Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Ulman napisał:

Chcesz dowodu?  Prosze bardzo - Praca = siła x przesunięcie. Ściana nie została przesunięta - przesunięcie wyniosło zero.

Siła x zero = zero.

Podważ to. 

Nazwij to paradoksem ściany 😜 , ale tak naprawdę jeśli przyłożyłeś siłę do jakiegoś obiektu to przesuniecie nie może wynosić zero. 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

To jest doświadczenie jak wiele  materiał ludzki może wymyśleć  idiotyzmów i bredni by udowodnić coś czego udowodnić sie nie da. Stara się chłopak a ja mam słabość do takich padalców. Zawsze zwycięża ciekawość co taki delikwent jeszcze wymysli. 

Ulman , w takim razie dlaczego nie napisałeś prawdy czyli że to założenie  poparte wieloma doświadczeniami . 

Opublikowano
2 minuty temu, V12 napisał:

nie żebym cos ale dyskusja miedzy wami jest z leksza bekowa dla mnie bo nikt nic tu nie udowodni xD:D

Dziś luźniejszy dzień był to sobie można dla beki pofilozofować.  ;) 

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Leszy napisał:

Dziś luźniejszy dzień był to sobie można dla beki pofilozofować.  ;) 

A co tu za filozofia, weźmy  sobie elekronike, to co 50lat temu było sci fi stało sie faktem, jesteś  w lesie i masz neta kilka dziesiat MB/s jak musiała wzrosnać czusłoośc prądowo-napięciowa  połprzewodików aby takie osiagi mieć ?? 

Tak samo można presuwac granice pomiaru  po przecinku odkształeń  to róznych materiałow czy spręzystych czy plastycznych 

Taka prawda że czy odkształci sie 1mm czy 1pm ( 10⁻¹² m ) to dla mnie jest nadal  definacja odkształcenia 

To tak samo jak koś wypije 50ml a 500ml, są tacy co twierdzą że 50ml to nic i sie wtedy nie piło xD a ja twierdze ze jak wypiłeś 50ml to tez wypiłeś mimo że to w "teori" dla mnie nic 

Edytowane przez V12
Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Nazwij to paradoksem ściany 😜 , ale tak naprawdę jeśli przyłożyłeś siłę do jakiegoś obiektu to przesuniecie nie może wynosić zero. 

Może. Jesli chcesz przesunąć 100 tonowy kamień to kopiąc go czy zapierając się z całej siły niczego nie przesuniesz. Trzeba by rozpisać siły ktore działaja na niego ale  o ile pamietam to musiałbyś przyłozyć siłę wartości większej niż siła grawitacji jaka działa na ten kamień plus siły tarcia jakie musisz pokonać. Z ciekawości w wolnej chwili to jeszcze sprawdzę.

5 minut temu, peugeot napisał:

Ulmanowi chyba wydaje się że może coś udowodnić .

Ludziom rozumnym można , tobie nie. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Może. Jesli chcesz przesunąć 100 tonowy kamień to kopiąc go czy zapierając się z całej siły niczego nie przesuniesz. Trzeba by rozpisać siły ktore działaja na niego ale  o ile pamietam to musiałbyś przyłozyć siłę wartości większej niż siła grawitacji jaka działa na ten kamień plus siły tarcia jakie musisz pokonać. Z ciekawości w wolnej chwili to jeszcze sprawdzę.

Co nie znaczy że w tym kamieniu nie powstaną odkształcenia a to ........... , Wiesz co mam na myśli . 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Ulman napisał:

Może. Jesli chcesz przesunąć 100 tonowy kamień to kopiąc go czy zapierając się z całej siły niczego nie przesuniesz.

Ale nie odpowidziałeś w innym poscie , 

zakładając w teori czy jak dzieki temu kopowi sie przesunoł o 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001mm to z  punktu   fizyczego nastapiło przesuniecie czy nie ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano

OSZUST NA STANOWISKU PREZYDENTA ZAPOWIADA ŻE NIE BĘDZIE POLSKI WIĘCEJ – WEŹ OGŁUPIONY NARODZIE W KOŃCU SPRAWY W SWOJE RĘCE – PRZEJMIJ STERY - NAWET DZIECKO WIE ŻE TO TRZEBA ZROBIĆ

Jeszcze raz trzeba chyba powtórzyć. W Polsce nie mamy polskiego rządu. Są to przedstawiciele bogatych rodzin żydowskich, które za pomocą socjotechniki i oczywiście zarządzanej odgórnie przez nich administracji zarządzają Wami jak bydłem. Ich celem jest utworzenie tak zwanego Nowego Porządku Świata – takiego ich globalnego systemu, w którym będą bawić się w bogów, a Wy będziecie totalnymi cyfrowymi niewolnikami w systemie kredytu społecznego, który testowany jest już DZISIAJ w wielu krajach na świecie…Judeopolonia, państwo polin, nowa jerozolima czy jak ostatnio ukuto nazwę ukropol – na określenie NOWEGO IZRAELA od morza do morza – zresztą nazwy się nie liczą a stan faktyczny – to ważna część tego chorego planu – który jak widać i słychać jest realizowany na Waszych oczach, za Wasze pieniądze, dzięki Waszemu bezmyślnemu i bezgranicznemu posłuszeństwu i głównie dlatego, że nie potraficie przyznać się do tego, że zostaliście oszukani!!!

278843226_176620711385710_5109696469637452662_n.jpg

Opublikowano
5 minut temu, V12 napisał:

zakładając w teori czy jak dzieki temu kopowi sie przesunoł o 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001mm to z  punktu   fizyczego nastapiło przesuniecie czy nie ?? 

Sam napisałeś że doszło do przesunięcia .

