Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jacus napisał:

to pokaz jaki jest pisowski as i zamow dla mnie- eko-groszek,luzem ,5 ton zebys mial latwiej z obojetnie jakiej kopalni w polsce- albo stul pysk pisowski trollu

Tegodoten - ja tam pewności nie mam ale taki prawdziwy ekogroszek to jest zastrzeżony znakiem Ekoret i produkował go zakład Juliusz. Tam prowadzono wzbogazanie i był to bardzo dobry węgiel. Reszta to miksy groszków z przedrostkiem EKO dla zmylenia albo skrótu od "ekonomiczny" czyli tani. Przy czym im większa wartość opałowa tym więcej tam było ruska ale po flotacji...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

popatrz za po to nawet nawoz byl tak tani ze nie trzeba bylo doplat,

za po to nawet szuszy nie bylo

wegiel byl tak tani i dostepny ze nie trzeba bylo doplat i oslon...

dopiero wybitna wladza pis-u doprowadzila za takie debile jak nie czy mariusz musza czekac na social

I socjal na tyle się spodobał, że uczynili z niego podstawę bytu. A społeczeństwo wręcz oczekuje socjalu, który to ma osłodzić kretyńskie ruchy milościwie panujących. Tresura na tyle skuteczna że ludzie wybaczą największą podłość pod warunkiem że zaraz sypną trochę grosza.😂 

• Haha 1
Opublikowano

Tu masz najlepszy przykład rozumowania prymitywnego elektoratu 

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Co do głosowania na PIS miałem się wstrzymać ale dostanę dopłatę do nawozu , pomoc suszową , dodatek osłonowy i teraz dodatek węglowy czyli trzeba poprzeć PIS .

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Przy czym im większa wartość opałowa tym więcej tam było ruska ale po flotacji...

A widzisz, czy jednak wprowadzono embargo na eko- groszek i to zadaje kłam twierdzeniom Pani Minister Moskwy. Widać u Moskwy taka sama prawda jak w Moskwie.🤣

Opublikowano
nie napisał:

@jacus i @hubertuss nie będę zniżał się do waszego poziomu

cała filozofia "załatwiania" :D  węgla, wystarczy pójść do zwykłego marketu np. castoramy lub leroymerlina

i już wszyscy wiedzą kim jesteście :D 

Kkkufa GDZIE!!?? Denwer, tera Cię Twoi zajadą za tego lerła...

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wyszles

z głąba powstałeś i głąbem umrzesz :D 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Ja przynajmniej nie kłamie że mogę.

czy wy macie defekt myślowy? w zwykłym markecie można kupić a wy już 10 godzin przeżywacie spazmy, zaczynam się martwić o was :D 

Opublikowano
4 minuty temu, mirro napisał:

I socjal na tyle się spodobał, że uczynili z niego podstawę bytu. A społeczeństwo wręcz oczekuje socjalu, który to ma osłodzić kretyńskie ruchy milościwie panujących. Tresura na tyle skuteczna że ludzie wybaczą największą podłość pod warunkiem że zaraz sypną trochę grosza.😂 

Cesarstwo Rzymskie w pełnej krasie ?

• Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

Przy czym im większa wartość opałowa tym więcej tam było ruska ale po flotacji...

A widzisz, czy jednak wprowadzono embargo na eko- groszek i to zadaje kłam twierdzeniom Pani Minister Moskwy. Widać u Moskwy taka sama prawda jak w Moskwie.🤣

Ja pewności nie mam ale @Roman176 owi pewno się zaraz odklei i nam wszystko uświadomi...

Aa to negatyw o węglu cwaniakuje - to zmieniam Denwera na negatywa... mimo, że to bez sensu robota.

mirro napisał:

Przed chwilą, nie napisał:

czy wy macie defekt myślowy?

Tak, ja mam.😂

Ja nie. Za to jestem jebnięty...

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, nie napisał:

z głąba powstałeś i głąbem umrzesz :D 

czy wy macie defekt myślowy? w zwykłym markecie można kupić a wy już 10 godzin przeżywacie spazmy, zaczynam się martwić o was :D 

Myslisz że my takie gołodupce i frajerzy jak ty że węgiel na kilogramy kupujemy? 

Na szybki sprawdzone w Leroy Merlin - 90 woreczków węgla po 20 kg jest w systemie. Z pół Polski tym się ogrzeje. 

Trzeba elektrowniom dać znać bo oni też już niedobory mają.🤣

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Myslisz że my takie gołodupce i frajerzy jak ty że węgiel na kilogramy kupujemy?

takie paniska to pewnie kupują na metry :)

4 minuty temu, Ulman napisał:

90 woreczków węgla po 20 kg jest w systemie.

jednak znalazłeś -cud

Opublikowano

Panowie dajcie spokój bo Nie nam zacznie szczytować i majtasy poplami. Jasne, że w markecie można kupić ekogroszek czy pellet w cenie, że  przy zakupie trzeba mieć walizkę z gotówką, albo brać na hipotekę zastawiając cały majątek łącznie z małżonką sąsiada.

