Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w porownaniu z nim taki ogarek jest calkiem normalny..

juz niedlugo otwarcie przekopu mierzei wislanej- statki z weglem i drzewem z rosji beda mogly swobodnie wplywac do portu w elblagu...

3 godziny temu, Denwer napisał:

Boty  to  nie  problem  jesienią ubiegłego roku  szło  kupić  na  spokojnie  później było  coraz   gorzej  a jak  dziennikarze  zaczęli  o tym paplać  to  zrobiła  się  tragedia.  Ale  ja  i tak  przynajmniej 1-2 razy w tygodniu   2-4t  kupuje   we wtorek  4t  udało  się  kupić 

kup i dla mnie- dzisiaj mialem znowu 3 koszyki i tyle sukcesu, nawet swiatlowod nie pomogl.

Opublikowano
Dnia 29.05.2022 o 17:00, hubertuss napisał:

No ale jak to mówił o Norwegach nie uzasadnienie zarobił. Dawał kredyty we frankach, ziemie od biskupa sprzedał z nadmiernym zyskiem. Powinien namawiać młodzież by do niego listy pisała jak do Norwegów.

napiszesz coś seksownego czy bd powielał bzdety ? 

Dnia 29.05.2022 o 18:44, jacus napisał:

tylko durnie albo psychopaci czytaj elektorat planktonu "korwinowskiego" nie rozumieja ze trzeba sie dzielic-nawet zwierzeta wyzej zorganizowane maja taki instynkt..

tylko jedno dziwi ,ze tacy osobnicy, gdyby mieli do wyboru wyjazd do krajow gdzie trzeba sie dzielic albo do tych co nie trzeba jakos drugiej opcji nie wybieraja ..czyzby wybor miedzy cywilizacja a jej brakiem jest prosty ??

jacuś mocne i dobre przede wszystkim z logiką 

7 godzin temu, jacus napisał:

ty jako homoseksualista moze tylko pozazdroscic innym-gdzies jeszcze mamy wydruki z usg,kazdego dziecka

od dawna nie jestem w temacie ale to chyba nie jest prawdziwe zdjecie dziecka w 7 tygodniu czy technika tak poszla do przodu ??? jest tu jakis mlody ojciec

za twoich czasów podobno doktor wkładał palce w pochwę i smakował wydzielinę ?

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

w porownaniu z nim taki ogarek jest calkiem normalny..

Na szczęście psychiczne i kalekie pociotki  nie decydują o tym kto jest normalny a kto nie... 😁😁😁😁😁😁

Opublikowano

pany teraz niech ktoś nie pisze ze geje to nie choroba  kobieta która marzyła o dzieciach i mężu 10 latach po tajnie wbijania sterydów zmieniła sie tak 

Wybuchła bomba dopingowa. Heidi Krieger stała się Andreasem | Tomasz  Wiśniowski, Magazyn TVN24

Dopingowa machina w NRD Taka sama sytuacja miała miejsce po II wojnie światowej w Niemieckiej Republice Demokratycznej, gdzie sterydową machinę przy udziale najwyższych władz rozwinięto na niespotykaną dotąd skalę. Państwa komunistyczne chciały tą drogą dorównać na niwie sportowej bogatemu Zachodowi. Szacuje się, że od lat 70. XX wieku narodowym programem dopingowym objęto kilkanaście tysięcy sportowców z Niemiec Wschodnich. Przyszły rekordy i medale, ale też poważne skutki zdrowotne. Zdarzały się przypadki, że po przymusowej kuracji z użyciem najdziwniejszych substancji sportowcy trafiali do zakładów psychiatrycznych, inni cierpieli na bezpłodność. Rak jąder czy piersi nie był rzadkością czy transpłciowość

Przerabia kobiety na facetów

Patricio Manuel. Pięściarz po zmianie płci wygrał zawodową walkę |  Eurosport w TVN24

Sztangistka, która była sztangistą

Sztangistka, która była sztangistą

Zmiana płci

Wyglądają jak bliźniaczki, ale są parą... To chłopak i dziewczyna!

