Skocz do zawartości

Dopłaty bezpośrednie na nowych zasadach- 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hubertuss napisał:

Zagłosujcie na konfę. Wajdzie JKM i powie wam, ze po co strajkujecie jak wam się nie opłaca to się przekwalifikujcie.😄

Dokładnie tak by było, a na emeryturę sobie sami odłóżcie ,albo dzieci niech was utrzymują ...Jak dożyjecie 🤣to przecież słowa Korwina

Opublikowano

Dobrze by bylo dokladnie sprawdzic kto glosowal za Zielonym Ładem osobiscie i pogonic tych ludzi w glosowaniu do europarlamentu. Przydalaby sie taka lista odpowiedzialnych za niszczenie rolnictwa.

• Haha 1
Opublikowano

Oto ich lista: Bartosz Arłukowicz (KO), Jerzy Buzek (KO), Jarosław Duda (KO), Tomasz Frankowski (KO), Andrzej Halicki (KO), Krzysztof Hetman (PSL), Danuta Huebner (KO), Adam Jarubas (PSL), Jarosław Kalinowski (PSL), Ewa Kopacz (KO), Janusz Lewandowski (KO), Elżbieta Łukacijewska (KO), Jan Olbrycht (KO), Radosław Sikorski (KO), Róża Thun (KO; dziś Polska2050), Marek Balt (Lewica), Marek Belka (KO/Lewica), Robert Biedroń (Lewica), Włodzimierz Cimoszewicz (KO/Lewica), Łukasz Kohut (Lewica), Leszek Miller (KO/Lewica), Bogusław Liberadzki (Lewica) oraz osławiona Sylwia Spurek (Zieloni).

Korwin to sobie może pogadać liczą się czyny nie gadanie.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

A teraz bądź uczciwy i doklej tych z pisu. Bo Morawiecki to podpisał i się zgodził to wiemy.

Ja tam na Frankowskiego zagłosuje znowu. Dobrze w Jadze grał. A Ład mam gdzieś.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

A teraz bądź uczciwy i doklej tych z pisu. Bo Morawiecki to podpisał i się zgodził to wiemy.

Nie broniąc Morawieckiego, teraz Mateusz podpisz, my Wam damy na drogi, później się zobaczy. Tak to działa.

50 minut temu, hubertuss napisał:

Zagłosujcie na konfę. Wajdzie JKM i powie wam, ze po co strajkujecie jak wam się nie opłaca to się przekwalifikujcie.😄

X kadencję rządzą komuchy, to może warto dać raz szanse Korwinowi. Na polu raczej rodzić będzie tak samo, bez względu na przynależność polityczną.

• Like 1
Opublikowano

@toooomaszewski

Możesz dać szansę Korwinowi tylko po co teraz strajkujesz za interwencją państwa. Ostatnie kilka lat to co rusz kroplówki dla rolników od rządu a to za tanie zboże a to za nawozy. Liberałowie gospodarczy z konfy nie dali by ci tego. I powiedzieli jak ci się nie opłaca to nie rób i się przekwalifikuj. Po co popierać konfe i strajkować?

4 minuty temu, poosa21 napisał:

Oczywiście Morawiecki to podpisał ale tu było pytanie kto na to głosował. Rząd pisu jest tak samo odpowiedzialny jak ci co za tym głosowali. 

Ale nie uważasz ,że jeśli już ktoś się bierze za wymienianie tych którzy głosowali za trzeba by wymienić wszystkich co w tym się udzielali.?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

Właśnie o tym pisałem że dalej ludzie będą na takich głosować co są przeciwko nim. 

Opublikowano (edytowane)

No ale jakoś tych z pisu nie wymieniłeś. Tylko tych z ko psl i lewicy. Ale przy spadających notowaniach pisu to pis najwięcej straci w PE. A wielu ludziom zielony ład nie przeszkadza i będą głosować na KO.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

@toooomaszewski

Możesz dać szansę Korwinowi tylko po co teraz strajkujesz za interwencją państwa. Ostatnie kilka lat to co rusz kroplówki dla rolników od rządu a to za tanie zboże a to za nawozy. Liberałowie gospodarczy z konfy nie dali by ci tego. I powiedzieli jak ci się nie opłaca to nie rób i się przekwalifikuj. Po co popierać konfe i strajkować?

