Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

czy dalej będziesz brnął w kłamstwa i zaprzaństwo?

jeśli zarzucasz komuś kłamstwo, to wypadałoby je udowodnić

Opublikowano
3 minuty temu, nie napisał:

jeśli zarzucasz komuś kłamstwo, to wypadałoby je udowodnić

Oczywiście  - każdy normalny człowiek czytając tekst który zamieściłeś widzi że nie ma tam  nic z tego o czym piszesz poniżej

2 godziny temu, nie napisał:

(ta pani raczej skrytykowała rząd norweski, że zarabia dużo pieniędzy w wyniku konfliktów zbrojnych i że powinien więcej przeznaczać na pomoc np. uchodźcom)

Po prostu kłamiesz jak na PISowskiego zaprzańca przystało.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

widzi że nie ma tam  nic z tego o czym piszesz poniżej

nigdzie nie napisałem, że jest :) to są tylko twoje urojenia

Opublikowano

To nie twoje słowa?  "(ta pani raczej skrytykowała rząd norweski, że zarabia dużo pieniędzy w wyniku konfliktów zbrojnych i że powinien więcej przeznaczać na pomoc np. uchodźcom)"

Opublikowano (edytowane)

na podstawie wywiadu jakiego udzieliła portalowi vg :) 

jeszcze do kom @mirro liderka norweskich zielonych

"Nie możemy wzbogacić się na rosyjskiej inwazji na Ukrainę. Kiedy świat odkrywa, ile Norwegia zarabia na wojnie, możemy być postrzegani jako spekulanci wojenni. Nie możemy czerpać korzyści z katastrofy humanitarnej"

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano

Polscy dominatorzy rządzą w Europie! ZAKSA wygrywa Ligę Mistrzów
Mistrzowie Polski założyli na swoje głowy kolejną koronę. Tydzień po wygraniu PlusLigi, siatkarze z Kędzierzyna-Koźla po raz kolejny napisali historię europejskiej siatkówki. W wielkim finale Ligi Mistrzów w Lublanie pokazali klasę, moc i udowodnili swoją dominację w Europie, pokonując Itas Trentino 3:0. W ostatnim secie wykorzystali dopiero siódmą piłkę meczową! Tym samym dołączyli do elitarnego grona drużyn, które broniły tytułu w najważniejszym z europejskich pucharów.

💪👏🏆🏅🍾

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

znaczy; kacapy filmu "Lucy" już nie mogą legalnie obejrzeć i innych z Freeman-em?
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,28482164,rosja-naklada-kolejne-sankcje-na-liscie-m-in-joe-biden-morgan.html

tych nieboszczyków... tak jak by ta lista była pisana przed datą najwcześniej zmarłego z tej listy i - jak to u kacapów - niczego nie poprawiają po sobie

nie żebym od razu sugerował że to wszystko dawno już ukartowane a tylko partactwo wrodzone ruskich demaskuje że lista już dawno....

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

No żeby telewizja w dobie internetu miała aż taki wpływ jak za Urbana ?

I jeszcze udają głupiego że nie wiedzą o co chodzi 😂

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

"Nie możemy wzbogacić się na rosyjskiej inwazji na Ukrainę. Kiedy świat odkrywa, ile Norwegia zarabia na wojnie, możemy być postrzegani jako spekulanci wojenni. Nie możemy czerpać korzyści z katastrofy humanitarnej"

Koło fiuta mi lata na czym zarabia Norwegia i czy świat to odkryje. Nawet jak odkryje to i tak mogą Norwegom naskoczyć. Jest Baltic Pipe i teraz coś tą rurą trzeba ciągnąć. Kwestia ile będziemy płacić za gaz jest do ustalenia w zaciszu gabinetów a nie przez "nacisk społeczny". Kto ma naciskać ? Bo wątpię aby Norwegowie chcieli naciskać na swój rząd. Gaz jest paliwem pożądanym i chętny się na to znajdzie. 