Wyglądają jak bliźniaczki, ale są parą... To chłopak i dziewczyna!

yka, rośnie i dawka się zwiększa Po 14 tygodniach od wzięcia pierwszej partii wspomagaczy dziewczyna pcha kulę na odległość 16,82 m, prawie 3 m dalej niż zaledwie sezon wcześniej. Staje się masywniejsza i silniejsza, głos jej się obniża, tu i ówdzie pojawiają się włosy, na twarzy pryszcze, ale czerwona lampka się nie zapala. – Bo wszyscy wokół wyglądali tak samo – przyzna po latach Heidi, to znaczy Andreas. Wkrótce przychodzą pierwsze sukcesy: Heidi w 1982 r. przekracza granicę 18 m w pchnięciu kulą i 60 m w rzucie dyskiem, bo jednocześnie próbuje sił jako dyskobolka. Zostaje młodzieżową mistrzynią NRD, także mistrzynią Europy juniorek. Gdy dostaje od trenera Williego Kuehla tabletki, rosnąca jak na drożdżach Heidi dalej o nic nie pyta, tylko ufa mu bezgranicznie. Ma brać "witaminy" (oryginalnego opakowania nigdy nie widzi, pigułki dostaje w jakimiś zawiniątku), bo pomogą jej w regeneracji po wysiłku. Zdobywa dwa złote medale podczas młodzieżowych Mistrzostw Europy, śrubując rekordy życiowe do 19,03 m w kuli i 61,98 m w dysku. Władze sportowe uznają jednak, że z Heidi można wykrzesać jeszcze więcej. Dawka "niebieskiej fasolki" zostaje więc zwiększona. Gdy dziewczyna w wieku 20 lat sięga po największy sukces w karierze, mistrzostwo Europy seniorek (pcha kulę na odległość 21,10 m!), pochłania już 2600 mg sterydu. To prawie o 1000 mg więcej od tego, co dwa lata później na igrzyskach w Seulu ładował w siebie najszybszy człowiek globu Ben Johnson. Andreas medal, który zdobył jeszcze jako Heidi, odda po latach. – Pchałem nafaszerowany dopingiem – przyzna, brzydząc się czegoś, na co nie zasłużył. (https://tvn24.pl)

Opublikowano

wyrok uniewinniający Magdalenę Adamowicz wydała Julia Kuciel, która była na wiecu razem z Pawłem Adamowiczem, który mówił: "Sędziowie muszą czuć, że mają w nas obrońców"

#wolne 🤮 sądy

• Haha 1
Opublikowano
22 godziny temu, dysydent napisał:

a w paliwie nie ma jakiej opłaty drogowej?
tu przyznaję że ja nie wiem szczegółów ale dawniej był podatek drogowy od każdego pojazdu i go znieśli na rzecz owej opłaty w paliwie.
oczywiście możesz mieć rację że reanimują i ten podatek i owa opłata pozostanie bo tylko wojna lub rewolucja rozwala system i podatki a jeszcze historia nie zna przypadku aby jakaś władza dobrowolnie haracze odpuściła raz wprowadzone bez siłowego przymusu
To z resztą jest główną o ile nie jedyną przyczyną rotacji rządów i systemów - "harpunowość" ucisku fiskalnego każdego zbyt długo stabilnego systemu/kliki władzy.

21 godzin temu, jahooo napisał:

fwa644WUkyfhFKXXW7oEjmQACLYQA8Vu.jpg

Może wulgarnie ale prawda. Wszystkie ceny szybują w kosmos a na ulicy ani jednego związkowca.

