Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, PawelWlkp napisał:

A to też PiS wtedy rządził? I co my mogliśmy w Iraku albo w Afganistanie robić? Ktoś tam jakieś pieniądze wielkie zarabia, oprócz producentów bronii? Tu jednak zdecydowanie inna sytuacja geograficzna i polityczna. Ukraina chce do uni europejskiej , a większość dróg prowadzi przez Polskę. I nawet trzymanie jej w poczekalni przez długie lata będzie nam się opłacać. 

Zolenski spotyka się z każdym kto w jakikolwiek sposób wspiera Ukrainę ale na pytanie kto pomaga najbardziej zawsze wymienia 3 te same kraje.

W Afganistan wpompowano ok 200mld $, dostarczano wszystko począwszy od zwykłej wody ,polskie firmy zostały wykolegowane na samym początku przez Amerykanów, Irak władowano 1,2bln $, polskie firmy były obecne na tamtym rynku praktycznie od lat 70-tych szczególnie byliśmy dobrzy w infrastrukturze drogowej i mieliśmy obiecane kontrakty na setki mln $[ obiecali Irakijczycy, jak przyszło do konkretów to znowu wygrały firmy zachodnioeuropejskie +USA, na Ukrainie jest jeszcze jeden gracz Chiny i raczej to one będą miały więcej do powiedzenia niż Polska

Opublikowano
mirro napisał:

13 minut temu, jahooo napisał:

A komu służyło to "certyfikowanie" ? Obywatelom, czy producentom chemii, nawozów, maszyn i pośrednikom ? o obywatele jak żarli żywność wątpliwej jakości, tak żrą dalej, tylko sprawadzaną spoza UE, bo ta unijna jest dla nich już za droga

Mnie tam służyło. Wiedziałem co sprzedaję i mogłem to sprzedawać ze spokojem że nie wróci. No jakiś poziom trza trzymać. Żrę to co produkuję i nie boję się tego żreć.😂

nnno i robiłeś to w ojro a kompleksy mogła mieć conajwyżej konkurencja - co nie?

Mariusz2903 napisał:

tyko że nikt na tym forum chociaż raz nie podał złotego środka na problemy jakie są z inflacją .

Kuwa - a jak się nadawało że obrana droga to kednak: nie tędy, nie tędy! To było wyzywanie od malkontentów...

many13 napisał:

2 godziny temu, witejus napisał:

maniuś, polsko języczny rząd myśli że jak będzie właził do d ...  ukrom to oni będą przepraszać i sypać głowy popiołem za zbrodnie dziadków i pradziadków, tylko bądź choć minimalnie obiektywny i przypominaj także zbrodnie Rosjan bo ci nic lepsi nie byli od ukraińców  i nie są.

Ruski człowiek nigdy nie ryzał siekierami i widłami to nacja na troszeczkę wyższym poziomie od upadlińskiej.

24900088_1035501086591968_4623101873346732360_n.png

Uuuu mało wiesz dużo łykasz...

Opublikowano
49 minut temu, ws71 napisał:

W Afganistan wpompowano ok 200mld $, dostarczano wszystko począwszy od zwykłej wody ,polskie firmy zostały wykolegowane na samym początku przez Amerykanów, Irak władowano 1,2bln $, polskie firmy były obecne na tamtym rynku praktycznie od lat 70-tych szczególnie byliśmy dobrzy w infrastrukturze drogowej i mieliśmy obiecane kontrakty na setki mln $[ obiecali Irakijczycy, jak przyszło do konkretów to znowu wygrały firmy zachodnioeuropejskie +USA, na Ukrainie jest jeszcze jeden gracz Chiny i raczej to one będą miały więcej do powiedzenia niż Polska

A kto to wtedy rządził że tak się dal wydymać, nie czasem ci liderzy co na europejskich salonach brylowali i wszyscy ich po plecach kiwali? 

Od lat 70 to już trochę się zmieniło i teraz to w Polsce nie mogą się z drogami wyrobić muszą firmy z zagranicy często budować. 

Chinczyki to za bardzo ruska stronę widzenia obrali żeby tam cokolwiek mogli. Można sobie bajduzyc a co będzie to się za parę lat okaże. Ale Ukraińcy pokazali że łatwo wolności nie oddadzą to w interesach to co były przed wojna się u nich mocno zmieni.

