Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cinek1808 napisał:

17 minut temu, DTaras napisał:

A to nie było tak, że Ukrainki dzieciom chciały dać reprymendę a klientka się wkuwiła że to zwykły wpierdul? Z tego co obserwuję po dziewczynach przechodzących przez sklep to raczej tak mogło być... Wątek z Urzędem Pracy też podpada pod paragraf i jest mało realny.

Ty nie znasz matek. Jak będzie ci jakieś dziecko psocilo na polu to zwrócisz mu uwagę ciekawe kto dostanie opie*** ty że krzyczysz na dziecko czy dziecko że źle zrobiło. Przecież dziecko jest święte i nie jego wina. 

Znam matki dlatego startuję pierwej do takowej aby latorośl spacyfikowała. Nie oczekuję odpowiedzi tylko reakcji i gdy takiej niema - sam podejmuję działanie. Wówczas mam w pręcie co ona powie. Zdarzyło się, że starego nasłała a wtedy przechodzi się do innych wariantów.

Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

Tak by mogły wyglądać granice Polski ale bez ofiar i zniszczeń i bez stalina 

z cyklu gdyby babka wąsy miała?

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

Szkoda że nie lubisz historii .

lubię, lubię. ale bez przesady i bajek.

Opublikowano
dsbh napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał:   Ależ mógł. Potem by mu się efektownie kadłub rozintegrował. Często słyszę iż Tutek w Rosji to w lesie wylądował... Jest to możliwe i samolot z daleka będzie dobrze wyglądał ale nigdy już nie poleci. Tamten rozbił się przy lądowaniu a ten przy próbie odejścia co już robi różnicę - ale nie dla komisji Maciorawicza.     Wylądować wylądował, tylko pękł na pół jeżeli dobrze pamiętam. Nie chce mi się szukać i wstawiać zdjęć ale w Smoleńsku kontakt z ziemią miał najpierw kokpit, patrząc na zniszczenia na zdjęciach. Gdyby było tak jak twierdzi MAK to po locie ślizgiem, były by potrzebne badania dna większości pasażerów, tym bardziej że duża część nie była przypięta pasami. Do tego dochodzi jeszcze ogon, gdzie przy takim locie rył by w ziemi a tym czasem tył to najlepiej zachowany fragment samolotu.

Nic by nie rył bo pierwsze dotknięcie upirdzieliłoby go od kadłuba. To nie spychacz. Gdy samolot dotknie kikutem skrzydła czegokolwiek to w tymomencie powstaje przegub i reszta płatowca do tego punktu obrotu będzie chciała się ustawiać. Samolot już nie leci. Przy silnikach na skrzydłach i śmigłach jeżeli po awarii jednego z nich nie ustawisz śmigła w chorągiewkę to masz taki opór jak byś ciągnikiem jechał na zahamowanej jednej stronie. Kiedyś turboloetem niby lekko w pas było przyłojone po zejsciu znad ściany lasu, golenie zamortyzowały a po kontroli i tak nasadę skrzydeł była do sprawdzenia bo coś się pokazało.

• Thanks 1
Opublikowano
5 godzin temu, cinek1808 napisał:

A kto powiedział że w Warszawie. Ta babcia co przyjęła uchodźców to w Warszawie. A ta bezrobotna to z okolic Płońska. Mąż ją zostawił dla innej . A ona z małym dzieckiem została sama. Nie pracowała bo miała wychować dziecko a w takiej sytuacji to szuka pracy. Więc poszła do pośrednika aby się zarejestrować żeby mieć chociaż składki zdrowotne 

klamiesz jak zwykle.. nawet ruski troll powienien wiedziec ze rejestracje mozna przez internet zalatwic.

https://plonsk.praca.gov.pl/dla-bezrobotnych-i-poszukujacych-pracy/abc-bezrobotnego-i-poszukujacego-pracy/jak-sie-zarejestrowac-w-powiatowym-urzedzie-pracy-jako-osoba-bezrobotna