12 godzin temu, Denwer napisał:

FUNboojXEAAkrm1?format=jpg&name=small

Co frustracie czujesz, ze koryto już ucieka? Co do burdy w kraju namawiasz? Tyle razy było mówione, że Kaczyński podzielił Polaków i to co ty robisz jest tego dowodem. Spróbuje to zgłosić jako szerzenie nienawiści i nawoływanie do przemocy. Może parę dni odpoczniesz bo za często tu się ośmieszasz ostatnio.

7 godzin temu, Roman176 napisał:

Roman ja piszę sęk w tym, że ty nie rozumiesz. Bank w którym prezesem był Morawiecki dawał kredyty we frankach choć Morawiecki kłamał, że nie dawał. Na działkach od biskupa też majątek zrobił choć kupił za pół darmo. Sam zarabiał w niejasnych okolicznościach z dużą przebitką a innym wytyka, że sprzedają po cenach rynkowych.

4 godziny temu, nie napisał:

wyrok uniewinniający Magdalenę Adamowicz wydała Julia Kuciel, która była na wiecu razem z Pawłem Adamowiczem, który mówił: "Sędziowie muszą czuć, że mają w nas obrońców"

#wolne 🤮 sądy

Niejaka Jadwiga Milewicz ta która w okresie lokdałnu wysłała synów na narty. Wpisała w oświadczeniu zarobek za zeszły rok w kwocie około 2 tys. Dziennikarze ja wyśmieli i jakoś nikt posądach jej nie ciąga. Dajcie już spokój. Wszyscy z po mieli siedzieć i ciąganie po sadach wdowy po polityku po to jest już farsa jaką pis zrobił z tej sprawy. Nikt nie siedzi.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Może wulgarnie ale prawda. Wszystkie ceny szybują w kosmos a na ulicy ani jednego związkowca.

Co frustracie czujesz, ze koryto już ucieka? Co do burdy w kraju namawiasz? 

Roman ja piszę sęk w tym, że ty nie rozumiesz. Bank w którym prezesem był Morawiecki dawał kredyty we frankach choć Morawiecki kłamał, że nie dawał. Na działkach od biskupa też majątek zrobił choć kupił za pół darmo. Sam zarabiał w niejasnych okolicznościach z dużą przebitką a innym wytyka, że sprzedają po cenach rynkowych.

Niejaka Jadwiga Milewicz ta która w okresie lokdałnu wysłała synów na narty. Wpisała w oświadczeniu zarobek za zeszły rok w kwocie około 2 tys. Dziennikarze ja wyśmieli i jakoś nikt posądach jej nie ciąga. Dajcie już spokój. Wszyscy z po mieli siedzieć i ciąganie po sadach wdowy po polityku po to jest już farsa jaką pis zrobił z tej sprawy. Nikt nie siedzi.

Ad 1.Mamy tak zryty instynkt zachowawczy czyli obronny, że będziemy chować się po ziemniankaCH ale garba nie wyprostujemy I NIE WYJDZIEMY Z KOSAMI NA ULICĘ. Polaczek tak ma - ROBI DRUGIEMU POD GÓRKĘ NA PRZEKÓR, Kunktatorstwo i oczekiwanie na mannę z nieba to nasza cecha narodowa.

Ad 2. Nie burda w kraju a wyjście na ulicę i walka o zwykłe prawo człowieka o godne życie.

Ad 3. Ale to już postanowione w Magdalence na sugestię nijakiego0 Kiszczaka - "my nie będziemy ruszali waszych a wy naszych" - wszystko jest pozamiatane a polaczek indoktrynowany przez  zażydzony kościół ciągle zerka w nieboskłon oczekując manny z nieba. Dostałeś michę ryżu więc naginaj na dwie zmiany.

Ad 4. Betonowa kasta sędziowska to jest zwykła klika  - zabetonowana. Jedynie czynnik zewnętrzny a najlepiej odśrodkowe działanie z widłami w prawicy może coś poprawić.

Opublikowano
56 minut temu, many13 napisał:

Ad 2. Nie burda w kraju a wyjście na ulicę i walka o zwykłe prawo człowieka o godne życie.

