych nie pobierzesz 

Coś tam jeszcze mam z dawnych czasów 

Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Można, teraz nawet wskazane 

A ja wczoraj byłem z papierowym przemieszczeniem trzody no i mi nie przyjęli. Musiałem przez irz przemieścić, bo już nie przyjmują papierowych. Tak samo oznakowanie musiałem zgłosić przez irz

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v