Ale nie uważasz ,że jeśli już ktoś się bierze za wymienianie tych którzy głosowali za trzeba by wymienić wszystkich co w tym się udzielali.?

Jak nazwać strajkującego rolnika nad zamknięciem granicy przed napływem towarów z ukrainy, który na jesieni będzie potrzebował ukraińców do zrywania jabłek. Już to pisałem i napiszę jeszcze raz. Cła, i tylko cła, by import był tylko opłacalny przy niskiej podaży produktu krajowego. Dlaczego tego nie ma w postulatach. Jak na grupie ukrainiec chce stare maszyny kupić z gospodarstwa to tysiąc komentarzy ja mam to czy tamto, sami nieświadomie dozbrajamy konkurenta.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, mirosor napisał:

Dobrze by bylo dokladnie sprawdzic kto glosowal za Zielonym Ładem osobiscie i pogonic tych ludzi w glosowaniu do europarlamentu. Przydalaby sie taka lista odpowiedzialnych za niszczenie rolnictwa.

Takie było pytanie i na nie odpowiedziałem, nie pytał się kto za to jest odpowiedzialny. Pozatym za fit for 55 też głosowali ci sami i ci sami byli przeciw. 

Niech sobie poczytają co oznacza ten zielony ład i fit for 55, mam nadzieję że będzie to nagłośnione co się z tym wiąże .

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Dradzam dokladnie sprawdzic co to jest zielony ład i fit for 55. Dowiesz sie co ci zabiora i kiedy, co bedzie zakazane i jakie kary beda. Krotko mowiac : nastepne pokolenie ma przekichane.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, toooomaszewski napisał:

Jak nazwać strajkującego rolnika nad zamknięciem granicy przed napływem towarów z ukrainy, który na jesieni będzie potrzebował ukraińców do zrywania jabłek. Już to pisałem i napiszę jeszcze raz. Cła, i tylko cła, by import był tylko opłacalny przy niskiej podaży produktu krajowego. Dlaczego tego nie ma w postulatach. Jak na grupie ukrainiec chce stare maszyny kupić z gospodarstwa to tysiąc komentarzy ja mam to czy tamto, sami nieświadomie dozbrajamy konkurenta.

Dlatego ja uważam, że to strajk nie zadowolonych z wyborów w Polsce którzy na zasadzie pospolitego ruszenia zebrali by ssę strajkować dokładnie nie wiedząc przeciwko czemu.

22 minuty temu, poosa21 napisał:

Takie było pytanie i na nie odpowiedziałem, nie pytał się kto za to jest odpowiedzialny. Pozatym za fit for 55 też głosowali ci sami i ci sami byli przeciw. 

Niech sobie poczytają co oznacza ten zielony ład i fit for 55, mam nadzieję że będzie to nagłośnione co się z tym wiąże .

Ludzie wiedzą co oznacza i mają to gdzieś Ludzie nie chcą startych samochodów w centrach miast nie chcą palić węglem każdy kto buduje lub ma dom czy mieszkanie stara się ocieplić okna budować tak aby dom był jak najbardziej docieplony itd. Dla większości zielony ład jest niczym strasznym bo oni sami już tak chcą postępować. Kto dzisiaj buduje dom bez ocieplenia kto montuje do niego piec na węgiel by się sadzą i popiołem brudzić?

16 minut temu, mirosor napisał:

Dradzam dokladnie sprawdzic co to jest zielony ład i fit for 55. Dowiesz sie co ci zabiora i kiedy, co bedzie zakazane i jakie kary beda. Krotko mowiac : nastepne pokolenie ma przekichane.