PiS i tak to zakwalifikuje jako pucz, albo inne wzywanie do niepokojów społecznych. Zaraz wystapią w TVP z płomiennymi mowami o reakcji i każą pałować opozycję. Teraz już tylko przyjdzie nam zbierać efekty "nie pałowania PiSu".😂

59 minut temu, many13 napisał:

Ad 4. Betonowa kasta sędziowska to jest zwykła klika  - zabetonowana. Jedynie czynnik zewnętrzny a najlepiej odśrodkowe działanie z widłami w prawicy może coś poprawić.

Widłami prawicę? 🤣

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, Roman176 napisał:

jacuś mocne i dobre przede wszystkim z logiką 

za twoich czasów podobno doktor wkładał palce w pochwę i smakował wydzielinę ?

dziwne masz zainteresowania- na koncu love-parade w berlinie 🤥🤥

na wschodzie polski sa miejsca gdzie do  najblizszego  ginekologa jest ponad 100 km 

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Na szczęście psychiczne i kalekie pociotki  nie decydują o tym kto jest normalny a kto nie... 😁😁😁😁😁😁

to biedne beda  twoje wnuki po jednym dziadku psychiczne po drugim kalekie pociotki-nie zazdroszcze, choc watpie zebys je kiedys mial..

6 godzin temu, nie napisał:

#wolne 🤮 sądy

co ty roobisz w nocy-rece na kolderke,paciorek i do spania..

a to nie mieli losowac sedziow do spraw ??

czy i ta reforma zera nie wypalila ???

Opublikowano

Grupy syjonistycznych interesów wszystko robią, żeby Europa kupowała ropę z amerykańskich tankowców trzy razy droższą.  PISowcom to pasuje - przecież założeniem ich polityki jest takie zubożenie i zadłużenie nas Polaków w Banku Światowym Rotchszildów coby nie było wątpliwości  przy drenażu naszych surowców naturalnych za długi. Żyłeś polaczku  ponad pisowski stan niewolnika to siedż cicho. Nikt się nie wychyla i nie wychyli bo strach o przetrwnie nawet w ziemiance paralizuje nie tylko rozsądek ale i stan fizyczny. Jedynie jeden trochę bystrzejszy ogląda się na drugiego a trzeci krzyczy na całą dzielnicę  "wy putinowskie onuce". Prawda jest taka, że w tej naszej polskiej niedoli od dekad nic się nie zmienia. Politycy z V kolumn serwują nam obcję przetrwania rosyjsko-niemiecką bądż amerykańsko-żydowską. Pisdziory akurat są za tą drugą. Kumpelstwo z UPAdliną to ich mrzonki o potędze od Bałtyckiego po Czarne Morze. Wszystko niestety dzieje kosztem niewoli ekonomicznej nas Polaków. 

Wołodmir Żuleniski, prezydent Ukrainy: szósty etap sankcji gospodarczych UE na Rosję został wprowadzony, aby zmniejszyć zależność Europy od rosyjskiej ropy, która spowodowałaby dziesiątki miliardów euro szkód w kraju, a Moskwa tak robi Nie mam Wannet do wykorzystania funduszy terrorystycznych. Minister spraw zagranicznych Rosji Siergiej Ławrow w wywiadzie dla włoskiej telewizji stwierdził, że Adolf Hitler, podobnie jak prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski, miał „żydowską krew”. – Najgorszymi antysemitami są sami Żydzi – mówił szef rosyjskiej dyplomacji.

Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

a to nie mieli losowac sedziow do spraw ??

czy i ta reforma zera nie wypalila ???

No mieli losować. Tylko albo system losujący się psuł albo do losowania podstawiali tylko tych swoich. Reforma miała polegać na wymienieniu sędziów mających praktykę od lat na tych swoich by nie wsadzali pisiorów. Ale jak zwykle w przypadku zera się nie udało. Jeśli prześledzicie wszystkie pomysły polityczne zera to żaden nie wypalił.

