Skocz do zawartości

KPO: Działanie 5. Wymiana pokryć dachowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 godzin temu, mao245 napisał:

Co zrobiłeś? Zabezpieczyłeś łaty? W jaki sposób?

Mam taką samą rozkminę. Tez się obawiam ze będzie tam ciągła wilgoć i zacznie gnić . Myślałem żeby zabezpieczyć chociaż samym impregnatem przeciwko grzybowi i robakom, ale nw czy to coś da i czy w ogóle będzie się coś dziać na styku filca z blachą.

A co może się dziać?

Pomyśl logicznie

- blacha bez antykondensatu - następuje skraplanie,  grawitacja ciągnie kroplę w dół, na styku z łatą następuje odcięcie, łata wilgnie. Ilość wody i liczba dni w roku ze skraplaniem na tyle mała że łata nie zgnije.

- blacha z antykondensatem - brak skraplania, brak spływu, brak odcięcia na łacie, więc nie powinna gromadzić się wilgoć na łacie, ewentualne zmiany wilgotności wyłapuje filc będący buforem, chwila słońca i pewno odparuje.

Opublikowano
Dnia 20.06.2023 o 15:15, geo2 napisał:

niech by i trochę ubrudził, ale czy nawet lekka długotrwała wilgoć na styku nie załatwi po paru latach łat?

Aż tak leje się wam woda że potrzebny filc? 

Opublikowano
Dnia 19.06.2023 o 10:36, Piotruniu25 napisał:

Weksel podpisany, dla tych co twierdzą że tabliczka nie potrzebna dodaję zdjęcie wzoru.

IMG_20230619_103421_586.jpg

Również weksel podpisany, bez wymogu tablicy..

Napisałem oświadczenie że w własnym zakresie dach został wymieniony ale pani od weksli jest tylko od weksli i dała numery pod którymi mam się dowiadywać czy takie coś wystarczy 

Opublikowano
17 godzin temu, Bartek933 napisał:

Dzwonisz i się umawiasz 

kurła a  ja się dodzwonilem do baby i powiedziała ze zostało jej jeszcze 16 wniosków do sprawdzenia i dopiero bierze się za weksle czyli około 2 tyg 

Opublikowano

Przed chwilą dzwoniłem do Poznania, z miłą Panią skonsultowałem wniosek o płatność i oświadczenie o wymianie we własnym zakresie.

UWAGA!!! W zakresie prac nie piszcie że: wymieniłem pokrycie tylko położyłem nowe pokryciem np. blachę .

Opublikowano
25 minut temu, Bartek933 napisał:

Przed chwilą dzwoniłem do Poznania, z miłą Panią skonsultowałem wniosek o płatność i oświadczenie o wymianie we własnym zakresie.

UWAGA!!! W zakresie prac nie piszcie że: wymieniłem pokrycie tylko położyłem nowe pokryciem np. blachę .

widać trafiła Ci się serdeczna Pani 😛 bo moja to żmijowata 

Opublikowano
2 godziny temu, Bartek933 napisał:

Tablicy nie trzeba ale JEDNAK plakat na wypadek kontroli dobrze żeby był 

i po co było wypisywać ze 20 postów dezinformacji? 
a  co do zakresu prac najlepiej ująć frazę że prace zostały wykonane w sposób prawidłowy

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

A czy to nie jest tak że umowę przysyłają w załączniku kiedy otworzysz automatycznie jest podpisywana ? Ja to z tego tak rozumiem bo gdy klikam na ten niby nowy dokument wyskakuje powiadomienie aby potwierdzić przeczytanie dokumentu A nic nie ma abym mógł przeczytać. Czyli jest coś nie tak. Podobną sytuację miałem z poprawkami dostałem powiadomienie o poprawkach ale bez żadnego załącznika 

Edytowane przez pawel86lhr
Opublikowano

Pytałem u kobiety w odr jak to jest, to mówili mi że trzeba osobiście jechać do podpisania do Wojewódzkiego oddziału. Jak przyjdzie umowa trzeba dzwonić umówić się z osobą prowadzącą i tam podpisujesz umowę i od podpisania umowy jest rok na zrobienie inwestycji. U mnie nadal jest "oczekuje...". A jaki dokładnie masz status? dostałeś SMS z powiadomieniem?

Opublikowano (edytowane)

Dzwoniłem do osoby prowadzącej to nic mi nie mówił o przyjeździe i podpisaniu umowy do LBN.  Status dalej ten sam " oczekujący na podpisanie umowy " z tymże pozwolę sobie skopiować treść powiadomienia które dostałem, oczywiście bez nr dokumentów :D

Treść powiadomienia

Dla sprawy xxxxx w dniu: 2023-06-23 zarejestrowano nowy dokument: KPO Umowa z pismem o objęciu przedsięwzięcia wsparciem o numerze: yyyyy.

Także według mnie powinienem dostać umowę w załączniku. Może ktoś się wypowie kto ten etap podpisania umowy przeszedł jak to jest.

Edit: Jak chce przeczytać ten dokument wyskakuje błąd podczas pobierania pliku

Edytowane przez pawel86lhr
Opublikowano
33 minuty temu, Grzechooo napisał:

Pytałem u kobiety w odr jak to jest, to mówili mi że trzeba osobiście jechać do podpisania do Wojewódzkiego oddziału. Jak przyjdzie umowa trzeba dzwonić umówić się z osobą prowadzącą i tam podpisujesz umowę i od podpisania umowy jest rok na zrobienie inwestycji. U mnie nadal jest "oczekuje...". A jaki dokładnie masz status? dostałeś SMS z powiadomieniem?

Podpisać pojedziesz ale weksel. Samej umowy nie podpisujesz 

Opublikowano
14 godzin temu, pawel86lhr napisał:

Dzwoniłem do osoby prowadzącej to nic mi nie mówił o przyjeździe i podpisaniu umowy do LBN.  Status dalej ten sam " oczekujący na podpisanie umowy " z tymże pozwolę sobie skopiować treść powiadomienia które dostałem, oczywiście bez nr dokumentów :D

Treść powiadomienia

Dla sprawy xxxxx w dniu: 2023-06-23 zarejestrowano nowy dokument: KPO Umowa z pismem o objęciu przedsięwzięcia wsparciem o numerze: yyyyy.

Także według mnie powinienem dostać umowę w załączniku. Może ktoś się wypowie kto ten etap podpisania umowy przeszedł jak to jest.

Edit: Jak chce przeczytać ten dokument wyskakuje błąd podczas pobierania pliku

Podpisaniem umowy jest fakt otworzenia tego powiadomienia, dopiero wtedy możesz pobrać umowę i pismo o objęciu przedsięwzięcia wsparciem. Później dzwonisz do osoby prowadzącej wniosek i umawiasz się na podpisanie weksla w oddziale regionalnym. Wniosek o płatność składasz przez internet na eWoP.