Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Może na zeszyt to ty kupujesz.

czyżby czuły punkt? :D

rano twierdziłeś, że węgla nie ma, gdy ludzie udowodnili, że jest, to się okazuje, że pieniędzy nie masz

brak pieniędzy to nie wstyd, różne są koleje losu; spróbuj może chrustu nazbierać

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

spróbuj może chrustu nazbierać

i mniej jeść? żeby wyglądać jak ten wieprz co tak radzi?

Opublikowano

Skandal. Na połączonych komisjach spraw zagranicznych oraz samorządu terytorialnego została przyjęta uchwała w sprawie współpracy między samorządami Polski i Ukrainy. Odrzucono istotną poprawkę. Pozostając w zgodzie z prawdą historyczną nie możemy jednak zapomnieć o zbrodniach dokonanych przez OUN-UPA na Wołyniu i w Małopolsce [przekreślone, i poprawione na “Galicji”] Wschodniej, dlatego z przywilejów współpracy powinny zostać wyłączone ukraińskie jednostki samorządu terytorialnego, które uhonorowały zbrodniarzy odpowiedzialnych za ludobójstwo na Polakach w latach 1943-45. W gremium odpowiedzialnych za zbrodnie, a dyskredytujących współpracę samorządu należy wymienić w szczególności: Stepana Banderę, Romana Szuchewycza, Dmytro Doncowa oraz Dmytro Klaczkiwskiego. Poprzez uhonorowanie rozumiane jest: nadanie imienia stadionu lub innego obiektu użyteczności publicznej ww. zbrodzniarom, nazw ulic, honorowego obywatelstwa, postawienie im pomników, itp.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, nie napisał:

rano twierdziłeś, że węgla nie ma, gdy ludzie udowodnili, że jest, to się okazuje, że pieniędzy nie masz

brak pieniędzy to nie wstyd, różne są koleje losu; spróbuj może chrustu nazbierać

Będzie proforma to będą pieniądze.

Ludzie udowodnili? Kto, kiedy, gdzie? 

Niestety węgla nie załatwisz bo nie tacy kozacy tym się zajmują więc od rana byłeś skazany na samozaoranie. W sumie to mi sie nawet podoba 🤣

Jeszcze raz - cena - proforma- kasa - towar. Dokładnie tak jak sie kupuje w kazdym sklepie internetowym. W twoim PISowskim swiecie to jakos inaczej działa?

Podejmujesz temat?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

1 godzinę temu, many13 napisał:

Sory trochę się zagalopowałem oskarżając zwykłych ukraińców brakiem skruchy i pokory za Wołyńskie ludobójstwo. Trzeba nam pamiętać,.,,,,,,,,,,,,,,,,, że całkowitą winę ponoszą szwaby finansując i szkoląc banderowców a teraz aktualne syjonistyczne władze.

To zmieniłeś orientację ukraińską na szwabsko-żydowską?O.o

Edytowane przez witejus
Opublikowano
many13 napisał:

001. Wbijanie dużego i grubego gwoździa do czaszki głowy.002. Zdzieranie z głowy włosów ze skórą (skalpowanie).003. Zadawanie ciosu obuchem siekiery w czaszkę głowy.004(....)

Takie sprawy to co tydzień dzieją się na drogach naszego kraju. Nawet spadek ilości dziennych wypadków w pandemii dawał taką szansę szóstce wybrańców.

Ulman napisał:

21 minut temu, nie napisał:

Będzie proforma to będą pieniądze.

Ludzie udowodnili? Kto, kiedy, gdzie? 

Niestety węgla nie załatwisz bo nie tacy kozacy tym się zajmują więc od rana byłeś skazany na samozaoranie. W sumie to mi sie nawet podoba 🤣

Jeszcze raz - cena - proforma- kasa - towar. Dokładnie tak jak sie kupuje w kazdym sklepie internetowym. W twoim PISowskim swiecie to jakos inaczej działa?

Podejmujesz temat?

Gupi.yśli, ze pro-forma go zabezpieczy...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Sama proforma jako papier to nie,  ale można firmę sprawdzić jeśli wiesz jak.

Kto komu wbija gwoździe w czaszkę na naszych drogach? U ciebie się takie rzeczy dzieją? 

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

dużo by można dlaczego tak jest a nie inaczej choćby z tym węglem i będzie wiele wytłumaczeń dlaczego
Jest jednak prosty sposób na ocenę każdego wręcz biblijny - "po owocach ich poznacie"

PiS forsował w kampaniach wyborczych jako to Polska winna pozostać przy energetyce węglowej choćby z racji bogatszej zasobności w złoża i tenże PiS tak rządził przez dwie kadencje że im tego węgla zabrakło i to w środku lata
000FTSR41XK5XBPM-C122-F4.jpg

https://wydarzenia.interia.pl/autor/lukasz-szpyrka/news-seria-nieplanowanych-wylaczen-w-elektrowniach-widmo-blackout,nId,6170610

czyżby ten PiS był jednym ze zdolnych spełnić nowocześniejsze choć jeszcze nie biblijne kryterium - "pod takimi rządami to nawet na Saharze wystąpią niedobory piasku"?

zapewne nie tylko ja bo i w rządzie też przynajmniej niektórzy bywają podatni na słuszne argumenty stąd nie przywiązywał bym się zbytnio do ostatniego z całej serii pomysłów wsparcia ... tych 3 tys na węgiel bo wiele wskazuje że to nie ostatni pomysł na ... markowanie pomocy w problemach które się samemu stworzyło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Ciekawa sprawa. 

