Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
28 minut temu, witejus napisał:

Myślę że wystarczy już tych rozważań na temat tego wypadku,nasze gadanie niczego nie zmieni a nikt tego nie weźmie pod uwagę

A który wypadek 🤔

Opublikowano
42 minuty temu, Agrest napisał:

A nie zajechał, skąd wiesz, widziałeś? 

Ocenią biegli, Temida wyda wyrok

Ale sprawa będzie politycznie wykorzystywana, zwłaszcza po tłumaczeniach państwa prawników

Po co się dopatrujesz jakiś cudów . Gość dopierdalał ile fabryka da , zlekceważył przepisy i skończyło sie tragicznie. Przyczyna taka sama jak w smoleńsku i tak samo politycznie będzie wykorzystywana. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Po co się dopatrujesz jakiś cudów . Gość dopierdalał ile fabryka da , zlekceważył przepisy i skończyło sie tragicznie. Przyczyna taka sama jak w smoleńsku i tak samo politycznie będzie wykorzystywana. 

czy tylko On zlekceważył? wiadomo już?

Opublikowano
7 godzin temu, Denwer napisał:

Kolejna  rzecz  to  to  że  w Polsce  mamy  ruch  prawostronny .  samochód  gersdorff  powinien  jechać  prawym  pasem  a nie  lewym  pusta  droga.

Art. 16. 1. Kierującego pojazdem obowiązuje ruch prawostronny.

• Kierujący pojazdem, korzystając z drogi dwujezdniowej, jest obowiązany jechać po prawej jezdni; do jezdni tych nie wlicza się jezdni przeznaczonej do dojazdu do nieruchomości położonej przy drodze.

Zwykły  kowalski  za  takie  coś  poszedł   by  siedzieć   ale  Kasta   sobie  krzywdy  zrobić  nie  da 

Skoro już pokazałeś, że prawko w chipsach znalazłeś to teraz idź je wyrzuć do śmietnika. No i nie kłam oszuście. Skąd wiesz, ze to samochód Gersdorf no i ona oszuście nie prowadziła. 

Nawet zwykły kowalski o ile w ogóle poszedł by siedzieć to po wyroku i śledztwie przed wyrokiem. A ty już wydałeś wyrok choć nawet nie rozumiesz co tam się działo.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Myślę że wystarczy już tych rozważań na temat tego wypadku,nasze gadanie niczego nie zmieni a nikt tego nie weźmie pod uwagę

ja wziąłem
przestałem czytać ten temat

Opublikowano

Widać wyraźnie, że motocyklista zjechał na białą linię gdzie być może dodatkowo był piasek. I jak to mówią puścił przód. Bo był w trakcie mocnego hamowania.  Na uwagę zasługuje fakt, że motocykl dojechał do samochodu już pod koniec manewru jaki wykonywał kierowca osobówki chcąc dać miejsce na prawym pasie ciężarówce z kamerą. Do zdarzenia nie doszło w momencie gdy osobówka wjeżdżała na lewy pas ale gdy go opuszczała. Zwykle taki manewr zajmuje miejsce kilkaset metrów. Więc albo motocyklista w ostatniej chwili zaczął hamować bo np był nie skoncentrowany lub nie potrafił ocenić odległości albo jechał naprawdę bardzo bardzo szybko.

Ja nie bronię kierowcy osobówki ale motocyklista zrobił naprawę bardzo dużo by tak się to skończyło.

Opublikowano

Jak zwykle na AF fachowcy w każdej dziedzinie , nawet biegli z zakresu wypadków drogowych ☺️ , oj marnują się te chłopy w gumofilcach 🤭

Jedno jest pewne nie chciałbym być w sytuacji tego kierowcy TIRa 🤷🏼‍♀️

Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

TIR też zajechał drogę komuś?

Nie o to chodzi , tylko weź coś powiedz że sędziowie popełnili błąd na drodze to go ta kasta zniszczy , a z drugiej strony będą naciski polityczne bo jest okazja tamtych ud***ć , przeciwstawić się władzy też można mieć przejebane . Czasami to lepiej nic nie widzieć 🤷🏼‍♀️

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Ursus932bis napisał:

Jak zwykle na AF fachowcy w każdej dziedzinie , nawet biegli z zakresu wypadków drogowych ☺️ , oj marnują się te chłopy w gumofilcach 🤭

Jedno jest pewne nie chciałbym być w sytuacji tego kierowcy TIRa 🤷🏼‍♀️

Naprawdę nie trzeba być ekspertem by zrozumieć to co widzi się na ekranie. Nie wiedziałem , że dla ciebie ogarnięcie i zrozumienie tego filmiku to wyczyn na miarę eksperta. To jest niestety przerażające. Bo potem tacy jak ty głosują i rezultaty wszyscy odczuwamy.

