Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Dlaczego muszą? zapłacą ci co nabrali kredytów na maszyny i srają w pory że komornik zabierze jak nie urośnie.

Ja absolutnie nie jestem przeciwko nawożeniu pola jeśli ktoś ma 1,2,3,4a klasę ziemi to da 200 poli 300 saletry i przy cenie 1000 zł za zboże i tak zarobi .

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Ukraina jeszcze długo nigdzie nie wejdzie, interesom niemiecko- rosyjskim  to nie po drodze.

A co Polsce jest po drodze ?

Opublikowano
racyl napisał:

Był tani węgiel od ruskich to trzeba było dalej kupować i myśleć o swoich rodakach a nie o ukraińcach

Do sierpnia można było... To były grosze. I takie Niderlandy, mimo że nie wydobywają, eksportowałyby węgiel do Polski...

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Ja absolutnie nie jestem przeciwko nawożeniu pola jeśli ktoś ma 1,2,3,4a klasę ziemi to da 200 poli 300 saletry i przy cenie 1000 zł za zboże i tak zarobi .

zboże to jeszcze jakoś ma cenę ale ziemniaki, warzywa, sady to ceny takie jak w poprzednim roku

Opublikowano
racyl napisał:

Nie wiem czy tak samo byłby ale spółki skarbu państwa nie powinny mieć zysków a zapewnić ludziom niższe ceny.

Za PIS mamy że klient słono płaci, zyski najwyższe w historii i premie gigantyczne dla prezesów i rad nadzorczych. coś tu jest nie tak

Błąd! Zysk być musi. Nadwyżka za to powinna zostać zainwestowana w interesie społeczności. Nadwyżka to tylko część zysku.

Opublikowano
2 minuty temu, Desperado napisał:

Polska nie ma na to żadnego wpływu, zacznijmy od tego.

Jak nie ma a kto pompuje bezgranicznie kasę na ukrainę 😄😂😄

kto rozdaje ukraińcom kasę w polsce którzy nawet złotówki nie wpłacili do budżetu

2 minuty temu, DTaras napisał:

Błąd! Zysk być musi. Nadwyżka za to powinna zostać zainwestowana w interesie społeczności. Nadwyżka to tylko część zysku.

owszem ale to jest państwowa spółka a nie prywatna.

w interesie społeczności to masz teraz mega ceny i coraz to wyższą inflację

14 minut temu, Desperado napisał:

Kaczyński namawiał a Tusk dał się tak pozbadnąć że ta unia to zrobiła się tylko przykrywką dla interesów Niemiec.

To jakieś trudne do przewidzenia było że kraje które są największe i najlepiej rozwinięte odniesą największe korzyści z przystapienia Polski do unii ? 😄😄😄

Tak dla przypomnienia TUSK z Kaczyńskim zachęcali do wejścia do unii właśnie po pieniądze z UE 😂.

Opublikowano
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Dokładnie jest tak jak piszesz i to świadczy o tym że oglądasz kurwizję .

A czemu mam nie oglądać? Wiem ze sekta  PIS nie ogląda nic poza TVPIS i Trwam ale to jest nienormalne. 

10 minut temu, Desperado napisał:

Ukraina jeszcze długo nigdzie nie wejdzie, interesom niemiecko- rosyjskim  to nie po drodze.

I bardzo dobrze ze nie wejdzie bo to dzicz. Ich trzeba eksploatowac a nie dotować 

7 minut temu, racyl napisał:

A co Polsce jest po drodze ?

Nic.  Oni by chcieli zeby wszyscy tanczyli jak Jaroslaw sobie zażyczy bo my lud udręczony i nam sie wszystko należy 

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

A czemu mam nie oglądać? Wiem ze sekta  PIS nie ogląda nic poza TVPIS i Trwam ale to jest nienormalne.

Ja słucham , oglądam , czytam wszystko oprócz GW . Powiedz mi co sobie pomyśli ktoś kto nie interesuje się polityką i włączy sobie TVN 24 lub Fakty TVN .

Opublikowano

Już łatwiej znajdziesz w tvn, wyborczej  reportaż krytykujący PO niż w tvp krytykujący PIS i rząd.

Co wam rozumy odebrało, że nie widzicie braku krytyki PIS i rządu na tvp info ?

Opublikowano
28 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ja słucham , oglądam , czytam wszystko oprócz GW . Powiedz mi co sobie pomyśli ktoś kto nie interesuje się polityką i włączy sobie TVN 24 lub Fakty TVN .

Co sobie pomysli? 

Opublikowano (edytowane)

dylewskiemu pod jego najnowszym filmem wstawiłem taki komentarz

od jakiegoś czasu nie oglądam tego nomen omen kanału a tytuł tych wypocin jest żywcem putinowi z pyska wyjęty tak że w trosce o własną higienę emocjonalną tych wypocin nie obejrzę też. czy przypadkiem terminy "ludzie niczyi" i "ludzie wolni" to nie synonimy"? A co już kto ze swoją wolnością robi to już jego sprawa czy może jednak akurat Ukraińcy powinni być ludźmi moskwy? kacapską propaganda śmierdzisz gościu z daleka, już w samym nagłówku

wstawiłem dwa razy
no to wyszukajcie se kto na yt dylewskiego pod tytułem -"Ukraina, ludzie niczyi"
i czy jest tam taki komentarz czy nie?
Przy okazji powiedzcie, gdyby kto obejrzał; czy słuszny był mój pierwszy odruch czy jest tam bodaj cień sensu i logiki?
bo ja nie mam nerwów do tego dyplomowanego pachołka

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zacząłem oglądać dylewskiego dziś rano ale coraz mam więcej wątplwosci co do jego oceny innych państw oglądając jego inne filmy choć nieraz powie coś interesujacego . Jutro oglądne sobie .

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

to mi .. nam tu co napomknij co tym razem "udowadnia tylko i wyłącznie na podstawie suchych statystyk"

ach, bo zapomnialem

z góry - dzięki

no i se jakiego dobrego blokera reklam włącz bo on tam wciska tego syfu że gdyby nie blokery to nie szło by tego oglądać
Sie qwa na koniec zawodowy jutuber zrobił tyle nazarabiał że takiego g..na na starość się musiał czepić. akurat politycznego
jawnie widać że komercyjnie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, Ulman napisał:

Co sobie pomysli? 

Że jest inflacja ale jest robota i mnie stać a jak przyjdzie PO roboty nie będzie a drożyzna zostanie .

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
8 godzin temu, Denwer napisał:

Tam większość jest tak zdemotywowana. Jeden powiedział prawdę. Dwukadencyjność jest potrzebna Polsce jak powietrze.

7 godzin temu, Denwer napisał:

Dla  potomków  ruskiej dziczy   pewnie  i  lepszy 

Fajd1YrXkAIJj54?format=jpg&name=small

Już tu @nieten bełkot wklejał. Więc mu napisałem, ze młodzi nie są debilami. Wiedzą, że za to co im pis dał pis im więcej zabierze.

4 godziny temu, nie napisał:

kontrakt na e. elektryczną w niemczech

1200% wzrostu w dwa lata

tak się skończyła polityka uzależnienia europy od "tanich" surowców z rosji i szalona ideologia zielonej rewolucji, za którą teraz wszyscy płacimy 

ps. to wina pisu :D 

My w PL dobrze to rozumiemy. Pis latami uzależniał nas od ruskiego węgla bo był tańszy niż z polskich kopalni.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v