Opublikowano
8 godzin temu, Denwer napisał:

Tak  tak  widać  ile  im oferują   :D  :D    ty i te  twoje   teorie  :D   :D.   To jaki  już  macie  przekaz   PUTINinflacja  czy  jednak  nie    :D  :D  :D .

Ukraińcy  doskonale  wiedzą  że  najwięcej  zawdzięczają  Polsce   USA  i  Wielkiej Brytanii   a   Niemcy  i  Francja  to  sojusznicy  Putina  nie  ukrainy 

Lepiej  być  na uboczu  jak  w  centrum  proputinowskiej  Polityki  ;)  Sługusy  takie  jak ty  tego  nie  rozumieją  wy zawsze  musicie  się  kogoś słuchać   inaczej  żyć  nie  potraficie  ;)

Poczekaj przyjdzie czas i zaoferują. Pisząc zaoferują nie miałem na myśli, że będą UA coś dawać bo od dawania jesteśmy my. Oni zaoferują UA po wojnie różne biznesy i produkty. Ale do zakupienia.

Sojusznicy Putina nie sojusznicy pojechali i zostali przyjęci i jak przyjdzie co do czego będą tam robić interesy przed nami. W sensie, ze będą pierwsi w kolejce jak się wojna skończy. Resztę twoich wywodów zostawiam bez komentarza bo to twoje frustracje po  prostu są.

Ty jesteś naiwny jak dziecko nie pamiętasz już jak nas z odbudowy Iraku wyślizgali. Jak amerykanie zmontowali aferę z firmą Jedynka i jak nas wyślizgali przy pomocy naszych służb. Bo tego takie osobniki sterowane propagandowo jak ty nie pamiętają i nie rozumieją.

7 godzin temu, PawelWlkp napisał:

A to też PiS wtedy rządził? I co my mogliśmy w Iraku albo w Afganistanie robić? Ktoś tam jakieś pieniądze wielkie zarabia, oprócz producentów bronii? Tu jednak zdecydowanie inna sytuacja geograficzna i polityczna. Ukraina chce do uni europejskiej , a większość dróg prowadzi przez Polskę. I nawet trzymanie jej w poczekalni przez długie lata będzie nam się opłacać. 

Zolenski spotyka się z każdym kto w jakikolwiek sposób wspiera Ukrainę ale na pytanie kto pomaga najbardziej zawsze wymienia 3 te same kraje.

A co za różnica kto rządził. Kolejny naiwny jak ten wyżej. Amerykanie zmontowali aferę z firmą Jedynka. Poinformowali nasze służby a resztę Polacy sami sobie załatwili. Podobny numer był z bronią sprzedawaną przez zakłady Łucznika na początku lat 90 tych. Amerykanie zmontowali jakąś aferę korupcyjną z naszymi i wyślizgali ich z interesu. Będziemy się tylko oblizywać patrząc jak interesu w UA po wojnie robią USA GB DE czy FR.

7 godzin temu, Denwer napisał:

Ukraina  to  nasz  sąsiad  a kraje które  wymieniłeś  są  daleko  więc  różnica  jest  ogromna 

I co z tego, że sąsiad? Pamiętasz kto im drobna kupił ze zbiórki zrobionej przez nich jakieś dwa tygodnie temu?? Litwa. Skąd Ukraińcy wiozą non stop używane samochody? Wiem bo mieszkam przy 19 ce. Z Litwy. TY naprawdę jesteś naiwny jak dzieciak jak ci twoi z pisu. Jak przyjdzie co do czego to będziemy jako PL stać z boku i się patrzyć. 

5 godzin temu, Denwer napisał:

Widać  żeś  gamoń    to  widzisz  same  straty   albo  jesteś  życiową  niedojdom  z pierdziszewa

Polskie firmy  transportowe   zarabiają 

Polskie  Porty   zarabiają

Polskie Stacje  benzynowe   zarabiają 

Polska  gastronomia  zarabia 

Polacy  którzy  wynajmują  mieszkania  zarabiają 

Właściciele  pensjonatów  itp   zarabiają 

Polskie  firmy   zarabiają  na  tanim  pracowniku  z ukrainy

Polscy  rolnicy  zarabiają  na  tanich  pracownikach  z ukrainy 

Tylko  gamonie  tracą ;) ale  cóż  taki  los  gamonia 

Na czym firmy transportowe zarabiają? Na przewozie charytatywnym. Używane samochody z Litwy Ukraińcy wożą swoim taborem.