57 minut temu, Ursus932bis napisał:

Nie o to chodzi , tylko weź coś powiedz że sędziowie popełnili błąd na drodze to go ta kasta zniszczy , a z drugiej strony będą naciski polityczne bo jest okazja tamtych ud***ć , przeciwstawić się władzy też można mieć przejebane . Czasami to lepiej nic nie widzieć 🤷🏼‍♀️

Otumaniła cię pisowska propaganda. Co mu kasta zrobi? Jest nagranie. Co kierowca takiego złego powiedział? Że osobówka zjechała na lewy pas by zrobić mu miejsce? Co w tym złego? Gdzie kierowca powiedział, że sędzia a nie sędziowie popełnili błąd? Zmiana pasa to błąd? A co to jest zabronione?. Jacy sędziowie? We dwójkę matole nie kierowali tym samochodem. 

Kierowca osobówki mógł zmienić pas. Kierowca ciężarówki powiedział jak to wyglądało. Ale on niczym nie obciążył sędziego bo nie wie czy sędzia popełnił błąd przy zmianie pasa, czy patrzył w lusterko itd. Ale ty tego nie rozumiesz. Bo dla ciebie zrozumienie prostego filmiku to wyczyn ekspercki co sam wyborco pisu piszesz. Mniej tej szczujni oglądaj bo już widać, że resztki rozumu tracisz. Nie rozumiesz nawet co tam się stało ale do politykowania, że sędziowie, że kasta to pierwszy. Bo już cię zaprogramowali.

Jeszcze raz powtórzę nie bronię kierowcy osobówki. Niech służby sprawdzają czy popełnił błąd przy zmianie pasa ruchu. Bo kierowca ciężarówki tego nie wie. Ale to co wypisują pisowscy fanatycy to śmiech na sali. A może bardziej żałosne niż śmieszne.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Naprawdę nie trzeba być ekspertem by zrozumieć to co widzi się na ekranie. Nie wiedziałem , że dla ciebie ogarnięcie i zrozumienie tego filmiku to wyczyn na miarę eksperta. To jest niestety przerażające. Bo potem tacy jak ty głosują i rezultaty wszyscy odczuwamy.

Otumaniła cię pisowska propaganda. Co mu kasta zrobi? Jest nagranie. Co kierowca takiego złego powiedział? Że osobówka zjechała na lewy pas by zrobić mu miejsce? Co w tym złego? Gdzie kierowca powiedział, że sędzia a nie sędziowie popełnili błąd? Zmiana pasa to błąd? A co to jest zabronione?. Jacy sędziowie? We dwójkę matole nie kierowali tym samochodem. 

Kierowca osobówki mógł zmienić pas. Kierowca ciężarówki powiedział jak to wyglądało. Ale on niczym nie obciążył sędziego bo nie wie czy sędzia popełnił błąd przy zmianie pasa, czy patrzył w lusterko itd. Ale ty tego nie rozumiesz. Bo dla ciebie zrozumienie prostego filmiku to wyczyn ekspercki co sam wyborco pisu piszesz. Mniej tej szczujni oglądaj bo już widać, że resztki rozumu tracisz. Nie rozumiesz nawet co tam się stało ale do politykowania, że sędziowie, że kasta to pierwszy. Bo już cię zaprogramowali.

Jeszcze raz potędze nie bronię kierowcy osobówki. Ale to co wypisują pisowscy fanatycy to śmiech na sali. A może bardziej żałosne niż śmieszne.

za***ać ci kopa w d*pę , chamie 🤔

Każdego będzie tylko wyzywał skur....

Opublikowano
2 minuty temu, Ursus932bis napisał:

za***ać ci kopa w d*pę , chamie 🤔

Każdego będzie tylko wyzywał skur....

Weź coś na uspokojenie. 🤨

Niestety ale @hubertuss ma rację. 😩

Take sytuacje trzeba rozpatrywać na zimno a nie emocjonalnie to jak to robi tivi. 

Opublikowano
5 minut temu, PRIMO napisał:

Weź coś na uspokojenie. 🤨

Niestety ale @hubertuss ma rację. 😩

Take sytuacje trzeba rozpatrywać na zimno a nie emocjonalnie to jak to robi tivi. 

