Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika- 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, jarecki napisał:

Czyli uwazasz ze amerykanie przewidzieli dokładnie efekt wybuchu tych bomb nad japonią ?

Myślisz że Amerykanie zainwestowali miliony ówczesnych dolarów by nie wiedzieć co wyprodukowali i jak to zadziała ..Obejrzyj próbny wybuch na wieży.

Edytowane przez witejus
  • Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy napisał:

Nie wiadomo co ci cywile robili że doszło do tego do czego doszło. Może posłuchali swego prezydenta i rzucali te przslowiowe koktaile Mołotowa. 

Związali sobie ręce z tyłu i tak skrępowani poszli rzucać koktajlami mołotowa w ruskich . 

Opublikowano (edytowane)

taaa, a kobiety się same zgwałciły.

durne tłumaczenie że to skutki wojny. 

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
13 godzin temu, RU68 napisał:

Nie jestem wielbicielem PIS ale tak jak PIS dopier**la Putinowi namawia do restrykcji  tak żaden inny na świecie więc z tym uwielbieniem ne do końca tak  jak piszesz 

Ha ha łatwo się dajesz złapać politykom. To co nazywasz dopierdalaniem Putinowi to jest czysta polityka. Równie dobrze pis może namawiać do lotu na księżyc. Sprawa polega na robieniu dużo hałasu bez efektów. Pis w osobie głównie Pinokia jeździ po Europie i namawia do odcięcia od ruskich węglowodorów a tym czasem nasz kraj je od ruskich kupuje. Przecież żaden przywódca zachodni tej paplaniny nie kupi. To jest robione na użytek społeczeństwa w kraju. By tacy jak ty łyknęli, że to prawda. A to czysta polityka.

Tak samo jak ostatnio ktoś od Dudy mówił, że Duda rozmawiał z Załęskim. I obiecywał więcej broni. To samo Pinokio. Więcej broni a samolotów nie chcieli dać. To jest właśnie polityka dużo paplesz i obiecujesz a potem tego nie robisz. Nie bądź naiwny.

11 godzin temu, RU68 napisał:

Lotos sprzedają bo muszą -bruksela tak zmusza  dokumentów właścicielskich nie widziałem więc powiązań nie komentuję .A to czy rządzą dobrze czy źle oceni perspektywa historii za lata  dziś wiemy że pierwsze zamknięcie gospodarki przez covid było niepotrzebne -ale kto wiedział  dziś wiemy że interesy z rosją były błędem ,wiemy że w 1939 traktat z Anglią i Francją to ściema dziś wiemy że w 1943 i 1944 alianci powinni dać Adolfowi czas do wybicia rosjan i rzucenia ich na kolana -tak wygląda ocena historyczna 

Nic nie musieli. Znowu cię nabrali. Nie musieli robić jakiejś durnej fuzji by zmniejszyć rynek tych dwóch firm. To tak jak byś miał dwa gosp. po 1 tys ha. Które byś kontrolował i czerpał zyski. I chcesz je połączyć. Ale musisz sprzedać 500 ha innemu. Twoja pozycja na rynku maleje czy rośnie? Miałeś pod kontrolą 2 tys ha a po fuzji masz 1,5 tys ha. Rozumiesz?

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy napisał:

a może nie. może zastrzelono ot tak.

to tak ma wyglądać że są sami niewinni zastrzeleni na ulicach.

Każdy z nas pamięta jak pokazywano do znudzenia jak to ukraińcy dzielnie wstępują do wojska czy robią koktaile mołotowa. Ty zrywów było mnóstwo i nie chcę mi się wierzyć że dla wszystkich starczyło mundurów.

Przy dzisiejszych dostępie do kamer w telefonach to o dziwo nie ma żadnej relacji z tych egzekucji a przecież sporo było filmików z wojny a tu nic dosłownie tylko martwe ciała na ulicy.

