Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, witejus napisał:

Krążownik rakietowy ,,Moskwa" przepoczwarzył się w okręt podwodny😜

a nawet same kacapy to już potwierdziły

no to dzisiaj w nocy poleci na Ukrainę z rosji co tam tylko mają akurat na wyrzutniach
putinowi jakiś psycholog pewnie potrzebny bo ten mongoł szojgu już wcześniej zawału dostał

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

"Kto publicznie lży lub wyszydza Kościół lub inny związek wyznaniowy o uregulowanej sytuacji prawnej, jego dogmaty i obrzędy podlega karze do lat dwóch pozbawienia wolności"

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-zaostrzenie-kar-za-obraze-uczuc-religijnych-solidarna-polska,nId,5960084

że też takich czasów przyszło mi dożyć i to w Polsce
Cyrylowi - moskiewskiemu popu się dziwić?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

"Pamiętacie sprawę Pawła Kozaneckiego? To ten adwokat, który wracając z wesela jakiejś influencerki zabił 2 kobiety i jeszcze miał czelność tłumaczyć, że stało się to dlatego, że ofiary jechały starym autem - "trumną na kółkach".
No to wyobraźcie sobie, minęło prawie 7 m-cy ... i nie dość, że nie został jeszcze osądzony (Ba! Do tej pory nie było żadnej rozprawy), to jeszcze gość wciąż bez najmniejszych przeszkód wykonuje zawód adwokata, bo nie został zawieszony choćby na moment - izba dyscyplinarna nie zdążyła się przyjrzeć jego sprawie".

"wolne sądy" 🤮

-----------------------------------------------

Jak podkreśla Bild, we wrześniu 2020 roku Warnig - były pracownik Stasi i powiernik Putina - i Schwesig - premier Meklemburgii-Pomorza Przedniego (MV) - spotkali się na kolacji z byłym kanclerzem i lobbystą NS 2 Gerhardem Schroederem. Był to czas, gdy USA zapowiadały uruchomienie sankcji wobec firm pracujących przy gazociągu.

Jak dowiaduje się gazeta, Schwesig i jej poprzednik na stanowisku premiera Meklemburgii-Pomorza Zachodniego, Erwin Sellering (SPD), od 2012 roku spotkali się co najmniej 15 razy z szefem Nord Stream Matthiasem Warnigiem. Odnotowano też w tym czasie blisko 50 spotkań menedżerów Nord Stream z władzami landu.

Wkrótce potem Nord Stream wypracował z ludźmi Schwesig rozwiązanie: stworzenie fundacji na rzecz ochrony klimatu, która otrzymała 60 mln euro z Kremla (Gazpromu). Fundacja miała wspierać działania przy uruchomieniu gazociągu i chronić projekt przed sankcjami ze strony USA. Na czele fundacji stanęli „specjalnie wyznaczeni menedżerowie z lojalnej wobec Putina grupy Nord Stream”.

Co najmniej jeden menedżer z Nord Stream znalazł pracę w Schwerinie: Reinhard Ontyd, „dyrektor ds. zgodności” w Nord Stream, został pod koniec stycznia 2022 roku szefem utworzonej na terenie Niemiec firmy Gas for Europe GmbH. Celem powstania firmy było spełnienie wymogu Federalnej Agencji ds. Sieci, która zażądała, by operatorem gazociągu była firma działająca „według prawa niemieckiego”.

Opublikowano
6 godzin temu, dysydent napisał:

"Kto publicznie lży lub wyszydza Kościół lub inny związek wyznaniowy o uregulowanej sytuacji prawnej, jego dogmaty i obrzędy podlega karze do lat dwóch pozbawienia wolności"

No to teraz trza powołać Ministerstwo Wyznania i tam departamenty odpowiednie. Oczywiście też wyspecjalizowanych prokuratorów do ścigania odszczepieńców i sędziów ze znajomością tematu. 😂 No na dwa lata wsadzić delikwenta za takie coś, to już chyba przesada,

Opublikowano

też wiedzą że to koniec to jeszcze trochę działek kupić za złotówkę i ulokować trochę kapitału jako cichy inwestor. 

