Skocz do zawartości

Dopłaty za susze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

Jakim cudem?żona kiErowniczką UP?z tego co wiem to  darmowe kursy są dla bezrobotnych zarejestrowanych w UP, nie dla dużych gospodarzy

To hvja wiesz. 

Przed chwilą, witejus napisał:

no i wylazł burak na wierzch

Jak ty do mnie tak ją do ciebie 🙋

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Ale rozumiesz że łopatowi też są potrzebni, bo maszynami wszystko nie zrobi, czy dalej nie rozumiesz?

A co mnie obchodzi łopatowy czy gnojowy. Nie o tym rozmowa tylko o sensie, pobudkach i braku aspiracji do zmiany takiego zawodu. Połączonych z pretensjami do całego świata, że on dyma za grosze.

• Thanks 1
Opublikowano
42 minuty temu, Desperado napisał:

Zapominają że jak będzie zbyt duża niesprawiedliwość społeczna,  to w końcu ci biedni sami upomną się o swój byt i wypatroszą bogaczy jak indyki i odbiorą sobie sami. 

Zastanawia mnie jedna rzecz, niby mamy naród katolicki, a to sk***ysyny niektóre z pod słońca jakby mieli coś komuś dać, tylko byle sami się nażreć i na chłapać do oporu..

mnie niektóre wypowiedzi  biznesmenów  powiem szczerze  przeraziły

• Like 1
Opublikowano

niemiec za okupacji dał cukierka , a taki bezbarwny będzie wypominał dziecku  że zamiast gumki ojciec  piwo wypił  a on musi mu zeszyt kupić hahah

a jaki łon mundry , pisze z przecinkami itd.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Desperado napisał:

Ma widać chłopak kim za darmo robić i łapie wszystkie sroki za ogon i się dużo mądrzy.  xD

Te sroki Cię bolą, oj bolą 😆, bo samemu dupkę ruszyć się nie chce to lepiej drugiego obrobić. Ale mam to w głębokim poważaniu. 

Widzisz, trochę trzeba było się wysilić, ale jest i sprzęt za darmo, jest i dodatkowy dochód i jeszcze się szkolę za te podatki i zusy co dla państwa oddaję. 

Teraz gdy mógłbym odpoczywać po sezonie to po obrządku zapieprzam na kurs i na fuchę jak się trafi i jestem bardzo zadowolony z takiego obrotu spraw. I nikt za mnie nic nie robi. A ciebie dalej d*pa będzie boleć i będziesz płakał dajta bo ja biedny. 

Prawdziwi biedni ludzie biedują w ciszy. Tylko wredne nieroby drą mordę z fajem w zębach i smartfonem w ręku żeby im dać bo biedni, że państwo im nie pomaga. 

• Like 4
Opublikowano
Desperado napisał:

1 godzinę temu, alandil napisał:

Czy możesz wytłumaczyć w logiczny i etyczny sposób, dlaczego ktoś kto uczciwie się dorobił, ma w swoich podatkach (pod przymusem) sponsorować dziecioroba, który kopie rowy?

A dlaczego w swoich podatkach mam sponsorować pierdzących w stołki.

👍👍👍

pedro2 napisał:

2 godziny temu, Desperado napisał:

Słuchaj, są ludzie potrzebni i do łopaty, na razie jeszcze technika tak do przodu nie poszła żeby się obejść bez łopaty za marne grosze, to samo zakłady komunalne drogowcy, nawet w tartaku, a siedzi większość w biurach i pierdzi w stołki za naprawdę solidną kasę armia ludzi, więc co niby wypracowali za środki? a do socjalu pierwsi i tak łapy wyciągają, nawet po jakieś dary dla biednych nie mają skrupułów  żeby zajechać.