Opublikowano

Dla niego to wielki sukces PISu bo w ogole jest wegiel a za Tuska to jak wszyscy pamietamy nigdy nie bylo. Podobny debil nazwiskiem Sasin za braki cukru (ktore jak wiadomo sa wymyslem mediow) obarczyl Niemców 😅😂🤣

Opublikowano
10 minut temu, Ulman napisał:

bo w ogole jest wegiel

gdzie jest? przecież od rana piszesz (i twoi akolici), że nie ma;

schizofrenia? :D 

Opublikowano
4 godziny temu, Takeda napisał:

oj już nie musisz przerabiać starych dowcipów o Polkach wyjeżdżających do Niemiec.

BTW ile rubelków masz średnio od posta i co w nim musi być by płacili? To może bym sobie dorobił w tzw międzyczasie jak podrzucisz kontakt do odpowiedniego Iwana

Też tak chciałbym zarobić jak waść liżąc upadlińskiego rowa ale honor nir pozwala i pamięć o zartyzanych dziadach- niestety upadlińskie srebrniki mnie nie interesują.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

Budka z PO a walczy jak lew dla wszystkich gospodarstw w Polsce żeby było 3 tyś i nawet dla tych co mieszkają w blokach , wiec też lubi socjal

Wybory 2023 roku jak PO będzie walczyć by rolnik miał nawozy jak teraz z węglem trzeba poczekać będą się przebijać .

Edytowane przez galan99
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, nie napisał:

Kozaczyłeś że nie ma żadnego problemu to wskaż gdzie mogę kupić kilka składów. No przecież to takie proste to w czym masz problem?  Ano nie wskażesz bo jako zaprzaniec i członek sekty nigdy nie przyznasz że to głupki  których  przerasta zapewnienie wystarczajacych ilości węgla nawet dla elektrowni. Znaczy się pewnie węgiel jest tylko go niemcy nie pozwalają wydobywać a Tusk zakazuje dostarczać do elektrowni i składów opału.🤣

Opublikowano
40 minut temu, many13 napisał:

Też tak chciałbym zarobić jak waść liżąc upadlińskiego rowa ale honor nir pozwala i pamięć o zartyzanych dziadach- niestety upadlińskie srebrniki mnie nie interesują.

Czekaj, załączę twój tryb myślenia, jaki ty masz honor zdrajco narodu polskiego, kolaborancie i sprzedawczyku, ty potomku tych co służyli w armii niemieckiej lub rosyjskiej lub austro-węgierskiej, twoi przodkowie mordowali Polaków, ty nie masz honoru i nigdy nie będziesz mieć

Opublikowano
many13 napisał:

Kurcze... a mój dziadek tylko mosty minował a wujas po lasach biegał, pociagi wysadzał. No asz gupio, że nie pogineli...

Opublikowano

A jak ja uważam ukraińców za swołocz i że ich kraj jest sztucznym tworem i przestanie istnieć to też jestem zdrajcą i kolaborantem?   Trzeba myśleć tak jak mówią w tvpis żeby być patriotą ? 

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, Ulman napisał:

bo jako zaprzaniec i członek sekty nigdy nie przyznasz że to głupki  

Dnia 20.07.2022 o 00:20, nie napisał:

embargo na węgiel to był bardzo głupi pomysł 

teraz wchodzisz pod stół i odszczekujesz :D 

brak ci honoru zaprzańcu i członku sekty :D 

już raz oskarżałeś mnie o kłamstwo a później nie miałeś nawet odrobiny przyzwoitości żeby przeprosić

18 minut temu, Ulman napisał:

to wskaż gdzie mogę kupić kilka składów

piaskownica.pl

Opublikowano
53 minuty temu, nie napisał:

spokojnie sąsiadka wczoraj dostała 2 tony ekogroszku po 1280PLN z dowozem, kij że od marca polowała na niego w 3 osoby, jest sukces na miarę naszych potrzeb i możliwości, o taki brunatny bolszewizm walczyli od 89r Ci których kapitalizm przerósł. Jeszcze pomoc dla pegeerusów i to takich co tych PGR-ów nawet na oczy nie widzieli, za co ta pomoc jak tam panowała w znakomitej większości za***ista patologia. ńo ale ten rząd na patologii jedzie. Wy tam lepiej przeczytajcie jaki program miało PC, a potem PiS jesli chodzi o wieś czy socjal za nim zmienili podejście by móc zdobyć władzę.

Ja gLupi w maju kupiłem węgiel jeszcze po 2200PLN za tonę, więc jak dostanę 3k od rządu pustego pieniądza to zapiszę się na cukier, może wystarczy na parę kilo jak się pojawi byle szybko bo inflacja zeżre wszystko. A pociotki partyjne co to na covidzie zarobiły horrendalne pieniądze, wymienią euro z powrotem na złotówki z wielkim zyskiem i odkupią te wszystkie budowy zwykłych Kowalskich robione na wyrost i dokończą pod wynajem. i utworzy się klasa posiadająca tyle że partyjna, tak jak robili to naziści w Niemczech, czy bliżej nam jak utworzono oligarchów w Rosji czy na Ukrainie.

W końcu ta władza woli nawet wypychać całe drewno do Chin, że nawet nie ma z czego peletu robić i w całym Lidlu i Kaufie będzie tylko ocet bez musztardy tak załatwimy niemiaszków, i ostatni dinozaur będzie się cieszył, że w Dino jest towar bo polak potrafi, a potrafi bo gówno płaci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v