Porty na czym zarabiają? Zboże jeszcze nie ruszyło z UA.

Stacje zarabiają to fakt Ogórek w tvp mówiła, że paliwo dlatego drogie by wszystkiego nie wykupili.

Gastronomia na Ukraińcach zarabia,. To chyba w tych ośrodkach gdzie kombinują co za 40 zł dniówki do gara wrzucić kokos za***isty. By jeszcze na prąd i wodę zostało.

Tani pracownik z UA? ty się w głowę uderzyłeś. CI co byli w PL wiedzą ile się płaci i nikt za tanioche palcem nie kiwnie. A ci co niecącą robić mają w d robotę w PL. Siedzą za darmo i palcem nie kiwną

Opublikowano

Bez roboty to mają u nas ciut lepiej niż w Mariupolu toteż robią. Sąsiadka przyjęła dziewczyny z dziećmi i jak Kijów stał się spokojniejszy to stary zadzwonił że to nie wakacje i ma wracać. Są też tacy, którym wystarczy dach nad glową i internet bo od kilku już lat pracują zdalnie w Angli. Dlaczego auta jadą z Litwy? Bo Litwa zajebiście dużo tego importuje i jest bliżej (czytaj taniej) oraz łatwiej się dogadać. Na dwójce jest faktycznie duży ruch Litewskich lor Białoruskich bardzo ubyło. Na A4 Ukraińców więcej. Zbyt generalizujesz kolego.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, PawelWlkp napisał:

A takie kraje bałtyckie , ktoś się orientuje co oni tam popełnili że mimo euro które podobno jest zbawieniem maja inflację prawie 20%? 

A tak z prostej matematyki. Zakładając, że coś w jednym kraju kosztuje 10 euro , a w drugim to samo kosztuje  20 euro. I teraz w ciągu roku w obu krajach zdrożeje to o 5 euro . Czy inflalcja w tych krajach jest taka sama?

Przykład przerysowany ale dobitnie pokazuje dlaczego najtańsze kraje w Europie mają najwyższą inflację.

a no ciekawe z tą iflacją w strefie euro .

2 godziny temu, ws71 napisał:

dopiero teraz tworzą się polskie firmy budowlane , zeby gdzieś wejsc to trzeba mieć kapitał i gwarancje rządowe jakby coś nie wypaliło , u mnie w mazowieckim prawie wszystkie drogi powiatowe robi skańska ona jest z czech ? a drogi z GDDKIA  tez przetargi wygrywają zachodnioeuropejskie firmy które mają kapitał 

Opublikowano
31 minut temu, DTaras napisał:

Bez roboty to mają u nas ciut lepiej niż w Mariupolu toteż robią. Sąsiadka przyjęła dziewczyny z dziećmi i jak Kijów stał się spokojniejszy to stary zadzwonił że to nie wakacje i ma wracać. Są też tacy, którym wystarczy dach nad glową i internet bo od kilku już lat pracują zdalnie w Angli. Dlaczego auta jadą z Litwy? Bo Litwa za***iście dużo tego importuje i jest bliżej (czytaj taniej) oraz łatwiej się dogadać. Na dwójce jest faktycznie duży ruch Litewskich lor Białoruskich bardzo ubyło. Na A4 Ukraińców więcej. Zbyt generalizujesz kolego.

Przykładów uchodźców z UA co wypieli się na pracę w PL znam aż nad to. Ale znam też takie przypadki gdzie koleżanka kolegi mamy przyjechała z UA do PL jak zaczęła się wojna. Mąż został. Spodobało się jej dzwoni do męża przyjedź do PL znajdziesz pracę jest fajnie. A on jej krótko. Na Polaka robił nie będzie.

Opublikowano
56 minut temu, hubertuss napisał:

Porty na czym zarabiają? Zboże jeszcze nie ruszyło z UA.

Jak nie ruszyło  jak cały  czas  idzie   ty naprawdę  jesteś  tak ograniczony  umysłowo  czy tylko  takiego  udajesz  ???