Nawet się tym nie interesuje co tam będzie , jak to było itd 

Chodzi mi tylko o jego zachowania , gówniarz ciśnienie mi podniosł 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, hubertuss napisał:

Ale to co wypisują pisowscy fanatycy to śmiech na sali. A może bardziej żałosne niż śmieszne

to jest przede wszystkim groźne bo odpowiednio "uformowana" propagandą tłuszcza później bezkrytycznie takich putinów, hitlerów czy innych bydlaków popiera i spirala zdewiancenia się nakręca
Ten "ursus" wyzysk, oszustwo i siłowe wymuszenie za akceptowalne normy uznaje a nie za to czym są naprawdę tak że się nie dziw.
Problem że takiego bydlactwa nahodowano już w Polsce dość abyśmy niebawem zbliżyli się do współczesnej rosji w normach i zasadach gdzie siła i przymus jest jedynym uznawanym argumentem na relacje społeczne.
Tylko obecność w unii nas przed jeszcze większą eskalacją szowinizmu obroniła wszak jesteśmy bliżej kręgu "kulturowego" który jedynie siłą, cwaniactwem i kombinatorstwem może cokolwiek zdobyć bo żadnej wartościowej oferty nie posiada aby kto dobrowolnie do tego azjatyckiego bydlactwa chciał przystać

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

to jest przede wszystkim groźne bo odpowiednio "uformowana" propagandą tłuszcza później bezkrytycznie takich

Każda forma fanatyzmu i przesady nie prowadzi do niczego dobrego. Nie ważne czy jesteś fanatykiem PiS czy PO. 

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

to jest przede wszystkim groźne bo odpowiednio "uformowana" propagandą tłuszcza później bezkrytycznie takich putinów, hitlerów czy innych bydlaków popiera i spirala zdewiancenia się nakręca
Ten "ursus" wyzysk, oszustwo i siłowe wymuszenie za akceptowalne normy uznaje a nie za to czym są naprawdę tak że się nie dziw.
Problem że takiego bydlactwa nahodowano już w Polsce dość abyśmy niebawem zbliżyli się do współczesnej rosji w normach i zasadach gdzie siła i przymus jest jedynym uznawanym argumentem na relacje społeczne.
Tylko obecność w unii nas przed jeszcze większą eskalacją szowinizmu obroniła wszak jesteśmy bliżej kręgu "kulturowego" który jedynie siłą, cwaniactwem i kombinatorstwem może cokolwiek zdobyć bo żadnej wartościowej oferty nie posiada aby kto dobrowolnie do tego azjatyckiego bydlactwa chciał przystać

A co może ja to wymyśliłem 🤔, po prostu Polska to taki kraj gdzie jak masz znajomości , pieniądze , władze itd to jesteś kimś ,z tobą się liczą i Ty rozdajesz karty ,dyktujesz warunki , w innym wypadku możesz sobie w nosie podłubać i siedzieć cicho 

Wywalić te "elyty" to wtedy pogadamy 🙂

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, hubertb napisał:

Każda forma fanatyzmu i przesady nie prowadzi do niczego dobrego. Nie ważne czy jesteś fanatykiem PiS czy PO. 

problem w tym że stoimy u progu czasów dopiero "ekstremogennych" bo sprawdzają się moje obawy co do hyperinflacji i nasilania zasobów nędzy a takiego sfanatyzowania jak z PiS-u z ostatniej historii sobie nie przypominam a jesteśmy dopiero "na wejściu"
dużo by i tylko ograniczę się do - będzie jeszcze gorzej i mamy szansę wypaś z kręgu kulturowego który sam w sobie też się zdewaluował i to wypaść w kierunku z którego niedawno co śmy przyszli

o, proszę bardzo, jedyny argument jaki toto potrafi użyć

12 minut temu, Ursus932bis napisał:

Wywalić te "elyty" to wtedy pogadamy 🙂

jeśli siłę uznajesz za jedyny sposób wymuszenia współpracy, współistnienia z Tobą to zostanie ona wobec Ciebie użyta bo niczego wartościowego zapewne nie masz do zaoferowania na zdobycie szacunku i wejścia do tych "elyt" wszak jak do tej pory nikt Ci nie bronił a skoro tam nie jesteś to ... pewnie nie potrafisz.

Oto dla czego obawiam się że mało kto palcem kiwnie gdyby rosja i niemcy postanowiły do kolejnego rozbioru Polski
chcesz zniszczyć elity siłą? kto ma w tym starciu większe szanse?

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v