Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Nie masz kompletnie ŻADNYCH argumentów i musisz się czepiać takiego absurdu jak pisanie 

55 minut temu, peugeot napisał:

Jasne , ale na początek abym nie miał  wrażenia że dyskutuję z próżnią udowodnij ponad wszelką wątpliwość że istniejesz ( tylko nie pisz że to przecież oczywiste itp )  .

35 minut temu, peugeot napisał:

Może to pisać ktoś kto pozoruje istnienie Ciebie . 

To już zostawiłam sobie na deser. 

Jako wioskowy głupek i wielki znawca logiki może mi to wytłumaczysz. Piszesz z kimś kto podobno mnie pozoruje i korespospondując z nim piszesz do niego że może pozorować mnie.   Jak pisząc do kogoś kto się pode mnie podszywa ta informacja ma trafić do mnie.

Umiesz  udowodnić że kazda ściana się ugina a potem wraca do pierwotnego kształtu?

@V12 strop to inne materiały i inna konstrukcja.

Wierzcie albo nie ale na TVP2 te rządzace k**wy urządziły koncert Chwała ukrainie.  J..... swołocz.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Jako wioskowy głupek i wielki znawca logiki może mi to wytłumaczysz. Piszesz z kimś kto podobno mnie pozoruje i korespospondując z nim piszesz do niego że może pozorować mnie.   Jak pisząc do kogoś kto się pode mnie podszywa ta informacja ma trafić do mnie

Nie mam żadnej pewności czy rozmawiam i z kim , co najwyżej przyjmuję  pewne niezbędne założenia . 

Opublikowano

No popatrz, jakoś ci to do tej pory nie przeszkadzało. Niestety nie masz już żadnych argumentów ani pomysłów i uciekasz w absurd. Dawaj dalej. ciekawy jestem czy sa jakies granice.

Umiesz  udowodnić że kazda ściana się ugina a potem wraca do pierwotnego kształtu?

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

Yyyyyyy to zależy tylko od tego jak mocna była impreza. 😂 Ściany jednak potrafią być perfidne , złośliwe i różne kształty przybierać. A najgorsze jest wtedy kiedy idziesz na pewniaka w drzwi a tu ściana staje Ci na drodze .🤣

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, mirro napisał:

Yyyyyyy to zależy tylko od tego jak mocna była impreza. 😂 🤣

Nie zachęcaj bo przy sobocie szukamy transportu na jakie wixa wio🤣

12 minut temu, Ulman napisał:

Ja swoją tezy wysune że wszystko zanim pęknie lub się trwale odksztalci najpierw się ugnie ale pytanie to  ugięcia ile będzie miała zer po przecinku, zależne to też jest od sily i miejsca przyłożenia .

To moje wywody nie potwierdzone nauka i bronić ich nie zamierzam bo dowodów nie przedstawię 

Edytowane przez V12
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

No popatrz, jakoś ci to do tej pory nie przeszkadzało. Niestety nie masz już żadnych argumentów ani pomysłów i uciekasz w absurd. Dawaj dalej. ciekawy jestem czy sa jakies granice.

Jeśli dla ciebie elementarne podstawy logicznego myślenia są absurdem to niewiele zrozumiesz z podstaw  fizyki  . 

Opublikowano
44 minuty temu, Ulman napisał:

Z jakiego materiału ta ściana jest zbudowana/

Opublikowano (edytowane)

@many13 materiał  nie ma znaczenia. On twierdzi że każda się ugina. 

@peugeot, Ty i elementarne podstawy logiki......... grubo jedziesz😆 Logiką nazywasz kilkudniowe pisanie z kimś a potem kwestionowanie ze ta osoba istnieje?  Logiką nazywasz fakt że według ciebie wartość pomnozona przez zero będzie różna od zera, to że informacja o wrednych upaińcach z podanym źródłem  w portalach które mają swoją renomę  nie jest dla ciebie prawdziwa bo ci nie pasuje? Tak samo wymyślałeś kocopoły nie z tej ziemi żeby swoje urojenia  udowodnić. Było jeszcze tarcie ale nie wiem czego o co, było że ścianę przestawił ale potem zmieniło się to na odkształcenie o które pytam już chyba 6 albo 7 raz i nie uzyskałem odpowiedzi bo nie masz pojęcia. Niestety sie do tego nie przyznasz jako PISowski zaprzaniec więc teraz zeby się z tego wywinąć wymyśliłeś że nie odpowiesz bo piszesz z kimś kto nie istnieje i on to nie on,  tylko on jest kimś innym niż ten on z którym pisałeś. Z drugiej strony to może nie pisałeś z tym co trzeba,  tylko z tym co się podszywa pod tego prawdziwego a ten prawdziwy nic o tym nie wie. No i co w takim razie zrobisz? Moze ten prawdziwy by ci przyznał rację w temacie mnożenia przez zero i tego ze profesorowie są źli i się mylą a ty wiesz lepiej?  

