Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tuskowi    zwolennicy  pełni  nienawiści   tyle  mają  do  zaoferowania  Polsce  nienawiść  bo  przecież  ,, Polskość  to  nienormalność,,

FVZACsnWQAANAay?format=jpg&name=small

Opublikowano

Ruska armia nie będzie skuteczna. Najlepsze na otrzeźwienie będzie 5 lat kryzysu, bankructwo państwa z kasacją wszelkich socjali i stara dobra zasada że ten kto pracuje , ten będzie miał co jeść.

Co róż 😅😂🤣

7 minut temu, many13 napisał:

Z najnowszej aktualizacji raportu IfW wynika, że wszystkie zobowiązania dotyczące pomocy dla UPAdliny wynoszą obecnie 78 mld euro. Obejmuje to zobowiązania 37 krajów oraz Unii Europejskiej, ale nie obejmuje zobowiązań organizacji pozarządowych i prywatnych darczyńców. Unia Europejska i jej państwa członkowskie ostatnio nadrobiły zaległości - ich zobowiązania wynoszą obecnie 27 mld euro, co stanowi około 35 proc. wszystkich zobowiązań. USA na pomoc Ukrainie przekazały dotąd prawie 43 mld euro, czyli 55 proc. całej sumy.  W liczbach bezwzględnych największym po USA darczyńcą jest Wielka Brytania (4,8 mld euro), a na trzecim miejscu są Niemcy (3,3 mld euro). Niewiele ustępuje im Polska (2,8 mld), mimo że jest ona - jak zauważono - słabsza finansowo, oraz Kanada (2,2 mld).

Ciekawe ile z tej pomocy już rozkradli

Opublikowano
galan99 napisał:

Niemcy kusza Polaków płaca MINIMALNĄ 9 TYS ZŁ .

9 tys. zł pensji minimalnej. Już niebawem mnóstwo Polaków będzie kuszonych takimi zarobkami .

Praca w Niemczech w ostatnich latach traciła nieco na atrakcyjności, bo pensje nad Wisłą rosły bardzo szybko, a programy socjalne były coraz hojniejsze. Berlin jednak zdecydował się na ruch, który może zmienić wszystko. Już od października godzinowa pensja minimalna wyniesie 12 euro brutto. Takich stawek nie ma żaden duży kraj w Europie.

Oznacza to, że miesięcznie można będzie zarobić ponad 1,9 tys. euro brutto. W przeliczeniu to ok. 9 tys. zł

W POLSCE TEZ PŁACE MUSZĄ ROSNĄĆ BY BYŁ PRACOWNIK .

Będzie więcej pracy dla tych którzy chcą pracować w Polsce. A bali się ze Ukraińcy zabiorą miejsca pracy. Janusze będą płakać dopiero ze dokładają do interesu .

Opublikowano
42 minuty temu, hubertuss napisał:

Proponuję ci mniej TVN trochę polsatu trochę tv bredzą wszędzie trzeba wyłuskać to co prawdopodobne a nie żywić się jadem którejkolwiek stacji .Trzeba zrozumieć że mają swoje priorytety za którymi stoi kasa . Nigdzie nie ma czarno lub biało a trzeba umieć ocenić przekaz i zadać sobie pytanie czy to prawda 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, DTaras napisał:

to co nasi szkicowali na serwetkach i lepili z plasteliny...

A nasze to wyszło choć w wersję demonstratora?

Nie e. Tylko coś w rodzaju koncept kara z lufą z rury od fafira.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Ruska armia nie będzie skuteczna.

No tu jest jednak problem z tym, że w zasadzie skutecznego środka na tę zarazę jeszcze nikt nie wynalazł.😂 Znaczy kiedyś Suworow bodaj twierdził, że aby odciążyć koryto należy co jakiś czas puścić serię z pepeszy i to bez specjalnego przebierania w ofiarach, ale to chyba też w tym przypadku mało skuteczne.

4 minuty temu, DTaras napisał:

Nie e. Tylko coś w rodzaju koncept kara z lufą z rury od fafira.

Czyli koncepcja była jednak słuszna, bo faktycznie czołg powinien jakąś lufę posiadać.🤣 

Opublikowano

Najbardziej mnie śmieszą zagorzali  zwolennicy opozycji czy pis-u jak można mieć we łbie nasrano żeby prawie życie oddać za opcję polityczną -a takich znam i podpuszczam a te debile toczą pianę i się czerwienią .Wystarczy jednemu z drugim  rzucić hasło przeciw uwielbionej opcji i jest zabawa a ci to biorą na poważnie 

• Like 1
Opublikowano
30 minut temu, RU68 napisał:

Proponuję ci mniej TVN trochę polsatu trochę tv bredzą wszędzie trzeba wyłuskać to co prawdopodobne a nie żywić się jadem którejkolwiek stacji .Trzeba zrozumieć że mają swoje priorytety za którymi stoi kasa . Nigdzie nie ma czarno lub biało a trzeba umieć ocenić przekaz i zadać sobie pytanie czy to prawda 

Mówienie prawdy o rządzie pisu to żaden jad. No chyba, że ktoś woli tłumaczenia Ogórek z tvo, ze paliwo jest drogie by z innych krajów przyjezdni go nie wykupili czy występy pana Jakimowicza do nie dawna gwiazdy tvp oskarżonej miedzy innymi o gwałt.

