Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nikestety jesteśmy w kleszczaqch pomiędzy moskalami a szwabami a od środka na zaproszenie żydów z Nowogrodzkiej będą NAS RYZALI UPADLIŃCE. Jak słychać i widać i czuć niemieckie metody Her Donalda Tuska w wojnie o koryto nie zmieniły się. To dalej jest plugawa, podła, ohydna zoologiczna nienawiść szwaba do Polaków. Ta nienawiść z każdego słowa tego renegata kipi. Jego argumenty to oskarżenia, pomówienia, powtarzane podłe plotki, to opluwanie. Ohydą tej walki jest fakt, że tych argumentów używa wróg Polski i Polaków, bo Her Donald Tusk, to renegat bez wstydu, bez godności, to wróg Polski i każdego Polaka. By nie być gołosłownym. Donald Tusk 6 czerwca 1992 roku w domu technika w Gdańsku przy ul. Rajskiej 12 podczas zajazdu Kaszubów, domaga się utworzenia wolnego państwa Kaszub- kosztem ziem polskich, z własnym rządem armią i pieniądzem. Jak nazwać takiego śmiecia? Patriotą? W dziejach Polski takiego łajdaka nie było! I dalej ten sam łajdak publikuje swoje wypociny cyt. „Polska ze swoją łzawą historią, dziejowym pechem i Bóg wie czym jeszcze, to kraj przegrany i najlepiej być jak najdalej od Polski”! Koniec cytatu. Nawet najwięksi renegaci z przeszłości Polski, nigdy nie domagali się utworzenia na ziemiach Polski innego państwa. I takiego śmiecia jak Donald Tusk, popiera jakiś procent renegatów, kanalii, wrogów Polski, takich samych jak Her Donald Tusk. Bez znaczenia co wypoci antypolska kreatura, nikt nie jest gorszy od śmiecia, który jest gotów na naszej polskiej ziemi stworzyć plugawe państwo jak niemiecki land. Zarzuty Her Tuska obojętnie wobec kogo sformułowane nie mają żadnego znaczenia, gdy mamy wiedzę kto je formułuje.

Opublikowano

Więcej  takich  inteligentów  Opozycji  i  PiS  50%  przekroczy  bez  problemu 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

@many13  ja rozumie wszystko nie po to nie oglądam tv ani mediów żebyś ty wklejał mi o Ukrainie trochę się z tym ogarnij ,

A o bardzo podobne podejście jak tych co mówią że "polityka ich nie interesuje". Ale mają pecha, bo polityka tak się nimi zainteresowała, że węgiel, prąd, zaraz woda i ścieki, nie mówiąc o żarciu zmuszą ich do nawiązania z nią kontaktu.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano

To  Mirro uważasz że gdyby teraz rządziło PO, PSL, SLD albo ktoś inny to byś węgiel kupował po 800 a amonowa po 900 ? A do tego pszenicę sprzedawał po 2000 tys😂😂 No paru etatowych durni tu jest, ale że ty też🤔🙈

• Like 1
Opublikowano

Wobec inwazji upadlińców polityką nie zajmują się li tylko ignoranci. Już czas coby POlityka ujrzała światło dzienne i puściła perskie oko z spod strzechy na tak ładne ulice zasponsorowane  za junijne srebrniki. Po to one były w ciężkim znoju budowane coby teraz manifestacją światłych Polaków były zaspokojone przeciwko zniewoleniu i ignorancji tych z Knesetu na Wiejskiej naszych podstawowych potrzeb. Jako naród musimy wiedzieć, a nie tylko mieć świadomość , że to w Polsce byli szkoleni mordercy z majdanu, to z Polski przyjechali mordercy na majdan, by obalić prezydenta Janukowycza. To w Polsce leczyli morderców z majdanu gdy odnieśli rany. To Polska dostarczała broń banderowskim kanaliom, by mordowali wschód Ukrainy. To wicemarszałek sejmu Małgorzata Gosiewska dwa razy wizytowała morderców z Azowa pod Donbasem. To Małgorzata Gosiewska uchlała się jak ladacznica i z powodu stanu upojenia alkoholowego nie wpuścili jej do samolotu. Marszałek sejmu brata się z ludobójcami Azowa. Na majdanie polityczne kanalie z Polski byli w komplecie. Obok Kliczko wył do nieba chwała Ukrainie Jarosław Kaczyński, piszczał Kukiz, wył Kwaśniewski, byli wszyscy tzw. politycy III RP, z lewa, prawa i na wprost. Polska jest ludobójcą wschodniej rosyjskojęzycznej Ukrainy, brała i bierze czynny udział w ludobójstwie wschodniej Ukrainy. Polska przyjęła jako uchodźców wojennych zachodnią banderowską Ukrainę, bękartów banderowskich morderców. Wojna toczy się z mordercami ukraińskojęzycznymi na wschodzie Ukrainy, Rosja uwalnia okupowaną cześć wschodniej Ukrainy od banderowskich morderców. Polska nie przyjęła ani jednego rosyjskojęzycznego Ukraińca ze wschodu Ukrainy, gdzie jest wojna. Polska przyjęła ponad 3,5 miliona ukraińskojęzycznych bękartów z zachodniej Ukrainy, na której nie ma wojny. Nie da się już ukryć! POLSKA JEST SPRAWCĄ WOJNY NA UKRAINIE I CZYNNIE UCZESTNICZY W MORDOWANIU WSCHODNIEJ ROSYJSKOJĘZYCZNEJ UKRAINY! Rosja podobnie jak wschodnia Ukraina, jak Czeczenia, jak Białoruś, mają pełne prawo do odwetu wobec morderców z Polski udających gołębie pokoju! POLSKA OD ROKU 1992 I- WOJNA IRACKA, DO CHWILI OBECNEJ JEST CZYNNYM LUDOBÓJCĄ BEZBRONNYCH NARODÓW NA POTRZEBY USA!