Opublikowano

mi do koscioła jest bardzo daleko i nie podrodze ale kara za zakłucenie obrządków mszalnych popieram , ja sie ktoś chce modlić to nic mi do tego a po drugie to w kary nie wierze co najwyzej skierowanie przez sąd do szpitala psychiatrycznego takiego delikwenta .

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał:

😂 No na dwa lata wsadzić delikwenta za takie coś, to już chyba przesada,

Screenshot_2021-11-14-07-26-43-81.jpg

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano

Jest już prawo pozwalające na wsadzenie kogoś do paki na dwa lata za obrazę uczuć religijnych . Najlepsze jest to że  sądy " cywilne " oceniają która religia i który Bóg jest prawdziwy bez podania jakichkolwiek dowodów .

Od dawna mamy  w zasadzie państwo wyznaniowe  ( nauka religii w szkole , powiązanie władzy z kościołem ) 

Kościół katolicki w Polsce upada , a tego typu działania tylko to przyspieszają . 

• Like 1
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, mirro napisał:

No na dwa lata wsadzić delikwenta za takie coś, to już chyba przesada,

Spróbuj szydzić np w Arabii Saudyjskiej z Koranu lub Allacha ,to dwa lata w więzieniu uznasz za łaskę.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

to bardziej pod pejsatych ustawa. 

I żaden urzedas się nawet nie uśmiechnie jak będzie musiał przekazać działki w centrum dla grup wyznaniowych 🤣

Opublikowano
7 minut temu, HF86 napisał:

to bardziej pod pejsatych ustawa. 

I żaden urzedas się nawet nie uśmiechnie jak będzie musiał przekazać działki w centrum dla grup wyznaniowych 🤣

Czy ja wiem, pan Kazik może donieść o obrazie uczuć religijnych cyt. -"Zgłaszam bomch zobaczył jarmułkę na łepetynie Icka i to w miejscu świętym bo przy kapliczce przydrożnej,poza tym ten smętaż prawosławny po drodze toż to sodoma i gomoria panie"

Takich wniosków będzie zatrzęsienie i wtedy głupie i proste potwierdzenie sprawy spadkowej będzie czekać na swoją kolej  nie miesiące a lata.

20 minut temu, witejus napisał:

Spróbuj szydzić np w Arabii Saudyjskiej z Koranu lub Allacha ,to dwa lata wa więzieniu uznasz za łaskę.

AS to emirat i w ichniej konstytucji jest zapis o jedynie słusznym wyznaniu. Polska dzięki bogu emiratem nie jest i wyznania konstytucyjnie nam się nie narzuca. 

Opublikowano
8 godzin temu, dysydent napisał:

że też takich czasów przyszło mi dożyć i to w Polsce

a mnie to bardzo cieszy.

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, witejus napisał:

Spróbuj szydzić np w Arabii Saudyjskiej z Koranu lub Allacha ,to dwa lata wa więzieniu uznasz za łaskę.

no powoli Polskę zaczynamy do takiej "klasy" krajów porównywać i to coraz poważniej

ot na co nam przyszło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, witejus napisał:

Co to za bóg z małej litery?pieniądz?

I pierwszy przykład obrazy uczuć popełniłem. Witek poczekaj na ustawę i możesz mnie ciągać po wokandach😪

Mój Bóg, niekoniecznie jest  bogiem dla innych. Poniał? Jak dla ciebie pieniądz jest bóstwem to piszesz z dużej.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
witejus napisał:

2 godziny temu, mirro napisał:

No na dwa lata wsadzić delikwenta za takie coś, to już chyba przesada,

Spróbuj szydzić np w Arabii Saudyjskiej z Koranu lub Allacha ,to dwa lata w więzieniu uznasz za łaskę.

Aaaa i Twoim tokiem rozumowania nasi wybrali ten wzór. Za kawałek cycka na wierzchu - pod topór.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v