Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tam u Denwera ten "egzemplarz" jakiś taki nieproporcjonalny, coś jak by genetyczny defekt ale nie Downa no ale widać że klepie kwestię wykutą na blachę z małym prawdopodobieństwem że rozumie co klepie.
No żywcem z komuny wzięta propagandówka tylko wtedy inne defekty miały obiekty wygłaszające propagandowe hasła niż niesymetrycznie skośne oczy i przerośniętą głowę jeszcze optycznie powiększoną napuszoną czupryną

Ty @Denwer chcesz wypromować cokolwiek czy ośmieszyć takimi knotami jak ta wstawka budząca co najwyżej litość jak to Bóg niesprawiedliwie "talenty" rozdaje?
Ja tam za PiSem nie przepadam ale aż takiej krzywdy bym się Im nie dopuścił

Ktoś obejrzał filmy Barei i uwierzył że to była rzeczywistość a nie artystyczne przerysowanie xD

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, galan99 napisał:

Komisja niech zaczyna się przyglądać Narodom innym jak Niemce , czy Francja , Ludzie żądają podwyżek i to nie małych odchodzą z pracy .

Ty się innymi nie podpieraj. Patrz na swój kraj. Myślisz, że u nas lepiej jak u nich. Przynajmniej inflację dużo niższą mają.

Opublikowano (edytowane)

Jakoś się nie zmienia. Straszycie tym, że u Niemców gorzej a wychodzi, ze jest odwrotnie. Już maili mieć dużą inflację. Mieli nie mieć na zimę gazu i brać nasz. A wychodzi odwrotnie. Inflację mają połowę niższą a z gazem się dogadali z Norwegami szybciej niż my.

Patrz lepiej czy pis nie będzie miał jesienią ludzi na ulicach. Bo już nawet zarządzane przez pisowców związki zawodowe się burzą.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Powtarzam to już któryś raz że mają na utrzymaniu Ukra w Paliwa i nawozy wiec taka u nas drożyzna , tak samo jak  cukier . To zagrywka byle zdobyć kasę , przecie sama Unia kazała by Polska przekazała paliwa Ukrainie a kiedyś nam zapłacą za nie .

Umożliwiło to rozpoczęcie dostaw paliw na Ukrainę. Do końca maja wolumen dostaw może sięgnąć nawet 55 tysięcy ton benzyny i oleju napędowego (ok. 73 mln litrów). To stawia Polskę w roli niekwestionowanego lidera pomocy paliwowej dla Ukrainy .

Gaz zapewne też jest dostarczany a co jeszcze kto to może wiedzieć można się tylko domyślać .

Wszelki socjal da Ukrainy ile to kosztuje i kto  na to daje, jak wiadomo kasa Polska .

Wiec wszystko kosztować u nas musi by dana kasa była .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Angole tak .

Ponure ostrzeżenie brytyjskiego majora. "Przygotujcie rodzinę i bliskich"

Brytyjskie wojska muszą być gotowe na wojnę z Rosją — ostrzega jeden z najważniejszych brytyjskich żołnierzy w Wielkiej Brytanii. Wojskowym kazano zacząć przygotowywać swoje rodziny na rozłąkę.

Żołnierze z Wielkiej Brytanii powinni być gotowi do wojny z Rosją. Jak powiedział major Paul Carney, Wielka Brytania jest "przygotowana do przeciwdziałania agresji Putina". Wezwał też brytyjskich żołnierzy, by szykowali się do potencjalnego przemieszczenia na Ukrainę.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/brytyjski-zolnierz-paul-carney-ostrzega-brytyjskie-wojsko-przed-wojna-z-rosja/kxhtl1v,79cfc278

Opublikowano
49 minut temu, galan99 napisał:

Powtarzam to już któryś raz że mają na utrzymaniu Ukra w Paliwa i nawozy wiec taka u nas drożyzna , tak samo jak  cukier . To zagrywka byle zdobyć kasę , przecie sama Unia kazała by Polska przekazała paliwa Ukrainie a kiedyś nam zapłacą za nie .

Umożliwiło to rozpoczęcie dostaw paliw na Ukrainę. Do końca maja wolumen dostaw może sięgnąć nawet 55 tysięcy ton benzyny i oleju napędowego (ok. 73 mln litrów). To stawia Polskę w roli niekwestionowanego lidera pomocy paliwowej dla Ukrainy .

Gaz zapewne też jest dostarczany a co jeszcze kto to może wiedzieć można się tylko domyślać .

Wszelki socjal da Ukrainy ile to kosztuje i kto  na to daje, jak wiadomo kasa Polska .

Wiec wszystko kosztować u nas musi by dana kasa była .

Unia kazała? Kto ci tych bzdur nagadał? Od kiedy Polska tak ujni słucha, że ujnia kazała?

Nie wiesz kto to daje? Pis to daje.. I co też pewnie ujnia kazała?

Opublikowano (edytowane)

To już nie kazali tylko propozycja?

Pisowcom to już się całkiem popier. Chłop cieszy się że UA da nam pożyczkę którą my wypłacimy obywatelom UA i potem spłacimy do UA. No i w ogóle dobrze że się zgodzili dać nam tę pożyczkę. Ciekawe jak bardzo nasi prosili?

main_18_wielki_sukces.jpg

main_19_ale_rz_d_nie_ma_na_to_wp_ywu.jpg

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Nie przejmuj się, to wspaniali ludzie - uspokoił ją
Krzysztof. - Może są trochę ekscentryczni, ale wiesz... artyści.
- Trochę ekscentryczni?! Trochę ekscentryczni są działacze
PiS-u i Samoobrony, kiedy udają uczciwe i poważne partie, a
ci... to Marsjanie!!!