Strachy na lachy nic mi nie zabiorą.

12 minut temu, toooomaszewski napisał:

Do kołodziejczaka powinno się krzyczeć:

ODDAJ MANDAT !!

Szkoda, że nie krzyczałeś tak Kowalczykowi jak kazał zboża nie sprzedawać by ukraińskie jechało. Ja nie rozumiem. Ten Kołodziejczak jaki jest taki jest ale widać, że coś mu się chce coś robi w przeciwieństwie nawet do ministra Siekierskiego. I nie rozumiem takiej nienawiści i nie chęci wśród rolników do niego skoro widać, że chłop coś chce zrobić.

• Like 2
Opublikowano

Chcieć a coś zrobić to zupełnie inne tematy. Też mogę powiedzieć że chce aby pszenica była po 2000 zł a mleko po 3 zł. Tylko z gadania nic nie wynika. On powinien w ministerstwie wszystkie służby postawić na nogi i wziąć do galopu a nie jeździć do rolników i codziennie po 100 razy pytać ale czego wy chcecie. Albo gadki jestem tu z wami itd 

Opublikowano
14 minut temu, hubertuss napisał:

Ludzie wiedzą co oznacza i mają to gdzieś Ludzie nie chcą startych samochodów w centrach miast nie chcą palić węglem każdy kto buduje lub ma dom czy mieszkanie stara się ocieplić okna budować tak aby dom był jak najbardziej docieplony itd. Dla większości zielony ład jest niczym strasznym bo oni sami już tak chcą postępować. Kto dzisiaj buduje dom bez ocieplenia kto montuje do niego piec na węgiel by się sadzą i popiołem brudzić?

Właśnie ludzie nie wiedzą o co chodzi, słyszą tylko że ma być czyste powietrze a co się z tym wiąże i jakie koszty będą musieli ponieś to już nie. Starych samochodów jest już coraz mniej ale będziesz mógł jeździć nowym samochodem który pali 20l a nie wjedziesz seicento co pali 3l. To samo z domami na moja sąsiadka przez zimę spala 10m3 drzewa, a teraz my musiała zrobić termomodernizacje domu założyć pompę ciepła i panele gdzie koszt to około 100tys. Ale nawet na to UE ma na to sposób dom przekażesz specjalnemu funduszowi oni to zrobią a ty będziesz tam mieszkał ale już nie bedziesz właścicielem.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

Szkoda, że nie krzyczałeś tak Kowalczykowi jak kazał zboża nie sprzedawać by ukraińskie jechało. Ja nie rozumiem. Ten Kołodziejczak jaki jest taki jest ale widać, że coś mu się chce coś robi w przeciwieństwie nawet do ministra Siekierskiego. I nie rozumiem takiej nienawiści i nie chęci wśród rolników do niego skoro widać, że chłop coś chce zrobić.

Ja mam swój rozum, jeżeli widzę zarobek i czasy nie pewne, to lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Jakby Ci kowalczyk powiedział nie siej w 2023 to byś się posłuchał?

Co do koło***czaka, to jest po prostu głąb.

Opublikowano
29 minut temu, krzychu121 napisał:

Chcieć a coś zrobić to zupełnie inne tematy. Też mogę powiedzieć że chce aby pszenica była po 2000 zł a mleko po 3 zł. Tylko z gadania nic nie wynika. On powinien w ministerstwie wszystkie służby postawić na nogi i wziąć do galopu a nie jeździć do rolników i codziennie po 100 razy pytać ale czego wy chcecie. Albo gadki jestem tu z wami itd 

NO tak galopujące służby będą ci płacić za zboże po ile byś chciał. No właśnie czego rolnicy chcą? Zielony ład? Siekeirski dzisiaj fajnie powiedział. Rząd pisu był za komisarz z pisu był za izby rolnicze w Polsce były konsultowane i były za a teraz ład be.