5 minut temu, RU68 napisał:

Najbardziej mnie śmieszą zagorzali  zwolennicy opozycji czy pis-u jak można mieć we łbie nasrano żeby prawie życie oddać za opcję polityczną -a takich znam i podpuszczam a te debile toczą pianę i się czerwienią .Wystarczy jednemu z drugim  rzucić hasło przeciw uwielbionej opcji i jest zabawa a ci to biorą na poważnie 

Nie mierz wszystkich swoją miarą. Ja tam życia za nikogo nie mam zamiaru oddawać. A, ze się naśmiewam z rządu nieudaczników który wgoni ten kraj w długi to wolno mi chyba.

Opublikowano

Ale ty bierzesz to na poważnie mnie to wali śmieszy ale nie żeby cały czas pisać przeciw -są plusy i minusy tych i tamtych ale trzeba nie być skrajnie zboczonym w jedną lub drugą stronę 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, hubertuss napisał:

Ten pan mówi tylko o lekach. Że są szybciej aktualizowane listy. Nie mówi o kolejkach które się wydłużają. A co za tym idzie chory może ma więcej leków ale mniej szans na ich otrzymanie.

— Na początku naszej pracy, w latach 2009-10, czas oczekiwania na operację w szpitalu państwowym to mogły być trzy miesiące w porównaniu z jednym tygodniem u nas. Obecnie w Warszawie wszędzie ten czas jest podobny – około trzech-czterech tygodni, zarówno u nas, jak i w placówkach publicznych - powiedział  Tomasz Sarosiek.

F _ _ _ _ R :D :D :D 

Francuz mówi
-Mnie Putin lubi najbardziej! Dzwonię do niego co wieczór.
Włoch mówi
-Mnie lubi bardziej, co wieczór załatwiam mu lalę do bunga-bunga!
Niemiec na to
-Co wy tam wiecie, mnie Putin lubi najbardziej!
Ja jestem tą lalą do bunga-bunga 

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano

Heh dobrze podarować ale czemu w Kijowie rozmawiali Francuz,Niemiec i Rumun. A gdzie Polska?

Opublikowano (edytowane)

@nie Tak tak wszystko pięknie ładnie a ojciec kolegi po operacji w marcu miał mieć kontrolę w maju a będzie miał w listopadzie.

1 godzinę temu, Krzak napisał:

Heh dobrze podarować ale czemu w Kijowie rozmawiali Francuz,Niemiec i Rumun. A gdzie Polska?

Ludzi, którzy opluwają wszystkich nie zaprasza się na takie rozmowy. Morawiecki jeździł po Europie pluł na wszystkich, ze kupują ruski gaz węgiel i ropę. Nasz kraj też to robił. To go olali. Ukraińcy też prędzej czy później naszych oleją i skupią się na krajach zachodu. Bo oni będą mogli więcej dać. Gamonie zpisu długo pracowali by umieścić nasz kraj na manowcach polityki europejkiej.

A tym czasem sędzia Żurek wygrał. Oj pisiorki kasy z KPO długo nie będzie ujnia widzi co pis robi z sędziami i wmawianie, że to opozycja winna nie wiele tu da.

https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-sedzia-waldemar-zurek-wygral-w-strasburgu-jest-wyrok-etpcz,nId,6096918

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Krzak napisał:

Polska  była  w Kijowie  jak  Sojusznikom  Putina    nie  przyszło  to  nawet  na myśl.    Francuz  Niemiec i Rumun powinni  zabrać  tuka  człowieka  putina  w Polsce   razem  na wycieczkę.

FVYvP2yWQAAPzzF?format=jpg&name=small

FVZoe9zXoAI4H_m?format=jpg&name=small

FVYzs0uXoAIAmhC?format=jpg&name=small

FVYMuXWUYAYMYN_?format=jpg&name=small

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Denwer napisał:

Polska  była  w Kijowie  jak  Sojusznikom  Putina    nie  przyszło  to  nawet  na myśl.    Francuz  Niemiec i Rumun powinni  zabrać  tuka  człowieka  putina  w Polsce   razem  na wycieczkę.