10847793_937694409575121_42748237898880519_n.jpg

Opublikowano

Ludzie ludzie jedni i drudzy robią was w h*ja .

jak PiS nie chciało zamykać kopalń to PO tak napierdalali że to wbrew Unii robią .

PiS i tak zamknęło kopalnie to teraz Po napierdala po co zamykali i taka to jest polityka 2 partii nic nie warta . Ale jak by co byle do koryta , jak to się powiadało jedni dali drudzy powiadali że nie ma i nie będzie pieniędzy . Teraz co co tak powiadali że nie ma i nie będzie to powiadają że nie zabiorą jednego dnia . A na drugi dzień już powiada że 500 + zabrać za 4 dni pracy w tygodniu i związki partnerskie .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Robert K. został aresztowany. Prokuratura zarzuca mu wielokrotne obcowanie płciowe z osobą małoletnią poniżej 15. roku życia. Mówiąc potocznie: zarzuca się mu pedofilię. Zdaniem śledczych 50-letni mężczyzna współżył seksualnie z 14-letnią wolontariuszką Wioski Żywej Archeologii.

Wioska, a wraz z nią Wiking, pojawiła się w ponad stutysięcznym warszawskim Targówku w 2018 r. Właściciel wioski nawiązał niezwykle zażyłą relację z lokalnymi politykami - wiceburmistrzami, radnymi, działaczami rządzącej na Targówku Platformy Obywatelskiej - opowiada Tomasz Wincenciak, mieszkaniec dzielnicy. Dziś wiadomo, że umów z publicznymi podmiotami zawarł ok. 80. Zarobił na tym do 2021 r. blisko pół miliona zł. Ta zażyłość z politykami stworzyła poczucie bezkarności. Umacniał je brak reakcji lokalnych władz i dyrektorów placówek na apele mieszkańców, którzy od dawna informowali o patologiach w działaniu Roberta K. Bezskutecznie. Lokalni politycy jednak najczęściej to wyśmiewali i sugerowali zawiść.  Wiking w zasadzie zmonopolizował świadczenie usług kulturalno-oświatowych na Targówku. Biedna dzielnica, niemająca pieniędzy na wymianę zniszczonych ławek czy nagłośnienia w szkole, płaciła Robertowi K. za dziesiątki różnych prac. Wioska Żywej Archeologii stanęła bowiem na terenie należącym do domu kultury - w parku. Za wynajem fundacja Wikinga - zgodnie z dokumentem, który otrzymaliśmy od urzędników – płaciła 1 tys. zł rocznie (choć z zawartej umowy wynika, że opłata powinna wynosić 1 tys. zł kwartalnie). Urzędnikom nie przeszkadzało, że spółka od 2018 r. nie składała do Krajowego Rejestru Sądowego wymaganych prawem sprawozdań z działalności. 

https://wiadomosci.wp.pl/w-swiecie-slowianskich-wikingow-z-targowka-6793242210257760a

Opublikowano
many13 napisał:

Romuś - naród bez znajomości historii skazany jest na zagładę. (...)

Chyba nie tak to leciało...

Denwer napisał:

Tylko, że Niemcy obecnie mają opór przed wikłaniem się w jakikolwiek syf i raczej prokurują sobie ku temu sojuszników...