21 minut temu, poosa21 napisał:

Właśnie ludzie nie wiedzą o co chodzi, słyszą tylko że ma być czyste powietrze a co się z tym wiąże i jakie koszty będą musieli ponieś to już nie. Starych samochodów jest już coraz mniej ale będziesz mógł jeździć nowym samochodem który pali 20l a nie wjedziesz seicento co pali 3l. To samo z domami na moja sąsiadka przez zimę spala 10m3 drzewa, a teraz my musiała zrobić termomodernizacje domu założyć pompę ciepła i panele gdzie koszt to około 100tys. Ale nawet na to UE ma na to sposób dom przekażesz specjalnemu funduszowi oni to zrobią a ty będziesz tam mieszkał ale już nie bedziesz właścicielem.

Na razie to nikt nic nie musi. Poza kilkoma miastami gdzie powietrze było naprawdę złe. To samo tyczy się aut nie musisz kupować takiego co pali 20 l. Nawiasem mówiąc spaliny z takiego CC chodzącego na 3 cylindrach będą bardziej truły niż nowego auta co pali 20 l.

6 minut temu, toooomaszewski napisał:

Ja mam swój rozum, jeżeli widzę zarobek i czasy nie pewne, to lepszy wróbel w garści niż gołąb na dachu. Jakby Ci kowalczyk powiedział nie siej w 2023 to byś się posłuchał?

Co do koło***czaka, to jest po prostu głąb.

No ok chłop coś robi to zły Kowalczyk robił ludzi w wała i był dobry. Tak trzymać. Tak jak pisałem rządził pis to zielony ład był dobry. Rząd pisu był za komisarz z pisu był za izby rolnicze w PL konsultowane były za a teraz wszyscy przeciw.

• Like 1
Opublikowano

Uważam że do Kołodziejczaka można mieć pretensje, ale i tak bardziej przyda się w ministerstwie niż na ulicy. Na protestach jest dużo osób i on jeden i tak by nie wiele zmienił.

Swoją drogą mysle ze i tak go w koncu wyrzucą z tego ministerstwa o ile sam nie odejdzie. Tylko żeby nie było wtedy z deszczu pod rynnę.

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, hubertuss napisał:

Na razie to nikt nic nie musi. Poza kilkoma miastami gdzie powietrze było naprawdę złe. To samo tyczy się aut nie musisz kupować takiego co pali 20 l. Nawiasem mówiąc spaliny z takiego CC chodzącego na 3 cylindrach będą bardziej truły niż nowego auta co pali 20 l.

No tego właśnie nie rozumiem w czym jest bardzie ekologicznej rozbijanie się sportowym autem od jazdy starym małolitrażowym samochodem co pali tyle samo? Jedyna różnica że jedno to fanaberia a drugie konieczność z braku pieniędzy.

• Like 1
Opublikowano

To weź sobie podstaw nos pod ten stary małolitrażowy samochód którego przeważnie nikt nie naprawia tylko jeździ aż stanie to zrozumiesz. Ostatnio szedłem ulica jak facet stare clio odpalił to aż w ustach gorzko się zrobiło nie mówiąc o zapach pluć musiałem. Potem idę a tu jakiś następny mało litrażowy pyrpyrpyr na 3 garach a za nim piękny zapach nie dopalonej benzyny. Tępić to ile wlezie.

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Zwariowałeś? Cieniasa za 2 tys chcesz doposażać w kata za 4 tys? Go się nawet przeważnie już nie naprawia oleju nie wymienia. Bo roboczo godziny same warte więcej niż on.

mam taką sąsiadkę tyle, że na wsi to tak nie przeszkadza. Z kumplem się śmiejemy - ostatni właściciel. Kupuje auto za kilka tys nic nie robi dosłownie nic nawet oleju nie zmienia. Jeździ dwa trzy lata telefon na złom i następny. Steki jak nie tysiące ludzi tak robią. Pół biedy na wsi gdzie dobra wymiana powietrza i mały ruch ale duża bieda jak np w centrum dużego miasta.