NO i co z tego, że była. Kiedyś jako pierwsi lub jedni z pierwszych uznaliśmy niepodległość Litwy chcieliśmy im pomagać we wszystkim. A oni potem za to ograniczali prawa naszej mniejszości. To samo będzie z Ukrainą. Polska jako kraj stający w poprzek ujni nie będzie grała na UA żadnej kluczowej roli jak się wojna skończy. Bo pis wyprowadził nas na ubocze europejskiej polityki. Ukraińcy wybiorą współpracę z USA UK Niemcami czy Francją bo tamte kraje więcej zaoferują.

Tak więc Vateusz Morawiecki może se wypisywać co chce a i tak będziemy na uboczu tego wszystkiego. A opozycja słusznie pyta.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Niemcami czy Francją bo tamte kraje więcej zaoferują.

Tak  tak  widać  ile  im oferują   :D  :D    ty i te  twoje   teorie  :D   :D.   To jaki  już  macie  przekaz   PUTINinflacja  czy  jednak  nie    :D  :D  :D .

Ukraińcy  doskonale  wiedzą  że  najwięcej  zawdzięczają  Polsce   USA  i  Wielkiej Brytanii   a   Niemcy  i  Francja  to  sojusznicy  Putina  nie  ukrainy 

FVZU8ZVWUAMpLuN?format=jpg&name=small

FVZU8NeWUAErWW9?format=jpg&name=small

9 minut temu, hubertuss napisał:

Bo pis wyprowadził nas na ubocze europejskiej polityki.

Lepiej  być  na uboczu  jak  w  centrum  proputinowskiej  Polityki  ;)  Sługusy  takie  jak ty  tego  nie  rozumieją  wy zawsze  musicie  się  kogoś słuchać   inaczej  żyć  nie  potraficie  ;)

Opublikowano

15 czerwca 1943 r. we wsi Kisorycze pow. Sarny, Ukraińcy zamordowali jadących furmanką 3 Polaków: 45-letnią nauczycielkę Felicję Masojadę, jej 80-letnią służącą Elżbietę Jeż oraz furmana Kaspra Kozińskiego. Nauczycielkę, która pomagała Ukraińcom i ich leczyła, powiesili za nogi na drzewie, odcięli piersi, wydłubali oczy, wyciągnęli wnętrzności. Podobnie zginęła służąca i furman.

277365065_5214213198610463_6008650349260173734_n.jpg

Opublikowano
30 minut temu, Denwer napisał:

Tak  tak  widać  ile  im oferują   :D  :D    ty i te  twoje   teorie  :D   :D.   To jaki  już  macie  przekaz   PUTINinflacja  czy  jednak  nie    :D  :D  :D .

Ukraińcy  doskonale  wiedzą  że  najwięcej  zawdzięczają  Polsce   USA  i  Wielkiej Brytanii   a   Niemcy  i  Francja  to  sojusznicy  Putina  nie  ukrainy 

FVZU8ZVWUAMpLuN?format=jpg&name=small

FVZU8NeWUAErWW9?format=jpg&name=small

Lepiej  być  na uboczu  jak  w  centrum  proputinowskiej  Polityki  ;)  Sługusy  takie  jak ty  tego  nie  rozumieją  wy zawsze  musicie  się  kogoś słuchać   inaczej  żyć  nie  potraficie  ;)

Tak zarobiliśmy od ciula kasy uczestnicząc w koalicji pod przywództwem Amerykanów w Iraku,Afganistanie,Libii, podejrzewam że podobnie będzie na Ukrainie

Opublikowano

maniuś, polsko języczny rząd myśli że jak będzie właził do d ...  ukrom to oni będą przepraszać i sypać głowy popiołem za zbrodnie dziadków i pradziadków, tylko bądź choć minimalnie obiektywny i przypominaj także zbrodnie Rosjan bo ci nic lepsi nie byli od ukraińców  i nie są.

Opublikowano
12 minut temu, ws71 napisał:

Tak zarobiliśmy od ciula kasy uczestnicząc w koalicji pod przywództwem Amerykanów w Iraku,Afganistanie,Libii, podejrzewam że podobnie będzie na Ukrainie

A to też PiS wtedy rządził? I co my mogliśmy w Iraku albo w Afganistanie robić? Ktoś tam jakieś pieniądze wielkie zarabia, oprócz producentów bronii? Tu jednak zdecydowanie inna sytuacja geograficzna i polityczna. Ukraina chce do uni europejskiej , a większość dróg prowadzi przez Polskę. I nawet trzymanie jej w poczekalni przez długie lata będzie nam się opłacać. 

Zolenski spotyka się z każdym kto w jakikolwiek sposób wspiera Ukrainę ale na pytanie kto pomaga najbardziej zawsze wymienia 3 te same kraje.

Opublikowano
21 minut temu, ws71 napisał:

Ukraina  to  nasz  sąsiad  a kraje które  wymieniłeś  są  daleko  więc  różnica  jest  ogromna 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v