Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jahooo napisał:

Nie ma żadnych podśmiechujek z grzędy Sokalskiej ani działów Grabowieckich (nie mylić z dziadami)

Jako nazwa geograficzna, grzęda,  chyba z wielkiej litery winna być pisana

Edytowane przez witejus
Opublikowano

31 minut temu, Ulman napisał:

Jakbyś wykazywał minimalne procesy myślowe i szczątkową inteligencje to już od wielu lat byś znał moją lokalizację. Tyle że ty jesteś na poziomie onucy i podśmiechujek z grzedy Sokalskiej.

Skoro te twoje tereny takie bogate to jak taki dziad jak ty tam sie uchował? 

slabo cos ci dzisiaj idzie myslenie- nie raz smialem sie z grzedy,wiec wiem o jej istnieniu,znalezienie nazw gmin na jej  terenie to parenascie sekund by mi zajelo, 

chcialem zebys ty podal dane-bo mam watpliwosci czy oprocz pisania potrafisz tez czytac.

znajdz raport o stanie gminy, uchwale budzetow -i dawaj porownamy. 

ja mieszkam w bramie krakowskiej 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, jacus napisał:

o to i w Lublinie jest.

ale słabo by było tam mieszkac. :D

w bramie znaczy.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
54 minuty temu, Ulman napisał:

Skoro te twoje tereny takie bogate to jak taki dziad jak ty tam sie uchował? 

Kurde, co wy z tymi dziadami macie? Co rusz jeden drugiego od dziadów wyzywa . 

Opublikowano (edytowane)

zaczyna mu palma odbijac jak ogarkowi 😂, to chyba wynik sukcesow armii czerwonej .

chlopakowi mozg zaczyna sie gotowac- tyle pisania od rana do wieczora i tylko psychicznie chorzy go popieraja 🤣.

kurna-onuca ma racje ,my dziady,takiego bogactwa to nie widac- dachy z blachy trapezowej, drewniana sciany-toz to miliony tera kosztuje

https://bocznadroga.wordpress.com/2014/08/08/grzeda-sokalska/

Edytowane przez jacus
Opublikowano
11 minut temu, jacus napisał:

slabo cos ci dzisiaj idzie myslenie- nie raz smialem sie z grzedy,wiec wiem o jej istnieniu,znalezienie nazw gmin na jej  terenie to parenascie sekund by mi zajelo, 

chcialem zebys ty podal dane-bo mam watpliwosci czy oprocz pisania potrafisz tez czytac.

znajdz raport o stanie gminy, uchwale budzetow -i dawaj porownamy. 

Nigdy jakoś dogłębnie nie interesowałem finansami gminy bo nijak nie przekłada się to na mój biznes. Można klepać biedę w bogatej gminie albo być  dobrze ustawionym w środku bidy.  Zamożność gminy na papierze nie ma znaczenia bo od tego jej mieszkańcom nie przybywa.  

Z danych które cię interesują  coś powinno być na ulhowek.pl. Jesteś obsesyjnie zmotywowany więc na pewno znajdziesz co trzeba. 

A tu sobie popatrz jak wygląda praca na pierwszej klasie ziemi. Niecałe 250 km 7 skib z przedpłużkami i wałem a do tego górki i brak obciążnika z przodu.  Nie to co babranie się w jakiejś cienkiej glince małym traktorkiem i jeżdżenie 7 razy żeby pole uprawić😆 (696) Ulhówek Fendt Favorit 824 ver 2 . 230KM - YouTube

Opublikowano (edytowane)

masz racje ze sie nie interesuje finansami gminy- 

drogi -a po jak ty nigdzie nie jedziesz.

szkoly-nie masz dzieci wiec wszystko jedno.

wodociagi -wode z rzeki pijesz

scieki- kibel na polu czy na dworze- wiec oczysczalnia niepotrzebna.

biblioteka- a co to jest. 

a potem sie dziwic ze domy puste , ludzie uciekaja i zostaja tylko emeryci i nieudacznicy.....

nawet pare zlotych nie ma zeby zabezpieczyc strone gminy...

cienka glinka- u nas mady wislane i ciezkie ily. jest i piasek w sasiedniej wsi ale ma ta zalete ze ar po 10 tys chodzi.

ale strona gops-u zabezpieczona widac  co jest proirytetem..

doplaty do opasek odblaskowych- moge wam pare przyslac, u nas to na festynach za darmo firmy rozdaja 

Edytowane przez jacus
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jahooo napisał:

Nie ma żadnych podśmiechujek z grzędy Sokalskiej ani działów Grabowieckich (nie mylić z dziadami)

tak mi się skojarzyło co prawda nie z dziadami grabowieckimi ale z nazwą jednej podgrabowieckiej miejscowości - Czartoria
Jedno słowo a ile w nim poezji. Sama nazwa ma ekoturystyczny potencjał. Na potrzeby "eksportowe" można by przetłumaczyć np Devilley(st)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

znalezienie danych zajelo mi minute..

gdzie te kobiety sa ?? az dziwne ze w wiekszosci wsi wiecej mezczyzn niz kobiet-to tlumaczy twoja nocna aktywnosc na af, tak sobie kompensujesz brak kobiet 😂.