Jeżeli zaś nasi twierdzą że wszystko (ceny paliw , ceny zboża) to wina wojny, to niech ograniczą ceny pszenicy bo polski rolnik nie powinien "żerować , nawet nieświadomie na konflikcie".😂 

• Like 1
Opublikowano
8 godzin temu, nie napisał:

moc elektrowni wiatrowych w polsce

2015 - 4500MW

2021 - 7300MW

moc elektrowni fotowoltaicznych w polsce

2015 - 28MW

2021 - 7700MW

A ty znowu demagogię przy pomocy statystyki uprawiasz i manipulujesz. Przecież każdy odrobinę myślący pamięta, że pis po dojściu do władzy w 2015 roku uchwalił prawo zakazujące budowy wiatraków na lądzie. Przepisy były skonstruowane tak, że na ladzie w zasadzie wiatraka nie dało się postawić. Dopiero rok czy dwa lata temu te głąby zmądrzały i zmieniono przepisy. Gdyby nie głupota pisu wiatraków a co za tym idzie odnawialnej energii mieli byśmy więcej. Więc daj se spokój z tymi statystykami bo tyle razy pisałem ty i @Denwer głupszych od siebie tu nie znajdziecie.

To samo jest z panelami. Pis w przypływie głupoty w zeszłym roku uchwalił prawo czyniące montaż fotowoltaiki nie opłacalnym. A wszystko dlatego, że państwowe spółki na tym nie zarabiały lub mało zarabiały. Takie działanie w dobie drożejących węglowodorów to skrajna głupota tego rządu. Pewnie już nie zdążą zmądrzeć tak jak z wiatrakami i prawo będzie zmieniał inny rząd.

Tak więc nie cytuj tu statystyk bo nie umiesz nawet tym manipulować. Bo fakty są jakie są. Pis wierzy w wungiel. i nie rozumie nowoczesnego świata.

14 minut temu, mirro napisał:

Koło fiuta mi lata na czym zarabia Norwegia i czy świat to odkryje. Nawet jak odkryje to i tak mogą Norwegom naskoczyć. Jest Baltic Pipe i teraz coś tą rurą trzeba ciągnąć. Kwestia ile będziemy płacić za gaz jest do ustalenia w zaciszu gabinetów a nie przez "nacisk społeczny". Kto ma naciskać ? Bo wątpię aby Norwegowie chcieli naciskać na swój rząd. Gaz jest paliwem pożądanym i chętny się na to znajdzie. 

Jeżeli zaś nasi twierdzą że wszystko (ceny paliw , ceny zboża) to wina wojny, to niech ograniczą ceny pszenicy bo polski rolnik nie powinien "żerować , nawet nieświadomie na konflikcie".😂 

@nie jak pis mocno lewicowy się zrobił. Tyle razy pisałem, że pis to komuna. A do tego głupki. Niezłe pole do negocjacji cen gazu z baltic pipe se robią. Normalnie mistrzostwo negocjacji. Napluć na przeciwnika, ze za drogo a potem negocjować. Szkoda, ze jeszcze króla nie obrazili. Norwegowie na pewno by się ugięli bardziej i gaz by szedł za darmo do PL. Pinokio jest śmieszny licząc, że pluciem na czyjś rząd i kraj nakłoni obywateli opluwanego kraju do pracy na korzyść plującego na ten kraj.

Opublikowano
10 minut temu, hubertuss napisał:

Pis w przypływie głupoty w zeszłym roku uchwalił prawo czyniące montaż fotowoltaiki nie opłacalnym.

Jak to powiedział jeden z instalatorów "szkoda mi tych ludzi, ale za montaż instalacji dostaję 4tyś".🤣