Było jeszcze niezrozumienie na czym polega zadanie, potem popieprzyła ci się  praca z siłą bo co za różnica ktura to wielkość.  Pewnie po drodze jeszcze inne rodzynki by sę znalazły bo nie ma takiej ilosci bzdur która jest w stanie podważyć podstawowy wzór opisujący pracę jako wielkość w fizyce.  Znamienne jest że nie zamieszczasz żadnych źródeł na poparcie swoich rewelacji.  Z drugiej strony to się nie dziwię - nie mógłbyś bzdur wypisaywać i zmyślać mając konkretne dane. 

Tak z ciekawości - jakie szkoły skończyłeś? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, many13 napisał:

Przez trzy semestry na Warszawskiej obliczaliśmy tą entropię z profesorem Bronkiem Purą tylko, że ten wspaniały pedagog prawa reką malował kredą a lewą zaraz ścierał a ja do dzisiaj nie wiem co to jest ta entropia - może parę słów w temacie?

prostymi słowami to jest uśrednienie stanów gdzie zanikają jakiekolwiek różnice np temperatury, ciśnienia, różnice w rozkładzie energii, materii.
Nie ma możliwości wykonania jakiejkolwiek pracy, działania bo nie ma zasobów o wyższym poziomie energetycznym względem innych o niższym.
Można to nazwać bajzlem doskonałym wszędzie jednakowym np jak by cała materia wszechświata rozproszyła się w gaz równo rozmieszczony w przestrzeni bez planet galaktyk etc o jednakowej wszędzie temperaturze ciśnieniu.... zanika możliwość jakiegokolwiek ruchu uporządkowanego ..... entropia to spokój doskonały lub inaczej - śmierć wszystkiego

w zasadzie powinno to wystarczyć na początek

entropię można liczyć bo nie musi być pełna i tu odsyłam do jakiej Wikipedii abo gdzie tam bo cały dzień na traktorze i ręce mam zbyt zgrabiałe do pisania

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
49 minut temu, V12 napisał:

Nie zachęcaj bo przy sobocie szukamy transportu na jakie wixa wio🤣

Ja swoją tezy wysune że wszystko zanim pęknie lub się trwale odksztalci najpierw się ugnie ale pytanie to  ugięcia ile będzie miała zer po przecinku, zależne to też jest od sily i miejsca przyłożenia .

To moje wywody nie potwierdzone nauka i bronić ich nie zamierzam bo dowodów nie przedstawię 

To jest oczywista oczywistość. Nie ma materiałów o zerowej sprężystości. Ulman to też wie, ale najwyraźniej takie próżne dyskusje sprawiają mu przyjemność. 

Opublikowano

Czy nie ciebie przypadkiem pytałem o liniowość funkcji odkształcenia od przyłożonej siły?  Uważasz że dowolna nawet najmniejsza siła jest w stanie dowolną materię odkształcić?  

Opublikowano

Ograniczeniem jest tylko nasza zdolność do odczytu tych wartości. Prawo Hooke’a mówi, że odkształcenie ciała pod wpływem działającej na nie siły jest proporcjonalne do tej siły. Czyli nawet najmniejsza siła jakoś oddziałuje na tą materie.

Opublikowano

To jest jeszcze AF czy już Murator 🤔 :ph34r: ?

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

O jest i on podpierdalaz z rudym kotem .. 🤣

Romuś to ten cie kapuje 

Może z dwoma co. Nigdy na nikogo nie doniosłem do moderatora. Jeden z użytkowników tutaj tytułuje mnie różnymi takimi dziwnymi określeniami ale nie będę się zniżał do jego poziomu, Sprzeczać to trzeba się umieć.

3 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

No to paczaj taka oooooo w kąciku sobie stoi... 😁

Nowka nie śmigana 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣no 80 ma i 40mm ponoć łupi.. 🤔

IMG_20220507_162539.jpg

Lonucy wczoraj oszalal jak zobaczył 🤷‍♂️

A pohotoszopie.. Znaczy w szopie jeszce nie była 😜

No szacunek. Umiesz dbać o narzędzia :).