zmarlo 88 urodzilo sie  21- z czego ci pop-i zyja u was ??

urodzilo sie 14 dziewczynek -to kurna za kilkanascie lat gdzie one sie podziewaja ??

u nas w jednej szkole jest wiecej uczniow niz u was w calej gminie...........

https://ugulhowek.bip.lubelskie.pl/upload/pliki/raport_o_stanie_gminy_2021.pdf

Opublikowano

I dlatego u was będziecie dzielić działeczki na coraz mniejsze tak jak od wielu pokoleń a ja będę ziemie scalał. Do rozwoju potrzeba przestrzeni a nie tłoku. Ja jestem z obecnego obrotu sprawy za***iście zadowolony.  Żadnych mieszczuchów w pobliżu, dziadki się starzeją, młodzi wyjechali, ziemia dostępna  koszty niższe, można się spokojnie rozwijać. 

No ale wiem , wiem - to jest dużo gorszy teren bo mniej dzieci i na wschodzie i strona gminy nieładna a i Balic nie ma w pobliżu więc już zupełnie do niczego.😆

Opublikowano

Siema z rana. Akurat scalanie gruntów w obecnej sytuacji będzie się przeprowadzało nawet w tłoku - rolnik coraz bliżej zdefiniowania... no i szkutnika czy konwusarza.

Opublikowano

Jednak nie słyszałem, żeby ten najemnik syjonistów w randze prezydenta przeprosił nas Polaków za Wołyńskie ludobójstwo. Ludobójstwo Wołyńskie, które osiągnęło apogeum w 1943 roku, było czystkami etnicznymi Polaków barbarzyńsko dokonanymi przez ukraińskich nacjonalistów Setki tysięcy kobiet, mężczyzn i dzieci poćwiartowały żywcem i spalone za sam fakt bycia Polakami i katolikami. Nigdy nie rozpoznano. Polskie rodziny ukrywające się przed banderowcami po lasach.

291899875_611270300368761_82544232324412

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Nigdy jakoś dogłębnie nie interesowałem finansami gminy bo nijak nie przekłada się to na mój biznes. Można klepać biedę w bogatej gminie albo być  dobrze ustawionym w środku bidy.  Zamożność gminy na papierze nie ma znaczenia bo od tego jej mieszkańcom nie przybywa. 

zamoznosc gminy ma znaczenie i od tego przybywa jej mieszkańców , moze  nie zwieksza sie dzietnosc ale przyciaga zamoznych mieszkańców .

Opublikowano (edytowane)

bogata gmina ma wiecej do zaoferowania , od dobrej jakosc dróg , usługi dopasowane na wyzszym poziomie ogólnie ludzie wolą się otaczać sąsiadami na swoim poziomie zamoznosci  no i oczywiscie prestiż

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

zamoznosc gminy ma znaczenie i od tego przybywa jej mieszkańców , moze  nie zwieksza sie dzietnosc ale przyciaga zamoznych mieszkańców .

ludzie glosuja nogami i wyjezdzaja z miejsc gdzie nie ma niczego... u nas tez wiecej umiera niz sie rodzi-ale mieszka coraz wiecej ludzi, to wlasnie bliskosc miast,lotniska, autostrady, brak bezrobocia,roznorakie miejsca pracy przyciagaja ludzi z polski c..

dziwne ze onuca tego nie rozumie- to podobno wyksztalcony i swiatowy czlowiek 😂.

co ci z tych milionow-w twojej fantzji- jesli  zostaniesz niedlugo we wsi z samymi emerytami ??  jesli bedziesz mial kiedys jakies dzieci to na bank z zadupia uciekna...

jak karetka dojedzie do ciebie po dziurawych drogach. jak tir-y przyjada po zboze gdy drogi sie rozpadna-po co ktos bedzie je remontowal gdy nie bedzie komu ??

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, jacus napisał:

manius jak to dalej idzie -i odpusc nam nasze winy ,jako i my odpuszczamy naszym winowajcom ????

Maniek tak obficie się rozpisuje o rzezi Wołyńskiej a skrzętnie unika tematu "operacji Polska"(1937-38) gdzie NKWD  więziło blisko 150000 Polaków z czego blisko 120 tysięcy zamordowało. Jakoś też uwadze jego uszła akcja wynaradawiania po 1939 roku prowadzona na terenach zajętych przez ZSRR po 17 września, gdzie więzionych i deportowanych było ponad 500 tysięcy Polaków, z czego ponad 65000 zostało zamordowanych.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, jahooo napisał:

bo on jest ukryta opcja pro-rosyjskiej agentury

nie reklamuje wprost ruskich, tylko stara się podsycać konflikty polsko-ukraińskie

Tak na chłodno analizując to nie ma się co dziwić umysłowi któremu od pieluchy  wpajano, że należy do narodu który nie wywołał żadnej wojny. A te konflikty to specjalne operacje wojskowe nie mające w założeniu nic wspólnego z wojną którą wywoływali broniący się po wkroczeniu ruskich. 

Edytowane przez agromatik
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v