• Haha 1
Opublikowano

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/8639849509390410/?__cft__[

Tu na filmiku "pseudo armia ukraińska" To właśnie mordercy i zwyrodnialcy o poglądach faszystowskich psycholem i jednostki aspołeczne nie zdolne do życia w społeczeństwie. To pułk Azowa. Odpowiedzialny za liczne krwawe morderstwa na mniejszościach narodowych na Ukrainie. To zwyrodnialcy bezlitośni wyznający dogmaty religii Hitlera. Zełenski do dziś zaprzecza ich istnieniu, do dziś twierdzi że  w armii ukraińskiej nie ma faszystów. Równocześnie zaprzeczając ich istnieniu stara się ich wymienić na jeńców rosyjskich. W trakcie działań wojennych ci teraz wyglądających na biednych zagłodzonych żołnierzy prześcigali się w metodach przesłuchań jeńców rosyjskich. Złapanym jeńcom na żywca obcinali kończyny, podpalali i żywcem obdzierali ze skóry. Podczas tych sadystycznych praktyk często uśmiechnięci. Każdy z nich jest poszukiwany przez międzynarodowy sąd ścigający za zbrodnie przeciw ludzkości. Tak więc obok tej udręczonej i zniszczonej Ukrainy jest też Ukraina banderowsko faszystowska. Zełenski chce ich wymienić bo pewnie obawia się że trochę za dużo teraz świat usłyszy o tej drugiej strony ukrainy.

https://www.facebook.com/groups/736046746437432/posts/8641852089190152/?__

Opublikowano
6 godzin temu, nie napisał:

na podstawie wywiadu jakiego udzieliła portalowi vg :) 

Czy zieloni to nie jest przypadkiem skrajnie zidiociala proekologiczna lewicą? Lewacki punkt widzenia pasują prawicowemu patridiocie?😆

Teraz to jeszcze niech Morawetzky pouczy USA, Arabów, Wenezuele, Kazachow i Uzbekow że niegodnie jego lewackim zdaniem zarabiają. Facet jest gotowy by to regulować wedle jego uznania. Ostatnio twierdził ze banki zarabiają za dużo, teraz producenci gazu, a za chwilę co? Zboza mleko i jajka będą na cenzurowanym? Facet jest typowym komunistą i coraz bardziej w to brnie a tlumoki z sekty go bronią. Ciekawe czy jakby do nich przyszedł sąsiad i zaczął uświadamiać ze za dobrze zarobili i od dziś powinni obniżyć cenę pszenicy  poniżej rynkowej to by posłuchali? 

• Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

A ty znowu demagogię przy pomocy statystyki uprawiasz i manipulujesz. Przecież każdy odrobinę myślący pamięta, że pis po dojściu do władzy w 2015 roku uchwalił prawo zakazujące budowy wiatraków na lądzie. Przepisy były skonstruowane tak, że na ladzie w zasadzie wiatraka nie dało się postawić. Dopiero rok czy dwa lata temu te głąby zmądrzały i zmieniono przepisy. Gdyby nie głupota pisu wiatraków a co za tym idzie odnawialnej energii mieli byśmy więcej. Więc daj se spokój z tymi statystykami bo tyle razy pisałem ty i @Denwer głupszych od siebie tu nie znajdziecie.

@nie

W jakiej odległości od chałupy gdzie mieszkasz masz wiatrak ???

Bo ja mam jakieś 800 m takiego 2 MW , i nie życzę nikomu mieszkać na co dzień ! 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Ostatnio twierdził ze banki zarabiają za dużo, teraz producenci gazu, a za chwilę co?

Metoda walki z inflacją przez perswazję.😂

Opublikowano

many13 porównanie tych "żołnierzy" "ukraińskich" do żołnierzy wermachtu z okresu 2 giej wojny światowej to komplement dla nich nie wiem nic o jakiejś religii hitlera , prawda jest taka że ideologia nazizmu była większym zagrożeniem dla religii niż komunizm w wykonaniu stalinowskim stąd taki ogólnospołeczny pogląd wtłaczany z ambon ,ale ja widzę że wybór mniejszego zła doprowadzi do większego prędzej czy później.5.największe nieszczęście RP to koniec lat 30 kiedy nie poszliśmy na kolaborację z (faszystami) nazistami jak czesi węgrzy słowacy i inni , jeden z największych sukcesów sowieckiego wywiadu to nastawienie rządu 2 rp i min.becka antyniemiecko .Największym zagrożeniem dla katolicyzmu jest doktryna marksistowska bo jest zbieżna .Większość katolików chodzących do kościoła jest porażona tą hybrydową filozofią .Prawdopodobnie J.Piłsudski gdyby żył i miał się dobrze doprowadziłby do paktu z Hitlerem i nie doszło by do paktu z Mołotowem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v