Opublikowano

Ruska nikt nie za***ie .

Po stu dniach wojny Rosji w Ukrainie naukowiec przyznaje, że zaskoczyła go skala inwazji, która rozpoczęła się 24 lutego. Żadnego zdziwienia nie wywołało to, w jaki sposób rosyjska propaganda uzasadniła atak swoich wojsk 

— Kiedyś jeden Rosjanin, w trakcie wesela, powiedział mi, że ''ruski człowiek'' może całe życie jeść "kartoszkę", byle tylko świat szanował Rosję. Wizja wielkiej Rosji, która jest niewystarczająco szanowana na Zachodzie i otoczona przez wrogów, odzwierciedla rosyjskie postrzeganie świata — mówi Onetowi dr hab. Przemysław Adamczewski z Instytutu Studiów Politycznych Polskiej Akademii Nauk

— Rosja nie ma światu zbyt wiele zaoferowania, przez wielu Europejczyków jest traktowana niczym wielka stacja paliw z głowicami atomowymi. 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, jacus napisał:

🤥🤥watpie zebys je kiedys mial..

No nie potrzebnie bo już pewne 😁ot tyle warte twoje marzenia pociotku....druga sprawa co ty wiesz o wnukach... jak to nie z twego rodu się rodzą u ciebie 🤕

Opublikowano (edytowane)

K****a coraz ciekawiej się robi - czas wypełzać z ziemlanki?

Nie tylko Duda umiłował UPA, Kaczyński ma jeszcze bardziej wymowny klon zbrodniarzy z Wołynia...... Rysuje się prawdziwy obraz Zdrady Narodowej Ukraińskich żydów w Magdalence. Serhij Kaczynski ps. Ostap (ur. około 1912, zm. 11 marca 1944 w Orzewie) – ukraiński wojskowy, organizator pierwszej sotni UPA, ze strony babki Kaczyńskich. Był synem księdza na Polesiu. Oficer polskiej armii. W OUN od 1931, wojskowy referent OUN-B okręgu Riwne na Wołyniu w latach 1941-1943. Zorganizował w październiku 1942 pierwszą sotnię UPA. Jego prowizoryczny grób znajduje się w Orżewie, gdzie kilkakrotnie odbywały się uroczystości upamiętniające śmierć UPA.

285850003_1373743913137557_8437671637299

Edytowane przez many13
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

Widłami prawicę? 🤣

jak by tak powertował Historię to najczęściej i najefektywniej stosowana metoda bo jak prawica nazbyt urośnie to całej reszcie taka nędza że na nic bardziej wyrafinowanego nie stać

dawno temu gdy jeszcze ekonodebile deflację za największe zło wszech czasów uważali ja wskazywałem na niepowtarzalną szansę wykreowania złotówki na jedną z kilku fundamentalnych walut świata no i że taka szansa wtedy istniała powoli się potwierdza
https://spidersweb.pl/bizblog/erozja-dolara-banki-centralne-wola-inne-waluty/

oczywiście wtedy PiS już zaczynał panoszyć się u władzy i uzyskanie przez złotówkę pozycji porównywalnej lub - zważywszy wielkość kraju - silniejszą od np. franka szwajcarskiego uznałem za political fiction
Jak widać intuicji mojej nie zawiodły ani trendy obecne ani PiS który - przewidywałem - okazję spieprzy i spieprzyli

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

No nie potrzebnie bo już pewne 😁ot tyle warte twoje marzenia pociotku....druga sprawa co ty wiesz o wnukach... jak to nie z twego rodu się rodzą u ciebie 🤕

w koncu synowa poszla w slady matki ???  

co to jest ten pociotek ?? u nas to daleki krewny taka siodma woda po kisielu.

wnukow jeszcze nie mam ale dopiero niedawno jedno pozenilem, reszta ma czas a ty ile jeszcze masz dzieci ??

wypelnialem teraz wniosek takiej starszej babce-obudzila sie ..ona to takie skrzyzowanie ogarka- miala brata ksiedza i hektarow chyba najwiecej w gminie i many-e ,cos ma z glowa wszyscy ja przesladuja . chca okrasc, zabic,spalic ..