57 minut temu, hubertuss napisał:

Gastronomia na Ukraińcach zarabia,. To chyba w tych ośrodkach gdzie kombinują co za 40 zł dniówki do gara wrzucić kokos za***isty.

Ośrodki  dostają  70zł dziennie i jak mówią  ich właściciele   to  takich  żniwa  jak teraz  jeszcze  nie  mieli  :P 

58 minut temu, hubertuss napisał:

Tani pracownik z UA? ty się w głowę uderzyłeś. CI co byli w PL wiedzą ile się płaci i nikt za tanioche palcem nie kiwnie. A ci co niecącą robić mają w d robotę w PL. Siedzą za darmo i palcem nie kiwną

Widać  że  żyjesz  i otaczasz  się  samą  patologią   szczerze  ci  współczuje  takiego  środowiska  w jakim przyszło  ci  żyć   jak  chcesz  mogę  ci  pomóc  wyrwać  się  z tej  patologii  i  zaoferować  dobrze  płatną  pracę  +  mieszkanie  3 miesiące  gratis 

Opublikowano
27 minut temu, jarecki napisał:

a no ciekawe z tą iflacją w strefie euro .

dopiero teraz tworzą się polskie firmy budowlane , zeby gdzieś wejsc to trzeba mieć kapitał i gwarancje rządowe jakby coś nie wypaliło , u mnie w mazowieckim prawie wszystkie drogi powiatowe robi skańska ona jest z czech ? a drogi z GDDKIA  tez przetargi wygrywają zachodnioeuropejskie firmy które mają kapitał 

Nie po to Unia ładuje miliardy € żeby na tym obłowiły się polskie firmy, na każde wydane w Polsce €, bodajże 75 eurocentów wraca  z powrotem do na Zachód

Opublikowano
Dnia 16.06.2022 o 11:47, hubertuss napisał:

Moja recepta jest prosta. Mniej socjalizmu i pogonić nierobów do roboty. Mniej rozdawnictwa niech każdy pracuje na siebie.

Za ile na godzinę ? Bo może te nieroby też potrafią liczyć i jeżeli mają połowę wypłaty przeznaczyć na dojazd do pracy a resztę na opłaty to wolą żyć na socjalu, dorabiając na czarno na miejscu.

Dnia 16.06.2022 o 11:53, hubertuss napisał:

Już ci napisałem ograniczyć socjalizm i rozdawnictwo. Ograniczyć dodruk forsy. Kraj jest zadłużony jak nigdy dotąd to inna sprawa.

Co rząd da społeczeństwu w zamian ? Radź sobie sam obywatelu a my ściągniemy z ciebie podatek i dołożymy ci kolejny ? Po coś się na tych ludzi głosuje, tylko po co właśnie aby nam życie utrudniali ?

Dnia 16.06.2022 o 12:02, Agrest napisał:

Co do wungla i całego eko.

Natchnęło mnie podczas picia kawy.

Pomyślałem o opakowaniach po śor, foliach, bbagach. 

Do tej pory myślałem że recykling polega na robieniu granulat, może jakieś czyszczenie chemiczne, śmery bajery i cyk mamy nowy plastik.

Myliłem się , do nie dawna wszystko było ładowane do pieca w cementowni Ożarów. Teraz podnieśli stawki i proceder odbywa się w innej części Polski. 

Więc apeluję o opracowanie mini filtròw na każdy komin I kieszeń Kowalskiego. Można było dpf, scr to i tu się da. Zawsze można jakie 5000+ dać przed wyborami.

I każdy będzie palił swoje śmiecie. 

Zniknie problem wysypisk, wywozu, segregacji...

Ups, zapędziłem się. Ileż to biznesów by się popsuło....

Folię to najpierw musisz kupić a później zapłacić aby odpad łaskawie odebrali. Czyli rolnik jest dymany pod tym względem 2 razy bo i tak płaci za odbiór śmieci.

Dnia 16.06.2022 o 12:03, Denwer napisał:

To  są  efekty  Unijnej  POlityki   i  zamykania  kopalń.  Strach  pomyśleć  co by  było gdyby  w  Polsce  rządziły  nieudaczniki  z  PO  czy  H*jowni  którzy  chcieli  od razu  zamykać  kopalnie  i  krytykowali  że  PiS  wszystko  przeciąga  do  2050  roku.

