Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, dsbh napisał:

To było transmitowane przez wszystkie stacje informacyjne u nas i główny temat tych stacji wtedy to wojna na Ukrainie. Nie sposób było to wtedy przeoczyć.

A co do Tuska to @Denwer dziwie się, że jeszcze nic nie wstawiłeś odnośnie jego emerytury a w zasadzie emerytur bo ma 2. Jedną naszą i drugą unijną. Po 5 latach ciężkiej pracy w Brukseli dostał "tylko" 20 tys. zł. A mogłem wyjechać na 5 lat za granicę 🤣.

Już to wklejał. Tylko normalni ludzie rozumieją, że jak mu naliczyli to ma. Myślisz, że pisowscy notable zasiadający w UE będą nieśli dużo mniej. Np taka Szydło była premier i posłanka i euro posłanka czy Czarnecki będący w parlamencie kilka kadencji. Tuskowi przynajmniej uczciwie naliczyli. Czarnecki sam kradł na paliwie. Ty też możesz wystartować do PE i mieć potem spora emeryturę.

Nie jest tajemnicą, że każda partia wysyła na zmianę ludzi do PE aby sobie dobrze zarobili i dostali dobra emeryturę. Każda kadencja to kolejny 1 tys czy 1 tys z kawałkiem Euro do emerytury miesięcznie. Taki Wojciechowski z pis też będzie miał nie małą eme. Kilka kadencji w PE plus stanowiska poseł w PL. I jakoś wam nie przeszkadza. Wami tak manipulują, że aż wstyd. Tylko Tusk i Tusk. A wielu z pis również dochrapie się. wysokich emerytur.

Z Siemiatycz dużo ludzi w Brukseli jest i kiedyś było. Wielu pamięta jak Czarnecki będąc lewym do roboty za księdzem Dziurą sutannę nosił. Potem przykleił się do Leppera i tak już się potoczyło. Dzisiaj po kilku kadencjach w PE pełniąc różne stanowiska tam i w PL tez jako poseł. Dostanie dużą emeryturę. A gdyby nie sutanna księdza to by dzisiaj był biednym lewusem, który nie wiele w życiu osiągnął.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Pupilki Niemiec szczekają na Pana jak to możliwe czyżby zbliżały się wybory chcą zabłysnąć , MAKRELI NIE MA .

Radosław Sikorski: bezczynność Niemiec staje się żałosna

— Niemcy bardzo tracą w oczach całej środkowej Europy właśnie przez bezczynność, która staje się żałosna, to rozminięcie się deklaracji z czynami — mówił europoseł PO Radosław Sikorski w rozmowie w Polsat News. Dodał, że "Niemcy są bezczynne, a powinny dawać przykład, jak pomagać ofierze agresji".

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, hubertuss napisał:

Tuskowi przynajmniej uczciwie naliczyli.

Zapewne  :D  :D  :D  :D

FRx3AdeX0AoIPIr?format=jpg&name=large

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

146.59.2.151 (zanotowałem dla ew. kiedyś sprawdzenia gdzie serwery te stoją i czyje są)
a po co mi oszołomy których sam bym zbanował? Akurat takiej ciemnoty jak ten portal mi nie szkoda bo żałosne aby w dwudziestym pierwszym wieku aż takie ciemniactwo... gdyby nie net to rzeczywiście bym nie wiedział że takie jeszcze jest jak te po...eby z tego "wrealu24"

tylko - no właśnie - jak zaczniemy blokować portale to skąd będziemy wiedzieli kiedy przestać?
to tylko daje argument dla wątpliwości czy nasza propaganda nie jest gorsza od ruskiej skoro ruskiej nam zakazują tak jak ruskie naszej i jak mamy porównać?

jeśli ktoś zabrania mi dostępu do jakiejś informacji choćby i durnot to ma mnie za głupka i dla tego jestem za eksterminacją polityków i ich siepactwa jednako ruskich i naszych. coraz mniejsze dostrzegam różnice w metodach u jednych i drugich.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

morion to ruska onuca-taki ulman kieszonkowy..

Dnia 2.05.2022 o 01:15, Roman176 napisał:

on musi sie nauczyć czytać

gdy od lat  powiewaja flagi obcego panstwa typu watykan to mu nie przeszkadzalo..

10 godzin temu, Roman176 napisał:

skomentuj to 

to moj powiat co prawda drugi koniec ,ale przy takim przebiegu ubieglorocznej pogody to 10 ton przy wilgotnosci 15 % to w internecie mogli miec..

na VI klasie ?? 

Opublikowano (edytowane)

Papież nie chce spotkać się z nikim z Ukrainy a naprasza się o spotkanie z putinem

kiedyś pisałem że szaman więcej szkód prowokuje niż najpodlejszy świecki wódz. Jeszcze tylko brakuje aby utwierdzać kacapów w słuszności ich działań
Już ONZ WHO się skompromitowały teraz Watykan.
Coraz gorsze czasy nastają
coraz gorsze
no i jak ma nie postępować marginalizacja kościoła katolickiego gdy sam się o to prosi i to na swoim własnym terenie

rozmawianie z bandytą na równi kimże czyni rozmówcę?

są i tacy
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/partia-ktora-chce-oderwac-sie-od-rosji-putin-utopilby-wszystkich-we-krwi/2x3272j

"— Liczę, że ta wojna osłabi mocno ekonomicznie Rosję, że zaczną od niej oddzielać się bogatsze republiki, które Moskwa teraz wykorzystuje. Dla mnie to nie jest rozwalanie Rosji, to jest po prostu niezbędna reforma regionalna — "

gdybyż ta unia była warta ryzyka konfrontacji z oszołomami na kremlu
problem że nie ma idealnych układów no ale skoro takie ruchy już się ujawniają to jest dopiero początek zmian, zadymy ogólnej i jeszcze dużo się wydarzy zanim jako tako się wszystko uspokoi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

tylko - no właśnie - jak zaczniemy blokować portale to skąd będziemy wiedzieli kiedy przestać?
to tylko daje argument dla wątpliwości czy nasza propaganda nie jest gorsza od ruskiej skoro ruskiej nam zakazują tak jak ruskie naszej i jak mamy porównać?