Nawet pokazywali jak ukraińcy bezbronni zasłaniali ciałami ruskie czołgi i jakoś żaden rusek ich nie zabijał

Opublikowano (edytowane)

Za dużo filmów się naoglądałeś i myślisz, że wszystko dookoła musi być zbryzgane krwią. Może i są jakieś fake newsy może i coś pozorują. Ale na pewno dużo ludzi zostało najzwyczajniej zamordowanych. Zaraz wam znajdę.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Ty dalej udajesz czy nie rozumiesz?poszukaj i obejrzyj sobie film z przejazdu ulicą w BUCZY kiedy to ktoś ,,zobaczył" w lusterku że trup machał ręką.Po takim strzale w aucie trupy są w nienaruszonym stanie?widziałeś pistolet ,karabin który zabija bez śladu?chyba że ruscy wynaleźli taki na potrzeby tej wojny.

Opublikowano (edytowane)

Ja wszystko rozumiem. Ale Rosjanie mordują tam ludzi i to nie ulega żadnej dyskusji. Dla mnie Bucza to żadna nowość. Co tam się dzieje. Może i część udaje trupy. Ale to nie zmienia faktu, że Rosjanie dokonują tam zbrodni wojennych. Mordują cywili itd.

Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ci co tak twierdzą że to aktorzy niech sami pojada tam i zobaczą jak jest to powiedzą tak lub NIE .

oj ludzie są tak głupi to co widać tam może być i u nas .

Nie mówię że tam nie ma wojny że nie giną ludzie że rosjanie nie mordują ludzi tylko mam wątpliwości co do autentyczności tego filmu.

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Jak w takim razie oceniasz  rozpierdol który USA zrobiły w Hieroszimie? Usmażyli z premedytacją dwa miasta pełne cywili i to w sposób zaplanowany, zatwierdzony i w 100% świadomie. To też było ludobójstwo czy już nie? 

Może się jeszcze dalej cofniemy, i usprawiedliwimy Rosjan tym, że kiedyś na Ukrainie ludzi na pal nabijano? Jak pisioki. Oni kradli to my też możemy. 

Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

Chcesz potwierdzić tym filmem to co wcześniej napisałem?

Chce potwierdzić, że tam morduje się ludzi. I wasze wywody czy trupy są prawdziwe czy udają są po prostu głupie i nie na miejscu.

Opublikowano
2 godziny temu, witejus napisał:

Oczywiście

I tak i nie. Sam wybór tych miast był nieprzypadkowy. Wybrano je, bo nie było tam zniszczeń poprzednich nalotów. Chcieli więc poznać realny wpływ na teren zurbanizowany. Poza tym nie było to najbardziej śmiercionośne bombardowanie w czasie II wojny. Naloty na Tokio czy Drezno były bardziej śmiercionośne. 

Opublikowano

Viktor Orban:

"Przedstawiciele zjednoczonej opozycji w krańcowej rozpaczy zaprosili Tuska, Polaka, którego wstydzą się nawet w jego własnym kraju, który najpierw rozbił w Polsce swoją partię, a potem Europejską Partię Ludową w Brukseli. Tusk to czarny kot, który tylko przynosi nieszczęście."

:D

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Pisowskie i ruskie trole za razem zachwycają się zwycięstwem Orbana. Kumpla Putina i pisu. Zachwycają się jego słowami.

Pisiory wprost marzą o zwycięstwach w EU sojuszników Putina. Tak by rozbić Eu i oddać ja w ręce Putina. Tutaj mamy przykład szczerości jednego z pisu.

Zapytany Waszczykowski

Polityk PiS zapytany o to, czy porozumienie europejskich partii prawicowych, w którym PiS znajduje się wspólnie z partią Viktora Orbana, Marine Le Pen i Matteo Salviniego powinno być kontynuowane odpowiedział, że "ma nadzieje, że będzie". 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2022-04-04/witold-waszczykowski-o-sojuszu-europejskich-partii-prawicowych-mam-nadzieje-ze-bedzie/

Pis to nie świadomy sojusznik Putina. Współpracuje z innymi sojusznikami Putina w Europie.