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

wnukow jeszcze nie mam ale dopiero niedawno jedno pozenilem, reszta ma czas a ty ile jeszcze masz dzieci ??

wypelnialem teraz wniosek takiej starszej babce-obudzila sie ..ona to takie skrzyzowanie ogarka- miala brata ksiedza i hektarow chyba najwiecej w gminie i many-e ,cos ma z glowa wszyscy ja przesladuja . chca okrasc, zabic,spalic ..

Pociotek to taka c*pa co syna nie potrafi zrobić 😁😁😁😁

Opublikowano
many13 napisał:

K****a coraz ciekawiej się robi - czas wypełzać z ziemlanki?

Nie tylko Duda umiłował UPA, Kaczyński ma jeszcze bardziej wymowny klon zbrodniarzy z Wołynia...... Rysuje się prawdziwy obraz Zdrady Narodowej Ukraińskich żydów w Magdalence. Serhij Kaczynski ps. Ostap (ur. około 1912, zm. 11 marca 1944 w Orzewie) – ukraiński wojskowy, organizator pierwszej sotni UPA, ze strony babki Kaczyńskich. Był synem księdza na Polesiu. Oficer polskiej armii. W OUN od 1931, wojskowy referent OUN-B okręgu Riwne na Wołyniu w latach 1941-1943. Zorganizował w październiku 1942 pierwszą sotnię UPA. Jego prowizoryczny grób znajduje się w Orżewie, gdzie kilkakrotnie odbywały się uroczystości upamiętniające śmierć UPA.

Many - co się indoktrynacji nie kłaniał...

Bogdan_ja napisał:

2 godziny temu, jacus napisał:

Pociotek to taka c*pa co syna nie potrafi zrobić 😁😁😁😁

Aleś sobie to wykoncypował... Pociotek - po ciotce w domyśle potomek ciotki czyli tak jak żona - to nie rodzina ...

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
19 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Po ile na dzień dzisiejszy węgiel ?

od  1010  do  1175zł/t  +  dostawa  170zł/t w lutym  kupiłem  ekomiał  w BB  po  z tego  co  pamiętam  540zł  coś  takiego  i wtedy  koszt  dostawy  był  130zł 

16 godzin temu, DTaras napisał:

Musisz dobie kupić zdjęcie Jarosławem i złożyć wniosek o wydanie czerwonej książeczki PiS

Wystarczy  dobry  internet  +  dobry  sprzęt   telefon  lub  komputer  i  cierpliwość.

7 godzin temu, hubertuss napisał:

Co frustracie czujesz, ze koryto już ucieka? Co do burdy w kraju namawiasz? Tyle razy było mówione, że Kaczyński podzielił Polaków i to co ty robisz jest tego dowodem. Spróbuje to zgłosić jako szerzenie nienawiści i nawoływanie do przemocy. Może parę dni odpoczniesz bo za często tu się ośmieszasz ostatnio.

frustracje  to  ty  czujesz  od  7  lat  :D  :D   Ten mem  w żaden sposób  nie namwia  do żadnych  burd  ani  nie  nawołuje  do  przemocy.   To  tuk  podzielił  polaków  w 2005  roku  po  przegranych  wyborach  i  robił  to  potem sukcesywnie.  Wypuszczał  hadaczy  palikotów  do  siania  nienawiści    czego skutkiem  był  mord  Polityczny   dokonany  przez  byłego  działacza  PO.

Do  burd  w kraju namawia  opozycja  od  7  lat     czemu  cięgle  się  ośmieszasz  lubisz  rolę  klauna  ??

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v