3 godziny temu, dysydent napisał:

o
austriackie świnie do Kijowa jakiegoś podrzędnego dupka wysyłały a do putina sam ichni kanclerz się wybiera

jeszcze marzy im się odbudowa austro-węgier? Serbia pewnie nie była by przeciw

co ma serbia do tego ?? nigdy nie byla w c-k monarchii ??

gdyby nie francziszek jozef ukrainy by na pewno nie bylo a i polska inaczej by wygladala.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Oglądam dużo filmów o hitlerze , ostatnio oglądałem jak zajął Austrię , nazwano to anszlusem i to nie prawda historyczna bo to było zajęcie na życzenie austriaków , witali go kwiatami jak boga , ja się dziwie po co im odrębne państwo jak to Niemcy są a nazywają ich austriakami .

austria z wielkiego mocarstwa w pare chwil stala sie malym kraikiem . to samo wegry to spowodowalo biede i radykalizacje spoleczenstw.

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

a co niby maja rosjanie mowic ?? u was folksdojcze inaczej o wojsku polskim w 39 mowili ??

Opublikowano
3 godziny temu, mirro napisał:

A znajdzie kobitę w typie Ewy Braun?😂

Nawet jak takiej Ewci nie znajdzie, to zaczes w drugą stronę i wąsa może sobie sprawić. Jak pójdzie na całość to nauczy się jeszcze tak wydzierać do mikrofonu.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

co ma serbia do tego ?? nigdy nie byla w c-k monarchii ??

gdyby nie francziszek jozef ukrainy by na pewno nie bylo a i polska inaczej by wygladala.

jeden skończył gdybanie to drugi zaczyna :)

moje dywagacje oparte na tym co jest a nie co by było choć nie naciskam na zbyt poważne traktowanie czy nawet czytanie

Serbia i Austria obecnie wiszą sporo na ruskiej gospodarce a Serbia do unii aspiruje i aby jej prorosyjskich aspiracji podlicytować a przy okazji namieszać nieco na Bałkanach i ew jeszcze co z Bośni i Hercegowiny uszczknąć bo tam też coś o rozpadzie przebąkują...
Wszystko zależy jak na Ukrainie się skończy ale unia taka jaka jest się nie utrzyma i naturalną rzeczy koleją jest tworzenie się mniejszych agregatów i ta Serbia jakoś mi pasuje bardziej przez Węgry niż Austrię do tego zlepku a przecież będą woleli podkupić Serbię dopuszczając do stada niż na łaskę rosji zostawić.

palcem na wodzie to pisanie ale nie takie pisaniny się ziszczały a to że historia się powtarza to i tak za każdym razem trochę inaczej.
Nie żeby zaraz był to jakiś sztywny plan ale opcja jak by co i na pewno ani Węgry ni Austria ni Serbia nie zrobią nic drastycznego aby opcję tę przekreślić

a to że Ukraina jednak jest to pewnie francowi po cichu Austriacy darować nie mogą bo Orban to wcale tego nie ukrywa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/rocznica-smolenska-w-cieniu-wojny-kaczynski-przemawia-przed-palacem-6756809135659648a

"To - jego zdaniem - stawia pytanie i zadanie. - To pytanie o odpowiedzialność za tę zbrodnię, o to, jak mają być potraktowani i ostatecznie ustaleni ci, którzy podjęli decyzję i ci, którzy ją wykonali. Tu, w Polsce, ale przede wszystkim tam, w Rosji. To zadanie wielkie i trudne, ale trzeba je podjąć, w interesie Polski, w interesie naszego regionu, ale także w interesie wolnej Europy - mówił."

Czyli kontrolerzy w Smoleńsku niczemu nie byli winni, bo jak zamach i zbrodnia i to przy użyciu pewnie ładunków wybuchowych. No chyba że to kontrolerzy mieli przycisk od detonatora w łapkach.

Ani słowa o prokuraturze i śledztwie.  A to właśnie prokuratura ma wskazać winnych. Zabawa na całego z dawkowaniem napięcia. 

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

A mi to przypomina to co Sołtys wstawił o Mariupolu. Brakuje tylko Polaka co udaje amerykańca...

Jak Bys mieszkanców Warszawy w czasie Powstania Warszawskiego zapytał to pewnie tak samo by odpowiedzieli .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v