Nie ładnie tak mówić o Hołowni. Na marginesie coś jego promocja spadła w mediach. Zapomniałeś o Biedroniu, który również do któregoś tam roku chciał odejść od węgla, tylko nie mówił co w zamian. I tu jest pole popisu dla dziennikarzy, którzy powinni pytać tych polityków teraz co w zamian.

10 godzin temu, many13 napisał:

Ponoć znowu banderowski zespół ENEJ wystąpi w Opolu. Przypominam iż zespół ten gloryfikuje nijakiego eneja pułkownika wojsk OUN stefka bandery.

279513656_3141898656126188_1361560801379300808_n.jpg

36950673_411534479358510_4418400532918435840_n.jpg

Ty tak serio teraz czy sobie jaja robisz ?

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

. Skąd Ukraińcy wiozą non stop używane samochody? Wiem bo mieszkam przy 19 ce. Z Litwy.

Na czym firmy transportowe zarabiają? Na przewozie charytatywnym. Używane samochody z Litwy Ukraińcy wożą swoim taborem.

To jeszcze mało wiesz 😛.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ponieważ jestem osobą obiektywną  (lub staram się być) w tym przypadku zgodzę się z moim adwersarzem :). Ci co przyjechali pierwsi do Polski po agresji Rosji to osoby które zwiały z Ukrainy ze swoim dobytkiem i stać ich aby nic nie robić. Ci co byli tutaj albo wracają bo zgadzają się im warunki finansowe albo szukają lepszej pracy z lepszą płacą i nie chcą wykonywać najgorszej roboty.

40 minut temu, hubertuss napisał:

Przykładów uchodźców z UA co wypieli się na pracę w PL znam aż nad to. Ale znam też takie przypadki gdzie koleżanka kolegi mamy przyjechała z UA do PL jak zaczęła się wojna. Mąż został. Spodobało się jej dzwoni do męża przyjedź do PL znajdziesz pracę jest fajnie. A on jej krótko. Na Polaka robił nie będzie.

Był w tej bajce smok 🤔 :ph34r: ?

I na zakończenie jakże długiego postu, pytanie kiedy u nas ?

https://www.onet.pl/informacje/swiat-oze/to-pierwsza-taka-inicjatywa-na-swiecie-podatek-od-emisji-metanu-przez-krowy-i-owce/dtc2cmm,30bc1058

a może to jest rozwiązanie dla drożejącego gazu i węgla 😛. Na marginesie gaz u mnie staniał o 15 zł za butlę a benzyna i ON nie chcą. Ktoś tym nieźle kręci.

Opublikowano

"Z założeń do budżetu na 2023 r., wynika, że rząd zakłada na przyszły rok sporą podwyżkę składek z działalności gospodarczej. Ponad milion osób prowadzących taką działalność zapłaci o 187,56 zł więcej niż dotychczas" – czytamy w "Rz".

Składki ZUS w 2023 r. Rekordowa podwyżka

Na ZUS trzeba będzie zatem przelewać aż 1398,84 zł, nie licząc składek zdrowotnych. Gazeta podkreśla, że takiej podwyżki jeszcze w historii nie było.

Tylko prowadzić działalność .

Wszystko podrożeje za dana daniną i zaczną zwalniać ludzi .

Opublikowano
36 minut temu, Denwer napisał:

Jak nie ruszyło  jak cały  czas  idzie   ty naprawdę  jesteś  tak ograniczony  umysłowo  czy tylko  takiego  udajesz  ???

Ośrodki  dostają  70zł dziennie i jak mówią  ich właściciele   to  takich  żniwa  jak teraz  jeszcze  nie  mieli  :P 

Widać  że  żyjesz  i otaczasz  się  samą  patologią   szczerze  ci  współczuje  takiego  środowiska  w jakim przyszło  ci  żyć   jak  chcesz  mogę  ci  pomóc  wyrwać  się  z tej  patologii  i  zaoferować  dobrze  płatną  pracę  +  mieszkanie  3 miesiące  gratis 

Tak idzie piechotą. Dopiero mają silosy budować a ci coś idzie. Pewnie coś tam wiozą ale na masową skalę dopiero mają plany zacząć.