2 godziny temu, Denwer napisał:

FSJPverXEAEor_o?format=jpg&name=small

Takie proste pytania. Co to ta żelazna miotła ? Dlaczego 400 dni a nie na przykład 200 czy 600 ? W zasadzie PO po ewentualnej wygranej nic nie zrobi. Będzie całą kadencję sprzątać po Pisie. I to jest idealna wymówka aby nic nie robić. Zmienią się tylko twarze u władzy i to wszystko.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Ulman napisał:

Uważasz że dowolna nawet najmniejsza siła jest w stanie dowolną materię odkształcić?  

jesli np jestesmy w stanie odczytać 0.000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 mm (milimetra )

Zera tak sobie na wciskałem xD moze to scifi ale tak mi logika podpowida a czy mam racje ??  nie wiem ?? 

To tak, ogólnie to tylko teoria  ktora ja bym nawet sobie d*py nie zawracał 

Edytowane przez V12
Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał:

Ty i elementarne podstawy logiki......... grubo jedziesz😆 Logiką nazywasz kilkudniowe pisanie z kimś a potem kwestionowanie ze ta osoba istnieje

Nie kwestionuję , tylko pytam o dowody , a odpowiedzi brak . 

O logice to może się nie wypowiadaj , w twoim wykonaniu to jakaś parodia . Kwestionujesz dowody przy pomocy  np ataku na cechy osobiste oponenta  , to błąd logiczny który często  popełniasz . 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Leszy napisał:

Ograniczeniem jest tylko nasza zdolność do odczytu tych wartości. Prawo Hooke’a mówi, że odkształcenie ciała pod wpływem działającej na nie siły jest proporcjonalne do tej siły. Czyli nawet najmniejsza siła jakoś oddziałuje na tą materie.

To chyba nie tak proste jak piszesz. Nie wszystkie materiały i ni koniecznie liniowo.

Co nam mówi prawo Hooke'a? (artykuł) | Khan Academy

8 minut temu, peugeot napisał:

Nie kwestionuję , tylko pytam o dowody , a odpowiedzi brak . 

O logice to może się nie wypowiadaj , w twoim wykonaniu to jakaś parodia . Kwestionujesz dowody przy pomocy  np ataku na cechy osobiste oponenta  , to błąd logiczny który często  popełniasz . 

Jesteś zaprzańcem więc jakikolwiek dowód bym ci dał to i tak stwierdzisz że jest inaczej. Wsztyscy to widzieli gdy jak wół było napisane o "wdzięcznych" upaińcach ale ci to nie pasowało wiec kleiłeś głupa do znudzenia. Potem brednie o przymusie uznawania granic jesli sie jest obywatelem RP. 

Chcesz dowodu?  Prosze bardzo - Praca = siła x przesunięcie. Ściana nie została przesunięta - przesunięcie wyniosło zero.

Siła x zero = zero.

Podważ to. 

Jakie szkoły skończyłeś? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
8 minut temu, Bogdan_ja napisał:

dsbh... Dałeś się zrobić 😁😁😁😁😁

Czy ja wiem 🤔 ? Nie lubię niedomówień.

@Ulman, @peugeot mój nauczyciel chemii mawiał, kto nie pije jest idiotą, może ten temat rozwiniecie bo ten o ścianie jest już nudny 😛.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, dsbh napisał:

Czy ja wiem 🤔 ? Nie lubię niedomówień.

@Ulman, @peugeot mój nauczyciel chemii mawiał, kto nie pije jest idiotą, może ten temat rozwiniecie bo ten o ścianie jest już nudny 😛.

W skrócie  to błąd logiczny 

Edytowane przez peugeot
Opublikowano

To jest doświadczenie jak wiele  materiał ludzki może wymyśleć  idiotyzmów i bredni by udowodnić coś czego udowodnić sie nie da. Stara się chłopak a ja mam słabość do takich padalców. Zawsze zwycięża ciekawość co taki delikwent jeszcze wymysli. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

No właśnie. Skoro o ścianach tam nie piszą to znaczy że to ścian nie dotyczy.🤣

o kuźwa , chyba mnie beugeot absurdem i zaprzaństwem zaraził🥴

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Ulman napisał:

Chcesz dowodu?  Prosze bardzo - Praca = siła x przesunięcie. Ściana nie została przesunięta - przesunięcie wyniosło zero.

Siła x zero = zero.

A jak by została przesunieta o jeden nanometr, albo lepiej o jeden picometr ????  Nawet nie chodzi o ściane ale ogolnie jakies ciało na ktore działa dana siła ?? 

To wtedy by zaistaniała praca czy według Ciebie jednostka  nano i pico i mniejsze  w przesunieciu to nic i mozna ją ignorować ?? Bo to jest wrecz smiesznie mało ?/ ale podstawiajac do wzoru cos by wyszło - jakaś praca 

nie żebym cos ale dyskusja miedzy wami jest z leksza bekowa dla mnie bo nikt nic tu nie udowodni xD:D tak samo jak ja nic nie udowdnie bo nawet nie mam zamiaru 

Edytowane przez V12
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v