A kto temu od łopaty broni iść na DARMOWE kursy w UP i dostać się na koparkę? 🤔

2 godziny temu, bezbarwny napisał:

To, jak nazywasz, chamstwo, pracuje solidnie na swoje uposażenie i jeszcze dokłada do tego „ciężko pracującego za marną pensyjkę”, który nie wiedział w którym momencie wyskoczyć, albo wolał kupić piwo, niż paczkę gumek. Tak na to popatrz. Nie można karać zaradnych za to, że takimi są. Tym bardziej, że środki na socjal są przez nich wypracowywane, a nie przez tego ciężko pracującego za marne grosze, na wielodzietną rodzinę. 

2 godziny temu, daron64 napisał:

pier**lisz Pan jak potłuczony. 

Twoim zdaniem tylko praca fizyczna jest pracą?

A tak generalizując ja mogę napisać, że większość fizycznych nie robi nic tylko rano flaszkę owalic, a pracuje najgłupszy, któremu robić każą.

Napisz, proszę, co dla Ciebie jest solidna kasa?

Marna dyskusja panowie. On na prawdę wierzy w to co pisze. Bez obrazy, ale żulik pod sklepem ma bardzo podobny światopogląd żeby nie powiedzieć bliźniaczy. Kto ciągnie gospodarkę i etat to mu nie dać za to że jest pracowity i zaradny 🤦 jak zdrowy,  ma dwie ręce i nogi to zapieprzaj, też będziesz miał.

Tak jak mnie wczoraj jeden as chciał zagiąć urzędem skarbowym za świadczone usługi, a drugi as zusem bo nielegalnie. Obojgu się nie udało, więc jeden potem stwierdził, że jestem frajerem bo płacę wszystko na legalu 😆 

W tym kraju jest taka mentalność od pokoleń, że nie warto bo i tak się nie opłaca i tylko stękać trzeba.

a ty kurs masz na tego srurka ? oj chyba nie legalnie te usługi robisz?

Opublikowano
8 godzin temu, stach12 napisał:

niemiec za okupacji dał cukierka , a taki bezbarwny będzie wypominał dziecku  że zamiast gumki ojciec  piwo wypił  a on musi mu zeszyt kupić hahah

a jaki łon mundry , pisze z przecinkami itd.

Nikomu niczego nie wypominam Oszołomie karmiony niemieckimi cukierkami. 

Opublikowano
8 godzin temu, pedro2 napisał:

Te sroki Cię bolą, oj bolą 😆, bo samemu dupkę ruszyć się nie chce to lepiej drugiego obrobić. Ale mam to w głębokim poważaniu. 

Widzisz, trochę trzeba było się wysilić, ale jest i sprzęt za darmo, jest i dodatkowy dochód i jeszcze się szkolę za te podatki i zusy co dla państwa oddaję. 

Teraz gdy mógłbym odpoczywać po sezonie to po obrządku zapieprzam na kurs i na fuchę jak się trafi i jestem bardzo zadowolony z takiego obrotu spraw. I nikt za mnie nic nie robi. A ciebie dalej d*pa będzie boleć i będziesz płakał dajta bo ja biedny. 

Prawdziwi biedni ludzie biedują w ciszy. Tylko wredne nieroby drą mordę z fajem w zębach i smartfonem w ręku żeby im dać bo biedni, że państwo im nie pomaga. 

Słuchaj chłopcze, ja od nikogo nic nie dostałem za darmo i niczego nie potrzebuję, ale nie żałuję w przeciwieństwie do ciebie dać tym co mają gorzej, tacy jak ty to d*pę szkłem daliby sobie ogolić za złotówkę i najlepiej żeby u takiego ciula jednego z drugim ludzie robili za miskę zupy.   Nażresz się wszystkiego, i to prędzej niż ci się wydaje.

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, GRZES1545 napisał:

O to to, tam to wypłata od efektow pracy powinna być

Grzesiu, w Tobie cała nadzieja - może Ty coś konkretnego napiszesz? Odnośnie tego ile się zarabia w urzedzie, albo jak wspomniałeś o rozliczaniu efektów, to jak to widzisz? Jak od efektów rozliczysz powiedzmy urzędnika, który nalicza swiadczenia dla  rodzin wielodzietnych, których ojcowie pracują przy łopacie?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

Nażresz się wszystkiego, i to prędzej niż ci się wydaje.