Tak tak ośrodki robią kokos. Akurat mam w rodzinie właścicielkę to wiem jak jest. Zarobić zarobią ale szału nie ma. Gdyby branża turystyczna tak nie leżała to dawno by się na nich wypięła.

O tej patologii to pewnie piszesz z doświadczenia i tego kim się otaczasz. Ja z ludźmi z UA w zasadzie kontaktu nie mam. Nie wiem dlaczego ty nazywasz ich patologią ludzi którzy uciekli przed wojną. Ale za to wiem jak jest bo znam wielu co mają do czynienia. CI co pracują w PL i mają fach za pół ceny robić nie będą. I od lat nie robią. A ci co nie chcą pracować to i za polską stawkę robić nie będą. I możesz se tu wyzywać. Ale to prawdy nie zmieni. A pokazuje jedynie twoją frustracje tym, ze prawdę piszę i twoje bzdety trafnie punktuje.

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, dsbh napisał:

Za ile na godzinę ? Bo może te nieroby też potrafią liczyć i jeżeli mają połowę wypłaty przeznaczyć na dojazd do pracy a resztę na opłaty to wolą żyć na socjalu, dorabiając na czarno na miejscu.

Co rząd da społeczeństwu w zamian ? Radź sobie sam obywatelu a my ściągniemy z ciebie podatek i dołożymy ci kolejny ? Po coś się na tych ludzi głosuje, tylko po co właśnie aby nam życie utrudniali ?

Był w tej bajce smok 🤔 :ph34r: ?

a może to jest rozwiązanie dla drożejącego gazu i węgla 😛. Na marginesie gaz u mnie staniał o 15 zł za butlę a benzyna i ON nie chcą. Ktoś tym nieźle kręci.

Za ile na godzinę? Niektórym nawet 1000 zł będzie mało bo oni pracować nigdy nie będą.

Rząd ma jak najmniej dawać i jak najmniej brać. Jak więcej daje to jeszcze więcej bierze. Dziwnym trafem korzystają wtedy ci co nie pracują i im się nie chce a tracą ci co pracują

Możesz wierzyć możesz nie wierzyć. Wielu w UA tak samo lubi Polaków jak kilku tutaj na forum i wielu w PL lubi Ukraińców i pamięta im dawne czasy.

Nie ktoś tylko pis. Orlenem i Lotosem rządzą ludzie nominowani tam przez pis. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
21 minut temu, dsbh napisał:

I tu jest pole popisu dla dziennikarzy, którzy powinni pytać tych polityków teraz co w zamian.

A i tak niczego konkretnego ci politycy nie powiedzą, choćby ich w kółko i na okrągło pytał

Opublikowano
2 minuty temu, Andpol napisał:

Syn przyjechał ze Słupska i babci kupił nowy dekoder z tv naziemnej i w tym dekoderze zablokowane Polsat i TVN jaja jak berety propaganda nie zna granic.

nie zmyślaj bajek

Opublikowano
1 minutę temu, witejus napisał:

nie zmyślaj bajek

no nie bo konkurencja jest ale babka tak tylko TVP ogląda

3 minuty temu, galan99 napisał:

140 zł to ja co miesiąc  za cyfrę + płacę rachunek .

40 zł mam kablówkę i 4 tv chodzą.

Opublikowano

1 godzinę temu, ws71 napisał:

Nie po to Unia ładuje miliardy € żeby na tym obłowiły się polskie firmy, na każde wydane w Polsce €, bodajże 75 eurocentów wraca  z powrotem do na Zachód

a taka ciekawostka 10 lat temu firma z mińska maz . remontowała DK 50 , TO BYŁA SPORA jeszcze stworzona w komunizmie firma remontująca drogi , zakupili w owym czasie 10 sztuk 4-osiówek ciezarówek które stały rok niezuzywane a ciezarówki wynajmowała z prywatnej firmy , to była firma państwowa zatrudniała ponad 100 osób miała wszystkie maszyny  mogła nawet budować autostrady ale zarząd doprowadził firme na skraj bankructwa zeby ją potem zrestruktyryzować i chyba ją zprywatyzowano 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v