Opublikowano
8 minut temu, hubertuss napisał:

Zapytany Waszczykowski

Polityk PiS zapytany o to, czy porozumienie europejskich partii prawicowych, w którym PiS znajduje się wspólnie z partią Viktora Orbana, Marine Le Pen i Matteo Salviniego powinno być kontynuowane odpowiedział, że "ma nadzieje, że będzie". 

Orban oskarża prezydenta Ukrainy że próbuje namieszać mu w kraju. Pewnie dlatego , że ten oprócz rosyjskiej armii na karku nie ma nic lepszego do roboty.😂

A Pan Waszczykowski jest stały w swoim pojmowaniu rzeczy, choć widać że pewne problemy neurologiczne już dają znać o sobie. I tu trzeba się zastanowić, czy powinno sie pytać go o zdanie w mediach.

12 minut temu, hubertuss napisał:

Pis to nie świadomy sojusznik Putina.

PiS jest świadomy. Ale wolałby być uznanym za nieświadomego. Jest tylko nieświadomy konsekwencji takiej polityki. A jak doświadczy jej owoców, to będzie zdziwiony.😂

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Pis to nie świadomy sojusznik Putina. Współpracuje z innymi sojusznikami Putina w Europie.

Macierewicz też wojsko i wywiad rozwalał nieświadomie? Bo mi to wszystko wygląda na celowe działanie. Przynajmniej niektórych członków PIS. 

Opublikowano
9 minut temu, Leszy napisał:

Macierewicz też wojsko i wywiad rozwalał nieświadomie?

Świadomie i na uwagi że nie ma kto jechać na zabezpieczenie misji, gdzie tłumaczono mu iż facet którego właśnie zawiesił w obowiązkach najlepiej się do tego nadaje, darł japę że ten gość to mu może buty czyścić a nie jechać na na misję. Parę kwiatków już zmilczę choć gdyby je wypaplał, to pewnie zrozumiałą by się stała miłość jaką do faceta pałam.

• Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, hubertuss napisał:

Ha ha łatwo się dajesz złapać politykom. To co nazywasz dopierdalaniem Putinowi to jest czysta polityka. Równie dobrze pis może namawiać do lotu na księżyc. Sprawa polega na robieniu dużo hałasu bez efektów. Pis w osobie głównie Pinokia jeździ po Europie i namawia do odcięcia od ruskich węglowodorów a tym czasem nasz kraj je od ruskich kupuje. Przecież żaden przywódca zachodni tej paplaniny nie kupi. To jest robione na użytek społeczeństwa w kraju. By tacy jak ty łyknęli, że to prawda. A to czysta polityka.

Tak samo jak ostatnio ktoś od Dudy mówił, że Duda rozmawiał z Załęskim. I obiecywał więcej broni. To samo Pinokio. Więcej broni a samolotów nie chcieli dać. To jest właśnie polityka dużo paplesz i obiecujesz a potem tego nie robisz. Nie bądź naiwny.

Nic nie musieli. Znowu cię nabrali. Nie musieli robić jakiejś durnej fuzji by zmniejszyć rynek tych dwóch firm. To tak jak byś miał dwa gosp. po 1 tys ha. Które byś kontrolował i czerpał zyski. I chcesz je połączyć. Ale musisz sprzedać 500 ha innemu. Twoja pozycja na rynku maleje czy rośnie? Miałeś pod kontrolą 2 tys ha a po fuzji masz 1,5 tys ha. Rozumiesz?

Może i jestem durny ale gdzieś mam i Pis i Po jedne świnie odegnały od koryta inne i te bez żarcia kwiczą i tak jak świnie przy każdej okazji srają tamtym do koryta czyż nie tak ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v