Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

pamiętaj ze w Grecji chłop z widłami nazywał się zeus 

A ty pamiętaj że jak zobaczysz chłopa z widłami to sp🤬 jak najszybciej. 

8 godzin temu, Pafnucy napisał:

no Romuś kce zełusa z neptuna zrobić. :D

Romkowi to bliżej do Hadesa bo to jego rewiry. 😁

Opublikowano
47 minut temu, PRIMO napisał:

A ty pamiętaj że jak zobaczysz chłopa z widłami to sp🤬 jak najszybciej. 

Romkowi to bliżej do Hadesa bo to jego rewiry. 😁

dokladnie tak jest- przypomniala mi sie historia sprzed lat- wtedy gdy jeszcze mialem krowy, sobotni wieczor,andrzejki byly, chodze se kolo obory , nagle slysze jakies glosy i uderzenia, patrze z za winkla jakies gnojki kamieniami w dach wiaty bija,wiec widly w reke i do nich jak zaczeli sp***rzac to dopiero zoaczylem ze ich bylo 7 a nie dwoch 🤣.po niedzieli wszyscy gowniarze we wsi zaczeli mi dzien dobry mowic-az sie zdziwlem ,za pare dni jeden pyta czy to prawda ze ich kolegow z widlami gonilem bo potem sie na imprezie zalili,ze malo butow nie zgubili.

na sklepie pgg zmniejszyli limit sprzedazy wegla do 3 ton-za niedlugo pewnei po tonie luzem beda sprzedawac,zeby kazdy mial na miesiac..

Opublikowano
mirro napisał:

@galan99 pomyśl tylko chwilę. Miłościwie , obecnie panujący przekazali juz prawie wszystko co się dało z ciężkiego sprzętu, artylerii, amunicji. Co PO będzie mogło jeszcze przekazać jako wsparcie militarne? T-34 co w Sawinie stoi na cokole?😂

6 minut temu, galan99 napisał:

Wychwalał Ukraińców jak to powstrzymali Rosyjskie wojska , podczas wojny Polsko - Rosyjskiej .

Nooooo tu wkroczył na cienki lód. 

Koreańskie...

Opublikowano
3 godziny temu, agromatik napisał:

Raczej Sedesa

ty klozet 

2 godziny temu, jacus napisał:

na sklepie pgg zmniejszyli limit sprzedazy wegla do 3 ton-za niedlugo pewnei po tonie luzem beda sprzedawac,zeby kazdy mial na miesiac..

ale wprowadzają dostawców więcej bd punkty wykfalifikowane .....    

2 godziny temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst „Pamiętaj Kaczyński. Ty załatwiłeś mnie. WiÄc kiedyś ktoś załatwiCiebie. Tylko mnie zabiliście za mówienie prawdy, dy, Ciebie powieszą ludzie za kłamstwo, obłudÄ™ katolicki džihad !!!”

Kaczyńskiego ?

kogo w pisu wymienił ?

@racyl    zżyjesz w matrixie

za platformy kradli w latach 90 2000 i jak rządzili   a teraz liczycie na co na dobrobyt ?😆

Może zwolennicy zjednoczonej opozycji zadaliby w wyszukiwarce pytanie, kto i po co zdecydował o powstaniu PO. Przecież pomysłodawcą i inspiratorem był gen. Gromosław Czempiński - oficer wywiadu PRL, a potem szef UOP

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

za platformy kradli w latach 90 2000

Ty weź zobacz kto w tych latach rządził.😂

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

Przecież pomysłodawcą i inspiratorem był gen. Gromosław Czempiński - oficer wywiadu PRL, a potem szef UOP

A ja ci przypominam że śp generał Petelicki też gdzieś tam się kręcił.🤣

Opublikowano

hubertuss napisał:

Jak to było? Foliarz? Niby profesor ale .... Tak do niektórych - nie po to ruskie wojnę wywołały aby teraz gaz staniał. Zatem i Węgrom i Stanom wojenka pasuje. Można by ją pewnie skończyć do zimy nie mniej to się okaże po tym kogo wyszkolono teraz w ojropie. Jeżeli operatorów sprzętu to na rowerach do ojczyzny nie wrócą. Działania sił specjalnych w konspiracji widać czyli partizanen jekieś też są. Niby wiem co się powinno wydarzyć ale czas pokaże.