Ależ nie podniecaj się tak bo to bajkopisarz jakiś, plącze się co chwilę we własnych sznurówkach.Bogaty bałor z działalnością a UP mu funduje darmowe kursy na koparkę🤦‍♂️😅, szczeka jak wściekły pies że dzieciom do książek dopłacają a sprzęt za miliony darmo bez słowa sprzeciwu przytula , min za moje podatki.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano

Boli pupka boli, widać z kilometra, ale to już twój problem. 

To może pokaż komu i ile nadawałeś z tych co mają gorzej, taki darczyńca no no chwali się. Pokaż pokaż. Chyba że ty taki pomagacz co tylko gębą kłapie na prawo i lewo, a na faktyczne pomaganie już brakuje mu czasu 🤔

2 minuty temu, witejus napisał:

Ależ nie podniecaj się tak bo to bajkopisarz jakiś, plącze się co chwilę we własnych sznurówkach.Bogaty bałor z działalnością a UP mu funduje darmowe kursy na koparkę🤦‍♂️😅, szczeka jak wściekły pies że dzieciom do książek dopłacają a sprzęt za miliony darmo bez słowa sprzeciwu przytula , min za moje podatki.

I jeszcze się z ciebie śmieje 😆 bo wszystko za twoje podatki, chciałeś go podyebać, a nie wyszło. I za to od wczoraj na ciebie pluję donosicielu

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, pedro2 napisał:

I za to od wczoraj na ciebie pluję donosicielu

nerwy puszczają?za 😅chwilę zwieracze puszczą, nie chwalisz jak to z tymi darmowymi kursami było?🤣

Metodą pewnego forumowicza😁

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Nie cudem, nie cudem. Cudów tutaj nie mieszaj. Przecież i tak ci nie powiem jak to zrobić bo nie zasługujesz na to donosicielu 🙋 Trzeba mieć trochę w głowie, tu podpytać, tam podpytać, ale jak z ciebie taki rudzielec to i pewnie znajomych nie masz. Mnie jeden chłopak z forum na to nakierował bo sam tym sposobem zrobił i się udało. 

Tobie puściły już przedwczoraj co pięknie pokazałeś

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

👍👍👍

a ty kurs masz na tego srurka ? oj chyba nie legalnie te usługi robisz?

Mam papier nawet na piłę spalinową, na kosiarkęi do tego odzież ochronna. Musi być wszystko obszarniku 😁 bo jak taka ruda gnida doniesie to nie ma zmiłuj. 

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Widzę, że obrałeś metodę pewnego forumowicza i edytujesz bardzo często posty. 🤔

twoja działalność przypominają mi parczewskiego oligarchę GRZEŚKA

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, pedro2 napisał:

papier nawet na piłę spalinową, na kosiarkę

Nie tyczy się oczywiście ciebie tylko ogólne stwierdzenie że papier można i mieć na taką przykładowo piłę a umieć nią robić to znów inna kwestia. Bo jak to często bywa ten co nie ma kwita to umie lepiej tym robić niż ten z kwitem i w razie jakichś problemów właśnie nie liczą się umiejętności czy staż pracy a jakiś papierek

Opublikowano

Można mieć i taki papier i prawo jazdy i uprawnienia na śmigłowiec i nie ogarniać, a drugi bez kwitka wsiądzie i pojedzie.

To nie mój wymysł, takie są przepisy, musisz mieć świstek przede wszystkim na szkolenie BHP, uprawnienia na maszyny na których pracujesz i odzież ochronna, buty, kask, nauszniki, przyłbicę albo okulary. I przy inspekcji jak przyjedzie z donosu nie ma tłumaczenia, że nie pracujesz tym. Masz mieć papier i koniec. 

Rolnik też raczej każdy ma duże doświadczenie w obsłudze pilarki itp. a ilu ma świstek... Też wcześniej nie miałem... Dopóki nikt tego nie kontroluje. A te szkolenia to groszowe i proste sprawy.