Opublikowano
5 godzin temu, Denwer napisał:

Nie mam domu, nie mam renty ale jestem pierdolnięty. 😂 Szkoda tylko że w tak młodym wieku, bo w internecie nic nie ginie a wstyd na resztę życia. Obu było długie i nie oszczędzało młodzieńca.🤣

3 minuty temu, galan99 napisał:

za 2 dni może wiele się wydarzyć na Ukrainie za zamach w Moskwie .

Masz pewność że to było dzieło Ukraińców?

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, Ulman napisał:

To na czym Orlen zarabia że ma rekordowe zyski?

produkty paliwowe: benzyny, oleje napędowe lekkie i ciężkie, oleje opałowe, paliwa lotnicze

produkty rafineryjne: benzyny lekkie, średnie i ciężkie

produkty petrochemiczne: etylen, propylen, paraksylen, kwas tereftalowy, fenol, aceton, benzen, butadien, tlenek etylenu i glikole

poliolefiny: polietylen, polipropylen, polichlorek winylu, nawozy i inne (woski, siarka, gips) oraz asfalty, bazy olejowe i nawozy.

elektro ciepłownie energie elektryczną itp 

dnotowano spadek wolumenów sprzedaży w Polsce o (-) 27% (r/r), przy wyższej sprzedaży w Czechach o 58% i na Litwie o 367%. Łącznie sprzedaż w drugim kwartale 2021 roku wyniosła 1 mt i była niższa o (-) 4% (r/r), w tym: niższa sprzedaż olefin o (-) 69% oraz PCW o (-) 22%, przy wyższej sprzedaży poliolefin o 23%, nawozów o 12% oraz PTA o 3%.

Opublikowano
galan99 napisał:

24 sierpnia , środa .

Dzień Niepodległości Ukrainy 2022 .

za 2 dni może wiele się wydarzyć na Ukrainie za zamach w Moskwie .

Zabicie Rasputina nie jest taktycznie ani strategicznie potrzebne Ukrainie.

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - przez osiem lat było? Zgorzelec żadna metropolia a jedź i zobacz ile tam stacji paliw... albo cepeenów gdybyś nie kumał co to stacja paliw

kumam kuma ja mam w regionem najdroższe paliwo w rybniku i żorach  jest taniej powód zapierdalają wszyscy za granicy kupować u nas to o czymś świadczy .. pytałem czemu u mnie tak drogo bo jesteśmy strefą przygraniczom nigdy w historii u nas tak nie było wręcz przeciwnie  po 2011 w Czechach było taniej o 60gr co ty na to 

napisz mi coś sensownego nie opieraj się tym co się naczytasz bo ty zapomniałeś zasady ze papier wszystko przyjemnie 

44 minuty temu, mirro napisał:

Nie mam domu, nie mam renty ale jestem pierdolnięty. 😂 Szkoda tylko że w tak młodym wieku, bo w internecie nic nie ginie a wstyd na resztę życia.

tak ? albo on ustawił się do końca zżycia za nasze ?  

a wiec tak chciałem przywieść mocznik tirem ale ................

nasz mocznik.pl 4600

import 

Cena 5900 za tonę agrii

Producent Farmland.  5 900 

jedziemy dalej ukraiński 

Fosforan amonu MAP 10-46 / mocznik / siarczan / NPK

nie patrzcie na opakowanie tylko na firmę bo nie wiem jak to napisać 

5300  słabo dostępny 

@racyl  @hubertuss   gdzie wy macie dalej dobrze się czujecie ?

Opublikowano
21 minut temu, Roman176 napisał:

produkty paliwowe: benzyny, oleje napędowe lekkie i ciężkie, oleje opałowe, paliwa lotnicze

produkty rafineryjne: benzyny lekkie, średnie i ciężkie

produkty petrochemiczne: etylen, propylen, paraksylen, kwas tereftalowy, fenol, aceton, benzen, butadien, tlenek etylenu i glikole

poliolefiny: polietylen, polipropylen, polichlorek winylu, nawozy i inne (woski, siarka, gips) oraz asfalty, bazy olejowe i nawozy.

elektro ciepłownie energie elektryczną itp 

dnotowano spadek wolumenów sprzedaży w Polsce o (-) 27% (r/r), przy wyższej sprzedaży w Czechach o 58% i na Litwie o 367%. Łącznie sprzedaż w drugim kwartale 2021 roku wyniosła 1 mt i była niższa o (-) 4% (r/r), w tym: niższa sprzedaż olefin o (-) 69% oraz PCW o (-) 22%, przy wyższej sprzedaży poliolefin o 23%, nawozów o 12% oraz PTA o 3%.

Ile wartościowo  sprzedają na nasz rynek a ile na eksport? 

13 minut temu, Roman176 napisał:

a wiec tak chciałem przywieść mocznik tirem ale ................

nasz mocznik.pl 4600

import 

Cena 5900 za tonę agrii

Mocznik w Agrii po 5900? Kiedy taką cenę dostałeś? 

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Mocznik w Agrii po 5900? Kiedy taką cenę dostałeś? 

w piątek na olx tak samo https://www.olx.pl/d/oferta/super-n-46-500-kg-mocznik-gruba-granula-CID757-IDPIvx8.html

15 minut temu, Ulman napisał:

napisz do nich 

15 minut temu, Ulman napisał:

napisz do nich 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v