Demokracja ma na to odpowiedź - wybory . Absolutnej pewności nie ma nigdy , choć pewnym wskaźnikiem jest  jakość życia i wywołana nią migracja .

Opublikowano (edytowane)

putin i łukaszenka też sobie robią wybory

gdybyż to było takie proste

hitler też wygrał wybory i nawet poziom życia szkopkom poprawil
i co?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
16 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Co to za zdradzieckie mordy bo nie dowidzę ?

To w płaskoziemskiej piswizji nie powiedzieli co to za zakazane mordy?🤔

Aż dziw bierze. 😱

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, peugeot napisał:

Ok , ale oni nie mają takich dylematów . 

mają mają
też by woleli dobrowolne poparcie od wymuszonego
dlaczego zatem muszą.... wymuszać?

bo to większe debile od tych którymi rządzą
nie wystarczy być mądrzejszym, pracowitszym , uczciwszym
tchórzostwo zniweczy wszelkie pozytywne cechy gdy je siła stłamsi
a na razie to siła decyduje choćby i na Ukrainie
Tam też planują wybory i to akurat kacapy bo Zelensky wręcz wyklucza i wszystkich prokacpskich eliminuje jako dywersantów, zdrajców odbierając im "prawo głosu"

gdybyż to było takie proste

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Nie popierałem Bidena bo to demokrata ale zmieniłem zdanie , wydawał się na stykacza ale robi dobrą robotę po inwazji pomagając Ukrainie , popierałem Orbana ale już go nie popieram trzeba go ud***ć za sprzyjanie putinowi który myślał że Węgrzy zaanektują Zakarpacie , byłem też za Le Pen ale dobrze że przegrała bo chce jakieś kompromisy z putinem robić i rosję do NATO przyjąć .

• Haha 1
Opublikowano
16 minut temu, peugeot napisał:

Demokracja ma na to odpowiedź - wybory .

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Ile razy było już pisania na temat że nie ważne kto wrzuca do urny głosy tylko kto je liczy. 

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣

Ile razy było już pisania na temat że nie ważne kto wrzuca do urny głosy tylko kto je liczy. 

Najlepiej to liczą z PSL .

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Najlepiej to liczą z PSL .

Ale co liczy PSL?

Opublikowano
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Psy   gończe  do  szczucia  i  dzielenia  polaków  na zlecenie  tuka 

1 minutę temu, galan99 napisał:

To są Stalina słowa NIE WAŻNE KTO GŁOSUJE TYLKO KTO GŁOSY LICZY .

ale @PRIMO  wierzy  w wartości   tego  pana 

Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał:

Papież nie chce spotkać się z nikim z Ukrainy a naprasza się o spotkanie z putinem

kiedyś pisałem że szaman więcej szkód prowokuje niż najpodlejszy świecki wódz. Jeszcze tylko brakuje aby utwierdzać kacapów w słuszności ich działań
Już ONZ WHO się skompromitowały teraz Watykan.
Coraz gorsze czasy nastają
coraz gorsze
no i jak ma nie postępować marginalizacja kościoła katolickiego gdy sam się o to prosi i to na swoim własnym terenie

rozmawianie z bandytą na równi kimże czyni rozmówcę?

są i tacy
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/partia-ktora-chce-oderwac-sie-od-rosji-putin-utopilby-wszystkich-we-krwi/2x3272j

"— Liczę, że ta wojna osłabi mocno ekonomicznie Rosję, że zaczną od niej oddzielać się bogatsze republiki, które Moskwa teraz wykorzystuje. Dla mnie to nie jest rozwalanie Rosji, to jest po prostu niezbędna reforma regionalna — "

gdybyż ta unia była warta ryzyka konfrontacji z oszołomami na kremlu
problem że nie ma idealnych układów no ale skoro takie ruchy już się ujawniają to jest dopiero początek zmian, zadymy ogólnej i jeszcze dużo się wydarzy zanim jako tako się wszystko 

Jak dla mnie chociaż uważam się za katolika to coraz bardziej obecny kościół i księża stają się niepotrzebnymi pośrednikami między mną a Bogiem. Czasem mam wrażenie,  że większą moc ma moja zdrowaśka odmówiona w polu niż w kościele.  

21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Ten w środku to podobny jakby do kaczora a w tle jakby próbował się przebić Zenek Martyniuk 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Ale ja myślę o demokracji a Ty piszesz o dyktaturze .

Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

Psy   gończe  do  szczucia  i  dzielenia  polaków  na zlecenie  tuka 

ale @PRIMO  wierzy  w wartości   tego  pana 

Skończ już błaznować bo na siłę chcesz mi przypisać że popieram takie wartości które notabene sam wyznajesz. 

A tfu. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v