Opublikowano
4 godziny temu, jacus napisał:

będzie woreczek na głowę - 25kg, albo lepiej dwa - po jednym pod pachę i dookoła domu, co pół godziny zmiana kierunku, żeby się z tego ciepła w głowie nie zakręciło

Opublikowano

wicia z 4 skladow jeden masz na miejscu -sprawdz dla romana ze wegla nie ma i nie bedzie,chyba ze sobie sam kupi na pgg i tam mu wysla-na slasku nie ma zadnego.

admet nowe brzesko jest i drugi w brzesku do pary 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wicia z 4 skladow jeden masz na miejscu -sprawdz dla romana ze wegla nie ma i nie bedzie,chyba ze sobie sam kupi na pgg i tam mu wysla-na slasku nie ma zadnego.

admet nowe brzesko jest i drugi w brzesku do pary 

Przyjedź do mnie , jeszcze na niektórych składach jest , po 3500 zł 

Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Roman ty zamiast tu głupoty pisać byś poszedł fedrować by wungla nie brakło.

ta ?  kosu do pieca wrzucisz ?  a może ty zwiększ produkcje żeby jedzenie staniało ?

3 minuty temu, Dziad932 napisał:

Przyjedź do mnie , jeszcze na niektórych składach jest , po 3500 zł

na kopalni 995 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, mirro napisał:

a to specjalnie dla Ciebie wkleje link bo byłęś sceptycznie nastawiony do gazu z USA , już nawet pomijając obecny kryzys gazowy to jest objasniona cena kontraktów .https://biznesalert.pl/lng-usa-dziesiec-razy-tansze-niz-gaz-europa-najtaniej-w-polska-energetyka/           a więc nawet jak sytuacja się unormuje z gazem w europie to kontrakty z usa wcale nie bedą drozsze niz gaz z rosji chyba ze łupki im się skończą    

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Ty weź zobacz kto w tych latach rządził.😂

A ja ci przypominam że śp generał Petelicki też gdzieś tam się kręcił.🤣

Roman nigdy nie pojmie ze jesli ktoś w latach 90tych byl generalem czy profesorem to musiał wiekszosc kariery miec za czasow PRL. Z resztą, wolę w sluzbach takiego Czempinskiego jak Misiewicza z Macierewiczem i Kamińskim. 

Czy to nie Czempinski zorganizowal wywiezienie amerykanow z Iraku? 

Opublikowano

praktycznie cały sierpień bez opadów , jest susza masakryczna kolejny opady zapowiadają na 5 wrzesnia , jak byscie opryskali glifosatem ? teraz natakie przesuszone ziele i perz czy jednak czekać na deszcz ? 

Opublikowano

to jaki jest sens siania w taka glebe?? teraz to iw listopadzie mozna siac,wiec czekaj, ja to we wrzesniu z siewnikiem nie wyjezdzam. po deszczu-jesli bedzie- trawa odbije i wtedy dawaj gallupa bochyba najtaniej wyjdzie.

3 godziny temu, Roman176 napisał:

ta ?  kosu do pieca wrzucisz ?  a może ty zwiększ produkcje żeby jedzenie staniało ?

na kopalni 995 

na ktorej tyle-cena juz nieaktualna..

ja prawdziwy dziad-po 3,6 nie bede kupowal..

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Roman176 napisał:

na kopalni 995 

znalazłeś widły?     no i chuuuuchnij,,,

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

W Krakowie złożono 7 wniosków węglowych które odrzucono bo nie można palić węglem

ale co to ma wspolnego z dotacja?

pis dał wszystkim, a nie tylko tam gdzie nie zabraniają.

Edytowane przez Pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v