Opublikowano
PawelWlkp napisał:

To  Mirro uważasz że gdyby teraz rządziło PO, PSL, SLD albo ktoś inny to byś węgiel kupował po 800 a amonowa po 900 ? A do tego pszenicę sprzedawał po 2000 tys😂😂 No paru etatowych durni tu jest, ale że ty też🤔🙈

Bardzo jestem ciekaw jak to @mirro odczytał... Mnie się wydaje, że się Paweł pozbył daszka z Bizona ale może... Paweł - najebałeś się?

galan99 napisał:

jak PiS nie chciało zamykać kopalń to PO tak napierdalali że to wbrew Unii robią .

PiS i tak zamknęło kopalnie to teraz Po napierdala po co zamykali i taka to jest polityka 2 partii nic nie warta . Ale jak by co byle do koryta , jak to się powiadało jedni dali drudzy powiadali że nie ma i nie będzie pieniędzy . Teraz co co tak powiadali że nie ma i nie będzie to powiadają że nie zabiorą jednego dnia . A na drugi dzień już powiada że 500 + zabrać za 4 dni pracy w tygodniu i związki partnerskie .

Kufa! Kopalnie były zamykane bo wydobycie było za drogie. Żaden z pojebów nie wymyślił zmiany w przepisach aby zamykanie nie odbywalo się przez zasypywanie. Może dla tego tego nie wymyślili bo przy zasypywaniu też trzeba górników a może po prostu nie potrafią nic wymyślić.

W każdym razie Czechom się opłacało gdy tylko wzięli się za kopanie węgla w zamian za wielkie zbiorowe brandzlowanie się.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Denwer napisał:

No  między  innymi  i  ty   siejesz  nienawiść    do  przeciwników Politycznych   od  lat   przypomnij sobie   Zetorki 12.  

FYbx44TXEAEp-M5?format=jpg&name=small

Widzisz tak to jest. Do Kaczyńśkiego trzeba się zapisać by posłuchać pierdół. Politycy opozycji spotykają się z ludźmi na ulicy bez zapisów. Żerko się ładnie zaorał.

1 godzinę temu, PawelWlkp napisał:

A gdyby babcia wąsy miała? Na pewno takiej inflacji by nie było. Takiego uzależnienia od ruskiego węgla a by nie było. Za to były by wiatraki czy fotowoltaika a może te biogazownie w każdej gminie za którymi lobbował psl. Niestety pis to ciemnota i uwstecznienie. Umieli tylko rozdać kasę a w zderzeniu z realnymi problemami i długo falową potrzebą modernizacji są bezradni.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

ja przypuszczam ze z węglem mogło być tylko gorzej 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

To w takim razie w czym ten PIS jest lepszy od innych?

hmm  mamy taniej niż inni 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

lepiej tego nie można ująć 

• Like 1
Opublikowano

Jestem państwowcem, więc jebie mnie jak się nazywa banda która aktualnie dorwała się do rządzenia.  Ale jako państwowiec stawiam na rozsądek rządzących i choćby cząstkowe wypełniania funkcji Państwa. A prąd, wungiel i żarcie to są priorytety.  Jeżeli rząd nie posiada zdolności analitycznych i odpierdala takie jajca, to to na co mam liczyć? że w końcu otrzeźwieją? A może trzeba przyjebać łopatą w łeb żeby piasek się z trybów wysypał i mechanizm ruszył? Na nic nie liczę. Ale to robią a także robili w czasie pandemii nie pozostawia złudzeń. 

Nie jestem naiwny ale tak mnie wyszkolono i tego nauczono. Nikt nad tym nie panuje bo nikt niczego nie analizuje a na bank skutków swoich decyzji. 

Za chwilę rozpierdolą program produkcji "Krabów", bo właśnie chcą kupować to samo od Korei. 

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, hubertuss napisał:

No i co przeczytali te kwity i co? Co by ktoś nie zrobił źle to i tak w pisie zrobią gorzej. E maile Dworczyka to jest dopiero ?sukces? pisu. Pis w durnocie przebija każdego i nie ma konkurencji.

czy to nie jest przykład folksdojcza?

na polaka nasra a na niemca słowa nie powie

Edytowane przez nie
Opublikowano
15 minut temu, mirro napisał:

A prąd, wungiel i żarcie to są priorytety.

tym czasem rządzi tusk unia zamknijcie turów tusk przyjeżdża i zamyka strateg jak ujjj 

2 minuty temu, nie napisał:

czy to nie jest przykład folksdojcza?

na polaka nasra a na niemca słowa nie powie

dokładnie tak 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v