Polski kwestionariusz PESEL dla ukraińskiego uchodźcy zawiera bardzo interesujące pytania. Jeśli uchodźca chce uzyskać Polski krajowy numer identyfikacyjny, usługi medyczne, otworzyć konto bankowe itp., jest zobowiązany odpowiedzieć na nie

- Czy uważasz Stepana Bandera za terrorystę?

- Czy uznajesz odpowiedzialność nacjonalistów ukraińskich za rzeź wołyńską?

295354239_4817454555021334_3796561746542

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Strongman napisał:

Dzisiaj słucham radia i ktoś z platformy blokuje te 3tyś za ten węgiel bo ze bez faktur.

Ja pierniczę dość tego rozdawnictwa tylko tych leni utrzymywać a przez to inflacja rośnie.

Nic nie zablokuje jakiś tam z PO dawać 3 tyś . Naród się domaga .

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, many13 napisał:

Polski kwestionariusz PESEL dla ukraińskiego uchodźcy zawiera bardzo interesujące pytania. Jeśli uchodźca chce uzyskać Polski krajowy numer identyfikacyjny, usługi medyczne, otworzyć konto bankowe itp., jest zobowiązany odpowiedzieć na nie

I jak odpowiadają?jak myślisz?

Opublikowano
Ulman napisał:

Sama proforma jako papier to nie,  ale można firmę sprawdzić jeśli wiesz jak.

Kto komu wbija gwoździe w czaszkę na naszych drogach? U ciebie się takie rzeczy dzieją? 

Gwóźdź to nic innego jak kawał żelaznego ajzola - pełno tego w aucie przy wypadku...

galan99 napisał:

To piękne słowa dał się bo poszli jak potulne baranki po szprycę co nie działa .

A skąd wiesz, że nie działa?

Opublikowano
42 minuty temu, witejus napisał:

I jak odpowiadają?jak myślisz?

Nie znam żadnego żyda i tylko jedną ukrainkę z marketu. Czy wypada o to ją zapytać? - zobaczymy.

43 minuty temu, DTaras napisał:

Gwóźdź to nic innego jak kawał żelaznego ajzola - pełno tego w aucie przy wypadku...

A skąd wiesz, że nie działa?

Dziadek bidet który swego czasu sprezentował 1 mld dolców Jaceniukowi celem zwalniania rosyjskojęzycznych urzędników ma kłopoty frontowe z ruskimi to syjonistyczne straussy zaczynają go sprycować - jest w izolatce a w/g mnie szykuje się nowa ekipa. Co z Viktorią Nuland główną rezyser finansowania Prawego Sektora i neobanderowców na upadlinie? - 5 mld zielonych okazało się dnem bez końca. Nie spełniają się marzenia utworzenia jamerykańskiej bazy na Krymie w Sewastopolu a polityka docelowa nie znosi próżni. Trzeba ekipę wykończyć wirusem o ironio wyprodukowanym na upadlińskich stepach.

Opublikowano
galan99 napisał:

Przecie sami wybitni powiadają , co tak zachwalali a teraz powiadają , że nie działa ale warto przecie to śmiech .

Majster. Nawet jak kran zakręcisz nie masz gwarancji iż uszczelka grzybka nie srutnie i woda nie zacznie kapać. Ale KAPAĆ.

many13 napisał:

Dziadek bidet który swego czasu sprezentował 1 mld dolców Jaceniukowi celem zwalniania rosyjskojęzycznych urzędników ma kłopoty frontowe z ruskimi to syjonistyczne straussy zaczynają go sprycować - jest w izolatce a w/g mnie szykuje się nowa ekipa. Co z Viktorią Nuland główną rezyser finansowania Prawego Sektora i neobanderowców na upadlinie? - 5 mld zielonych okazało się dnem bez końca. Nie spełniają się marzenia utworzenia jamerykańskiej bazy na Krymie w Sewastopolu a polityka docelowa nie znosi próżni. Trzeba ekipę wykończyć wirusem o ironio wyprodukowanym na upadlińskich stepach.

Dla Netfliksa to klecisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, many13 napisał:

Ciekawa sprawa. 

295354239_4817454555021334_3796561746542

No debil...🤦

https://www.gov.pl/web/gov/uzyskaj-numer-pesel-oraz-profil-zaufany--usluga-dla-obywateli-ukrainy

IMG_20220722_084246.jpg

IMG_20220722_084214.jpg

Opublikowano (edytowane)

a jest upalne ? jak do tej pory to wiosna zimna a lata upalnego był tylko jeden napływ ze 2-3 tygodnie temu w centrum Polski .             Co myslicie o propozycji KE  zmniejszenia o 15 % spalania i gazu i dzieleniu się gazem z niemcami ?    Ja dla niemieckiego przemysłu gazu bym nie dał ale do ogrzewania domów to warto sie podzielić nawet kosztem wstrzymania produkcji np . grupy azoty .

Edytowane przez jarecki
  • Confused 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v