Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, wojak1986 napisał:

To wy tam mieliście ten śnieg i jakiś większy deszcz po drodze. Deszczu na aplikacjach na 2 tygodnie do przodu brak

Zgadza się. Na dobrej glebie jest ok, na razie narzekać nie można. Na piaskach to wiadomo że zwija i usycha.

Ale właśnie z uwagi na brak opadów skracać nie zamierzam.

Ozimą też odpuściłem 

Opublikowano (edytowane)

Ania - Tylko fluroskyrpyr, bezpieczny i pewny. Jak przytulia wybije i pójdzie w zbiornik to potem jest problem. Poza tym rozsiewa się w groma. 

Edytowane przez ravoj
  • Like 1
Opublikowano

Zapytam tu bo większy odzew

Na pszenżyto z  T1 dałem 0.3 windsar + 1l CCC mogę teraz z T2 dać jeszcze raz 0.3 Windsar ? 

Niby na etykiecie w pszenżycie jest jeden zabieg windsar 0.6 l/ha 

A w pszenicy można dzielić dwa razy po 0.3 i tak będę robił tylko jak z pszenzytem

Opublikowano
2 minuty temu, SawekBraczyk napisał:

Mozesz przecie to trineksapak jak Moddus . 

Wiem tylko na pszenżyto jest dawka 0.6 jednorazowo a w pszenicy można podzielić dwa razy 0.3 według etykiety

Opublikowano
27 minut temu, andrzej224 napisał:

Mnie też chyba czeka poprawka przytulii na jednym polu, Starane w dawce 0,5 l będzie dobrze jak pszenica jest po kolana ?

Starane 333 powinno załatwić sprawę, ale jak nie masz kupione jeszcze to lepiej pójść w pixxaro 0,5l/ha

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, andrzej224 napisał:

Mnie też chyba czeka poprawka przytulii na jednym polu, Starane w dawce 0,5 l będzie dobrze jak pszenica jest po kolana ?

Herbistar najtanszy ponizej 63zl /l placilem  /5l, dawki co piszą sa ok , działają

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, GABBER85 napisał:

Herbistar najtanszy ponizej 63zl /l placilem  /5l, dawki co piszą sa ok , działają

Ja jutro jadę na chabra i przytulie. Tristar 40g + Herbistar 1l + Lontrel 0,15l 

Opublikowano
3 godziny temu, sxAnia napisał:

na kilku hektarach robiłam poprawkę na dwuliścienne sekatorem w dawce o,55 l/ha. po 14 dniach część przytulii już fikła a niektóre wyglądają jak na zdjęciu. Niby przybladła, ale patrzy do góry. weźmie ją czy czeka mnie kolejna poprawka xD

20220512_120433_Easy-Resize.com.jpg

20220512_120519_Easy-Resize.com (1).jpg

Dokładnie jak przedmówcy, tylko fluroksypyr. Rok temu leciałem helm-fluorox w fazie 2-3 kolanka i wyczyściło jak należy

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, alfa napisał:

A moja pszenica wygrała dzisiaj w lotto spadło 0.6 litra deszczu dzisiaj a u znajomego  5 km obok 13 litry 

To chyba nie Twoja wygrała.  Znajomy dał 100zl na tace a Ty 10 to masz za swoje, proboszcz widział ile dałeś🤪

Opublikowano
53 minuty temu, ravoj napisał:

To chyba nie Twoja wygrała.  Znajomy dał 100zl na tace a Ty 10 to masz za swoje, proboszcz widział ile dałeś🤪

Haha coś w tym jest 😁 nawet po takiej ilości jakby bardziej zielona 

Opublikowano
20 minut temu, huzieba napisał:

Euforia. Jutro wjeżdżam z priaxorem 1l, jakies odżywki, 0,4 modusa, adiuwant z elvity.

IMG_20220512_171328.jpg

Tu podflagowy jest tak ? Tez jutro w swoją Euforię wjeżdżam . O której robisz ? Popołudnie , wieczór ? Ja myśle koło 17 może zacząć . 

Opublikowano
9 minut temu, SawekBraczyk napisał:

Tu podflagowy jest tak ? Tez jutro w swoją Euforię wjeżdżam . O której robisz ? Popołudnie , wieczór ? Ja myśle koło 17 może zacząć . 

Tak, też coś ok.17 zaczynam i do oporu bo nie zrobiłem T1 wcale, dziś oglądałem to septorioza i mączniak, dorzucę jeszcze cyperkill na skrzypionke.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v