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Toć wystarczy ponoć polizać językiem tyn kamień i się przesunie... 🤔😁😁😁😁😁

A tej dyskusji  to wystarczy na niego  bąka puścić i sie przesunie xD,

mi sie rozchodzi o akceptacje rangi jednostek, np czy czy napicie 1pv (picoVolt)  to dalej napiecie czy jakaś nie znaczaca w swiecie elektoniki popierdólka?? lub 1nA (nano amper) to dalej natężenie czy taka warośc mozemy sobie odpuscić jako nie znaczącą 

Edytowane przez V12
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, peugeot napisał:

Sam napisałeś że doszło do przesunięcia .

Bo ja twierdze że tak jesli nawet 0.0000000000000000000000000000000000000000001mm to z puntu  fizyczego sie przesuneło 

Zadałem pytanie, koledze Ulmanowi czy ciało które sie przesunie o np.  1pm sie przesuneło czy stoi w miejscu ?? ( z puntu fizyki bo golym okiem ani prostymi przyrządami tego nie odnotujemy () 

1km , 1m  1mm oraz dla przykładu 1pm(10⁻¹² m)   to miary rozniące  sie rangą , ale dalej sie przesuwa nawet o ten 1 pm 

Edytowane przez V12
Opublikowano

Co nie znaczy że w tym kamieniu nie powstaną odkształcenia a to ........... , Wiesz co mam na myśli . 

Ja na twoim miejscu poszedł bym z tymi rewelacjami do najtęższych umysłów by obalić podstawy fizyki. Nobel i wieczna sława gwarantowane.  

11 minut temu, V12 napisał:

Ale sie nie przesunie. Tłumaczę ci ze musisz przyłozyć odpowiednio duży wektor siły by ten kamień ruszyć. To tak jak z balonem na ogrzane powietrze. Dopiero po uzyskaniu odpowiedniego wektora siły która zrównoważy siłe grawitacji oderwie się od ziemi. Gdy bedziesz mu podgrzewał powietrze na 0,00000001% potrzebnej mocy , nie ruszy sie z miejsca. 

Opublikowano
Ulman napisał:

Napiszę to ostatni raz - Praca = siła x przesunięcie. Jesli przesunięcie wynosi zero , praca również wynosi zero. To ze zamienił jeden rodzaj energii w inną  nie ma znaczenia.

To że siła razy wał to praca i jej jednostką jest dżul to podstawówka albo niewiele dalej. Jednakowoż już dawno ustalono iż praca to jednak opisuje jak zmienia się energia w układach. Nagle, okazuje się, że taki wungel opisuje się wartością opałową w tych samych dżulach lub kilokaloriach. Jak zawiesisz wspomnianą piłkę na nitce to też będzie ona miała energię potencjalną ciężkości równoważoną włóknem - przetniesz objawi się ruch - podpalisz wungiel zrobi się ciepło. Einstainowi właśnie uproszczenia fizyki Newtonowskiej przeszkadzały. Twierdził, że jest coś dalej. Masz sluszność Ulman ale nie patent na nieomylność. Idzie lato i dzięki szczegółowemu podejściu będzie możliwość chłodzić dupsko klimą.

Opublikowano

Historyczny rekord.
Polska była 14. na świecie i 3. w UE pod względem wartości napływu bezpośrednich inwestycji zagranicznych w 2021 r. Napływ inwestycji był rekordowo wysoki i wyniósł 24,8 mld USD. Napływ  bezpośrednich inwestycji zagranicznych do Polski wzrósł w 2021 r. o 82%, a w porównaniu z 2019 r., czyli przed pandemią, o 86%. Jest to 5 wynik na świecie. Wcześniej najwyższy napływ inwestycji Polska odnotowała w 2007 r. w wysokości 19,9 mld USD.

czy te głupie inwestory zagraniczne nie widzą, że pis ze wszystkimi jest skłócony, wszyscy polskę omijają szerokim łukiem, przedsiębiorcy są wrogami publicznymi, nie ma demokracji i praworządności, opozycja jest prześladowana, sędziowie są prześladowani, media są prześladowane, etc., etc.

jak to jest, że za rządów pis napływa do polski najwięcej zagranicznych inwestycji??? 

jak teraz pogodzić fakty z "faktami medialnymi" tvn et consortes? chyba czas wyjść z bańki informacyjnej

• Like 2
Opublikowano
V12 napisał:

12 minut temu, witejus napisał:

Chyba Cię pokarało🤣

Kurka nie pisałem o ścianie, bo to czujnik ma za małą czułość 

Miałem na myśli luz np na łożyskach lub panewkach, 

Nigdy nie posługiwales się czujnikem zegarowym??

motur, jest taka mina co wykrywa drgania generowane wokół siebie i gdy jej sejsmiczny czujnik wykryje kroki - jebnie. Zresztą - skoro możesz pukać w ścianę i z drugiej mań to słychać to znaczy że sciana przenosi falę mechaniczną czyli drga a jak drga to i może ulegać naprężeniom ode pchania.

many13 napisał:

Ty coś sobie kompensujesz tym rzyganiem?

Ulman napisał:

Ja na twoim miejscu poszedł bym z tymi rewelacjami do najtęższych umysłów by obalić podstawy fizyki. Nobel i wieczna sława gwarantowane.  

11 minut temu, V12 napisał:

Ale sie nie przesunie. Tłumaczę ci ze musisz przyłozyć odpowiednio duży wektor siły by ten kamień ruszyć. To tak jak z balonem na ogrzane powietrze. Dopiero po uzyskaniu odpowiedniego wektora siły która zrównoważy siłe grawitacji oderwie się od ziemi. Gdy bedziesz mu podgrzewał powietrze na 0,00000001% potrzebnej mocy , nie ruszy sie z miejsca. 

Ocho, poszlo na wektory czyli jest postęp...

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v